narodni muzej zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 1, 2021 10:13

Narodni muzej Zadar poziva na svečano otvorenje izložbe slika i skulptura Udruge hlebinski slikari i kipari naive »Hlebinsko proljeće u Zadru« u četvrtak, 1. travnja u Kneževoj palači s početkom u 18 sati.
Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 14:45

I rad u Prirodoslovnom odjelu zadarskog Narodnog muzeja u 2020. godini uvjetovan je još uvijek zatvorenim izložbenim prostorom u Medulićevoj 2 radi rekonstrukcije Providurove palače te doseljenjem radnih prostorija Galerije umjetnina u radni prostor Prirodoslovnog odjela. Također, rad Prirodoslovnog odjela poremećen je prestankom rada za vrijeme karantene radi bolesti COVID-19, kao i smanjenim sredstvima za programe. Osim toga, u ožujku 2020.

Utorak, Veljača 2, 2021 19:32 1

Likovna udruga Art - Forum - Zadar okupila je 30 umjetnika i umjetnica koji su htjeli darivanjem svojih likovnih djela ostvariti humanitarnu akciju naziva »Humanost na djelu«.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 19:37

I ove godine odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar pripremili su bogat program za Noć muzeja koja se ove godine održavala u petak, 29. siječnja 2021. Dio programa koji se odnosi na izložbe i stalne postave odvijao se na klasičan način te bio otvoren za posjetitelje od 18 do 22 sata i to prostori Kneževe palače i Gradske lože. Osim programa u statici, Narodni muzej dio je programa predstavio na digitalnim platformama.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 10:34

I ove godine odjeli i stručne službe Narodnog muzeja Zadar pripremili su bogat program za Noć muzeja koja se ove godine održava u petak, 29. siječnja 2021. Dio programa koji se odnosi na izložbe i stalne postave odvijat će se na klasičan način te će biti otvoren za posjetitelje od 18 do 22 sata i to prostori Kneževe palače i Gradske lože. Osim programa u statici, Narodni muzej će dio programa predstaviti na digitalnim platformama.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 15:17

Otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih radova naziva »Humanost na djelu – 2021.« u Kneževoj palači.
Organizirana je u suradnji Likovne udruge Art Forum Zadar i Narodnog muzeja Zadar, a sav prihod od prodaje djela bit će uplaćen u Državni proračun za pomoć područjima stradalima u potresu koji je pogodio područje Siska, Petrinje i Gline.

Nedjelja, Svibanj 24, 2020 11:09

Humanitarna prodajna izložba pod nazivom - Umjetnici bolnici ZaDar koja je početkom ovog mjeseca postavljena u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, Zadarske županije i Opće bolnice Zadar i dalje je u tijeku. Do sada je za pomoć OB Zadar ovom humanitarnom izložbom prikupljeno više od 10 tisuća kuna. Radovi koje su donirali umjetnici još uvijek se mogu pogledati u izložbenom paviljonu Narodnog muzeja u prostoru Gradske lože.

Petak, Svibanj 24, 2019 14:48 1

Kao zadarski student u Zagrebu 80-ih godina, često sam  putovao po inozemstvu uživajući, između ostalog, u muzejima i prestižnim izložbama zvučnih imena iz povijesti umjetnosti te se uvijek pitao: zašto u mojoj zemlji, a da i ne pomislim u mome gradu Zadru, nema ni traga takvim atraktivnim likovnim događajima. A i tada je Zadar  bio značajan turistički grad u okvirima bivše države.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 14:00 1

Izložba "Dali; Nadrealni svjetovi", održat će se u izložbenom prostoru Kneževe palače Narodnog muzeja Zadar. Izložba će biti  otvorena za javnost od 1. lipnja do 15. listopada 2019.

Četvrtak, Ožujak 28, 2019 19:30

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar i Društvo paških čipkarica Frane Budak upriličili su danas u Kneževoj palači u Zadru izložbu Paška čipka. Paška čipka je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro RH, a uvrštena je i na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine. Izložbom se Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar pridružio promociji ovog kulturnog dobra. Kako je rekla Nedjeljka Oros, predsjednica Društva paških čipkarica Frane Budak, osnovanog je 1997.

Stranice