otoci

Subota, Veljača 2, 2019 15:49

Jako jugo opet je odsjeklo pojedine otoke s kopnom pa su tako iz Jadrolinije obavijestili kako su sljedeće linije u prekidu:

Zadarsko okružje:

Petak, Veljača 1, 2019 10:37

Na nedavnim izborima za mjesne odbore izabrani su predstavnici većine zadarskih kvartova osim u MO Jazine I, odnosno na Relji,  te na zadarskim otocima Premudi i Silbi.

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2019 13:08

Taj je projekt zaživio, nažalost, samo na - kopnu.  Unatoč oduševljenju prema samoj ideji i svim pohvalama koje smo sa  svih strana dobivali kad smo ga predstavljali i objašnjavali što i na koji  način planiramo napraviti, danas moram reći da od cijele priče nema  ništa.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:33

Europska federacija malih otoka (ESIN) nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima, stoji u objavi te organizacije, koja okuplja predstavnike 1640 malih europskih otoka na kojima živi gotovo 360 tisuća ljudi. 

Srijeda, Studeni 21, 2018 17:42

Zadarska županija prema obuhvatu akvatorija nautičkih sidrišta, marina i privezišta najveća je nautička destinacija u Hrvatskoj i perjanica nautičkog turizma. Ali prostora za rast i razvoj ima još, a postojeće stanje potrebno je nadograđivati po principima održivoga razvoja i ulaganjima u kvalitetu. Upravo o nautičkom turizmu kao potencijalu lokalnog razvoja govorilo se jučer na stručnom skupu u organizaciji Agencije za ruralni razvoj AGRRA.

Petak, Studeni 2, 2018 12:16

Do kraja ove godine Jadrolinija bi se trebala preseliti u novi putnički terminal, a tada će biti riješena i autobusna stanica u Gaženici.

Potvrdio nam je to načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je o problemu nenatkrivene autobusne stanice u luci Gaženica razgovarao s direktorom Lučke uprave Zadar Robertom Škifićem.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 15:40

Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka u Maloj vijećnici Zadarske županije danas je organizirala potpisivanje Deklaracije o  pametnim otocima za otoke Zadarske županije kojoj je do sada pristupilo više od 200 europskih otoka. Svoj potpis na Deklaraciju do sada su stavili i predstavnici hrvatskih otoka, izražavajući tako predanost izgradnji  energetski učinkovitih, okolišno održivih i digitalno povezanih zajednica.

Petak, Kolovoz 31, 2018 19:00

Nema prvašića na zadarskim otocima i samo tom jednom rečenicom mogla bi se opisati sva tuga demografske slike današnje Hrvatske, ali i odnos države prema otočnom stanovništvu.

Tako u ponedjeljak u otočnim školama koje administrativno pripadaju Gradu Zadru, niti jedno dijete neće prvi put sjesti u školsku klupu, a od 15-tak "gradskih" škola, učenika još ima jedino na otoku Silbi i Velom Ižu.

Nedjelja, Kolovoz 26, 2018 07:39

Izv, prof. dr. sc. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru i prof. dr. sc. Tihomir Jukić s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu otvorili su ovogodišnju interdisciplinarnu ljetnu školu s temom „ Zadar 2018. – grad i otoci“, koju već treću godinu zaredom organiziraju Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, uz podršku Društva arhitekata Zadra.

Subota, Kolovoz 25, 2018 09:15

U organizaciji Udruge Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ jučer je u Zadru svečano otvoren prvi Sajam „Hrvatskih otočnih proizvoda“.

Stranice