otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 12:30

Bilo bi lijepo kad bi, što se naših otoka tiče, bili u Europi i kad bi nas mučili problemi kao što je brža internetska veza, veće i bolje korištenje solarne energije ili pak, nedovoljna ekipiranost komunalnih redara... Ne možemo se uspoređivati s drugim zemljama jer su one jednostavno miljama ispred nas. Činjenica jest da je i EU prepoznala specifičnosti otoka i zauzima se za poseban pristup u rješavanju njihovih problema.

Subota, Svibanj 4, 2019 14:53

Načelnik Općine Preko Jure Brižić uputio je otvoreno pismo  ravnateljici Agencije za obalni linijski pomorski promet,  Pauli Vidović, u  vezi kako je naveo   neadekvatnosti trajekata na putničkoj trajektnoj liniji  Zadar (Gaženica) – Preko.  Istaknuo je kako ovakvi trajekti stvaraju brojne  probleme i neugodnosti, što u konačnici uzrokuje opće nezadovoljstvo  stanovnika i gostiju općine Preko.

Utorak, Travanj 9, 2019 11:24

Zadranin Vladimir Šarunić, član radne skupine koja je izradila nacrt Zakona o otocima, a koji je stupio na snagu 1. siječnja ove  godine, obratio se prije nekoliko dana pismom na nekoliko državnih i  lokalnih adresa. Poruka njegova pisma mogla bi se ukratko sažeti u krilaticu: „Imamo zakon, ajmo ga sada provoditi“.

Utorak, Travanj 2, 2019 19:00

Samo dva dana nakon što je u povodu obilježavanja  Svjetskog dana voda u zagrebačkoj Kući Europe održan okrugli stol  na temu - Vodoopskrba na otocima: Izazovi i rješenja kojeg je organizirao europski zastupnik Tonino Picula i na kojem su sudjelovali  predstavnici osam otoka iz Hrvatske, Irske, Grčke i Francuske te su  izradili niz prijedloga kako racionalizirati potrošnju vode i u priručniku pod nazivom - Izazov – uštedi vodu, Otočni sabor kao  Udruga za razvitak hrvatskih otoka uputio je ot

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 14:56

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer su izvijestili resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pokrenutoj koordiniranoj akciji traganja i  spašavanja u Šibenskom akvatoriju, konkretno, prema muškoj osobi  čiji nestanak su prijavili članovi Obitelji, nakon što se isti nije vratio iz  ribanja, u području Kornatskog arhipelaga. 

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 19:56

U današnjem cjelodnevnom, složenom i iscrpnom obilasku Zadarske županije Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, u pratnji s ministrima Olegom Butkovićem i Gabrijelom Žalac te Božidarom Longinom, zadarskim županom, obišao je i otoke Ugljan i Pašman gdje je razgledao i upoznao se s radovima na izgradnji ribarske luke u Veloj Lamjani u Kalima i o gradilištu trajektne luke Tkon.

Subota, Veljača 2, 2019 15:49

Jako jugo opet je odsjeklo pojedine otoke s kopnom pa su tako iz Jadrolinije obavijestili kako su sljedeće linije u prekidu:

Zadarsko okružje:

Petak, Veljača 1, 2019 10:37

Na nedavnim izborima za mjesne odbore izabrani su predstavnici većine zadarskih kvartova osim u MO Jazine I, odnosno na Relji,  te na zadarskim otocima Premudi i Silbi.

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2019 13:08

Taj je projekt zaživio, nažalost, samo na - kopnu.  Unatoč oduševljenju prema samoj ideji i svim pohvalama koje smo sa  svih strana dobivali kad smo ga predstavljali i objašnjavali što i na koji  način planiramo napraviti, danas moram reći da od cijele priče nema  ništa.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:33

Europska federacija malih otoka (ESIN) nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima, stoji u objavi te organizacije, koja okuplja predstavnike 1640 malih europskih otoka na kojima živi gotovo 360 tisuća ljudi. 

Stranice