gluhi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
gluho_dijete
Ponedjeljak, Veljača 1, 2010 00:00

Emocionalni razvoj, osjećaj sigurnosti, doživljavanje izraza ljubavi i dobivanje priznanja najvažnije su komponente formiranja ličnosti djeteta. Što se tiče intelektualnog razvoja, između gluhe i ostale djece nema urođenih razlika. One nastaju zbog poteškoća u emocionalnom i psihosocijalnom razvoju, rekla je prof. psihologije Mila Špinderk

gradska_socijala
Četvrtak, Siječanj 28, 2010 00:00

arsenal_razglednice2
Utorak, Veljača 10, 2009 00:00

U organizaciji Udruge osoba oštećena sluha Zadar, u Arsenalu je u ponedjeljak navečer otvorena izložba pod nazivom "Stare razglednice Zadra". Riječ je o razglednicama iz razdoblja od 1950. do 1980. godine, a ukupno je izloženo 70 razglednica, crno bijelih i u boji.

Osnovni cilj izložbe, kazano je prilikom otvorenja, je da se čuje za udrugu, da se čuje da ona djeluje u Zadru. Zbog toga je izložba i dobila naziv "Ako mi nečujemo, neka se čuje za nas".

znakovni
Utorak, Studeni 11, 2008 00:00

Gluhe osobe za međusobnu komunikaciju, kao i za komunikaciju sa svima oko sebe, koriste znakovni jezik, jezik sastavljen od pokreta ruku i tijela, izraza lica, ručne abecede i znakova, pojašnjavala je profesorica Juriša