otoci

Utorak, Travanj 2, 2019 19:00

Samo dva dana nakon što je u povodu obilježavanja  Svjetskog dana voda u zagrebačkoj Kući Europe održan okrugli stol  na temu - Vodoopskrba na otocima: Izazovi i rješenja kojeg je organizirao europski zastupnik Tonino Picula i na kojem su sudjelovali  predstavnici osam otoka iz Hrvatske, Irske, Grčke i Francuske te su  izradili niz prijedloga kako racionalizirati potrošnju vode i u priručniku pod nazivom - Izazov – uštedi vodu, Otočni sabor kao  Udruga za razvitak hrvatskih otoka uputio je ot

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 14:56

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer su izvijestili resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pokrenutoj koordiniranoj akciji traganja i  spašavanja u Šibenskom akvatoriju, konkretno, prema muškoj osobi  čiji nestanak su prijavili članovi Obitelji, nakon što se isti nije vratio iz  ribanja, u području Kornatskog arhipelaga. 

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 19:56

U današnjem cjelodnevnom, složenom i iscrpnom obilasku Zadarske županije Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, u pratnji s ministrima Olegom Butkovićem i Gabrijelom Žalac te Božidarom Longinom, zadarskim županom, obišao je i otoke Ugljan i Pašman gdje je razgledao i upoznao se s radovima na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani u Kalima i o gradilištu trajektne luke Tkon.

Subota, Veljača 2, 2019 15:49

Jako jugo opet je odsjeklo pojedine otoke s kopnom pa su tako iz Jadrolinije obavijestili kako su sljedeće linije u prekidu:

Zadarsko okružje:

Petak, Veljača 1, 2019 10:37

Na nedavnim izborima za mjesne odbore izabrani su predstavnici većine zadarskih kvartova osim u MO Jazine I, odnosno na Relji,  te na zadarskim otocima Premudi i Silbi.

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2019 13:08

Taj je projekt zaživio, nažalost, samo na - kopnu.  Unatoč oduševljenju prema samoj ideji i svim pohvalama koje smo sa  svih strana dobivali kad smo ga predstavljali i objašnjavali što i na koji  način planiramo napraviti, danas moram reći da od cijele priče nema  ništa.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:33

Europska federacija malih otoka (ESIN) nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima, stoji u objavi te organizacije, koja okuplja predstavnike 1640 malih europskih otoka na kojima živi gotovo 360 tisuća ljudi. 

Srijeda, Studeni 21, 2018 17:42

Zadarska županija prema obuhvatu akvatorija nautičkih sidrišta, marina i privezišta najveća je nautička destinacija u Hrvatskoj i perjanica nautičkog turizma. Ali prostora za rast i razvoj ima još, a postojeće stanje potrebno je nadograđivati po principima održivoga razvoja i ulaganjima u kvalitetu. Upravo o nautičkom turizmu kao potencijalu lokalnog razvoja govorilo se jučer na stručnom skupu u organizaciji Agencije za ruralni razvoj AGRRA.

Petak, Studeni 2, 2018 12:16

Do kraja ove godine Jadrolinija bi se trebala preseliti u novi putnički terminal, a tada će biti riješena i autobusna stanica u Gaženici.

Potvrdio nam je to načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je o problemu nenatkrivene autobusne stanice u luci Gaženica razgovarao s direktorom Lučke uprave Zadar Robertom Škifićem.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 15:40

Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka u Maloj vijećnici Zadarske županije danas je organizirala potpisivanje Deklaracije o  pametnim otocima za otoke Zadarske županije kojoj je do sada pristupilo više od 200 europskih otoka. Svoj potpis na Deklaraciju do sada su stavili i predstavnici hrvatskih otoka, izražavajući tako predanost izgradnji  energetski učinkovitih, okolišno održivih i digitalno povezanih zajednica.

Stranice