zadarski plesni ansambl

Subota, Rujan 9, 2017 17:29

U okviru Festivala smokava koji se u Zadru i županiji  održava od sredine kolovoza,  na Pozdravu Suncu plesačice Zadarskog plesnog ansambla izvele su performans "Zabranjeno voće". U izvedbi je sudjelovalo pet plesačica predvođenih voditeljicom ZPA Sanjom  Petrovski, a u performansu su uživali brojni prolaznici, domaći i turisti,  koji su se u tom trenutku našli na Pozdravu Suncu. 

Utorak, Srpanj 4, 2017 18:22

Nova predstava Zadarskog plesnog ansambla izvest će se na 23. Zadarskom kazališnom ljetu u petak, 7. srpnja s početkom u 21.30 sati. Ovom predstavom Sanja Petrovski obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja. Kao plesač, koreograf i pedagog ostavila je neizbrisiv trag na zadarskoj plesnoj i kulturnoj sceni.

Utorak, Srpanj 7, 2015 00:00

U okviru 21. Zadarskog kazališnog ljeta 9. srpnja u Kazalištu lutaka Zadar u 21:30 sati premijerno će se izvesti predstava Zadarskog plesnog ansambla Kolo, autorice Lade Petrovski Ternovšek.

Surovi i jednostavni običaji, fizikalnost muško ženskih odnosa, polazna su točka prilikom stvaranja materijala za ovu predstavu.

Petak, Ožujak 6, 2015 00:00

U HNK Zadar u srijedu je održana predstava Zadarskog plesnog ansambla "Cirkus u gradu". Nastupilo je više od stotinu polaznika svih dobnih granica, a voditelj programa je bio Vinko Radovčić.

Motiv cirkusa i vještina proizašlih iz njega, zanimljiv je materijal za sve uzraste, a ovom predstavom svaki voditelj je pokazao svoje viđenje ove tematike.

Ponedjeljak, Prosinac 29, 2014 00:00

Polaznici plesnih tečajeva Zadarskog plesnog ansambla u utorak su svim zadarskim, dakako i ne samo zadarskim, ljubiteljicama i ljubiteljima plesa sretan Božić poželjeli na jedan od najljepših načina - plesom. Njihova je predstava „Plesna čestitka" održana kao i uobičajeno u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koje je i ove godine bilo gotovo premaleno da primi sve one mame, tate, bake, djedove, užu i širu obitelj kao i prijatelje malih, većih i odraslih polaznika Zadarskog plesnog ansambla.

Ponedjeljak, Studeni 24, 2014 00:00

U petak je u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održana plesna predstava „Večer plesne minijature". Nastupili su Matea Bilosnić, Iva Burčul, Josipa Štulić, udruge Gesta, Pirueta, CircoArt, U pokretu i Zadarski plesni ansambl.

Petak, Rujan 12, 2014 00:00

Subota, Prosinac 22, 2012 00:00

Oko 150 djevojčica članica ansambla, različitih uzrasta predstavile su različite plesne brojeve vezane uz predstojeće blagdane

zadarski plesni ansambl_zpa_4
Petak, Rujan 7, 2012 00:00

Zadarski plesni ansambl upisuje nove i stare članove u plesni studio i podmladak Ansambla. Prijave i upisi za djecu i odrasle vršit će se u ponedjeljak, 10. rujna u dvorani ZPA, Kralja Stjepana Držislava, od 17 do 19 sati. Tada možete saznati sve što vas zanima o rasporedu, cijeni, planu i programu za predstojeću plesnu sezonu.

Stranice