matica zadrana

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
matica zadrana_knjiga_1
Petak, Veljača 26, 2010 00:00

U dvorani zadarskog ogranka Matice hrvatske u četvrtak je predstavljena knjiga "Zalistavac" autorice Marije Vrkić-Žuvanić. Knjiga, u izdanju Matice hrvatske Zadar, priručnik je o posebnom dijelu - pokrivalo za prsa - tradicionalne nošnje sjevrnodalmatinskih krajeva, odnosno o sastavnom i, imali smo priliku čuti, vrlo zanimljivom dijelu tradicijske kulture sjevera Dalmacije. Knjigu "Zalistavac" su predstavljali mr. sc.

matica
Srijeda, Veljača 11, 2009 00:00

Na godišnjoj izbornoj skupštini Matice Zadrana, održanoj u prostorijama Matice hrvatske, za predsjednika je još jednom izabran Ivan Babić. On će tu dužnost obnašati iduće četiri godine, koliko traje mandat predsjednika Matice.

perovic
Petak, Siječanj 16, 2009 00:00

U HKK Zadar predstavljen je film o životu i radu poznatog zadarskog pedijatra. Sve što je autor filma Bernard Kotlar vidio primamljivo, kako u statičkom tako i u dinamičnom stanju, odnosno u pokretu i mijeni, znalački je inkorporirao u fabulu o našem velikom doktoru i o našem velikom čovjeku dr. Peroviću, i time napravio izuzetno djelo koje ovjekovječuje njegovu plemenitost i dobrotu

travirka
Srijeda, Studeni 19, 2008 00:00

U utorak navečer u dvorani Matice hrvatske u Zadru, dr. sc. Antun Travirka je održao predavanje "Zadar i Zadrani na staroj fotografiji". Organizator ovog predavanja bila je Matica Zadrana.

Dr. sc. Antun Travirka, inače profesor Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, predavanje je započeo tezom kako sentimentom ispunjeno sjećanje na stari i "sjajni" Zadar, poglavito u doba Austrije, izraženo kod mnogih Zadrana uporište ima ponajviše u mitu.