kk zadar

Utorak, Rujan 10, 2019 14:42

Zadovoljni smo što polako kompletiramo ekipu, koja još nije kompletna. Kao što znate, nedostaje još jedan igrač, najvjerojatnije visoki igrač, mada nije isključen ni igrač u rotaciji na bekovskim pozicijama – istaknuo je sportski direktor Branimir Longin prošli tjedan na medijskoj konferenciji prilikom predstavljanja američkih pojačanja Jamesa Farra i Bryona Allena.

Srijeda, Rujan 4, 2019 09:57 1

Posljednji par novopridošlih igrača dočekao je svoj dan za predstavljanje široj javnosti, pa su tako pred mikrofone, teleobjektive i TV-kamere stali Amerikanci Bryon Allen i James Farr u društvu sportskog direktora Branimira Longina. Upravo je Longin po završetku prošle sezone najavio da će novi Zadar biti prožet hrvatskim igračima, po mogućnosti zadarskima, a velika želja je bila i izbjegavanje stranaca koji se baš te sezone nisu pokazali dobrim kupovinama.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 09:42

Dok prva momčad pod vodstvom Ante Nazora ulazi u završni dio priprema u kojem ih očekuje uštimavanje kroz ogledne utakmice, klupski menadžment pokušava ući u novu sezonu bez repova. Posebice se tu misli na FIBA-inu blokadu zbog neisplaćenih plaća bivšem igraču Marku Ramljaku, te pravna bitka koja slijedi vezano za slučaj Wroten.

Subota, Kolovoz 31, 2019 12:14

Nakon Karla Uljarevića, Ive Ivanova, Jana Palokaja i Ivana Siriščevića na svoj red za predstavljanje javnosti su došli Martin Junaković i Dominic Gilbert. Ovaj dvojac posebno je važan u novoj fizionomiji rostera Ante Nazora pred nadolazeću sezonu, jer se radi prvenstveno o mladim igračima koji su poznati po radnoj etici, ali i kvaliteti, pa je primjerice Junaković jedan od najperspektivnijih hrvatskih playmakera što je i potvrđeno kroz mnoge nastupe za reprezentaciju u posljednje vrijeme.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 09:51

Na službenim stranicama KK Zadar osvanule su informacije koje će najviše zanimati navijački puk. Prodaja godišnjih pretplatničkih ulaznica za sezonu 2019./2020. počinje u nedjelju 1. rujna na blagajnama ŠC Višnjik od 10 do 18 sati i nastavlja se u istom terminu od ponedjeljka do petka. Svi pretplatnici Košarkaškog kluba Zadar, prilikom kupnje, dobiti će na poklon navijačku majicu.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 09:56

Kristijan Krajina je iskusan igrač. Ima 28 godina i polako ulazi u najbolje košarkaške godine. No, u svojoj seniorskoj karijeri, nastupao je za samo tri kluba. Odnosno, sveučilište Mount St. Mary's u SAD-u te dva hrvatska velikana. Nakon jedne sezone u Šibeniku, gdje je doživio i tešku ozljedu, Krajina je preselio u Zadar, gdje je igrao pune tri sezone. No, ovoj suradnji je došao kraj i Krajina će preseliti u još jedan veliki klub, VEF Rigu, prvaka Latvije.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 09:50

Deset za devet. Tako barem zasad stoji odnos odlazaka i dolazaka na Višnjiku, mjesec dana prije početka nove sezone. Praktički svi će se složiti da je prošla sezona bila za potpuni zaborav, s mnogo stresa i turbulencija, pa zato velika rekonstrukcija momčadi koja je nastupila ovog ljeta u Splitskoj 1 zapravo i nije neko iznenađenje.

Subota, Kolovoz 24, 2019 08:23

Nakon gomile dolazaka igrača tijekom ovog ljeta, njih čak osmero, došlo je vrijeme za predstavljanje svih novih lica u dresu Zadra. Svoja predstavljanja javnosti među prvima su još tamo u lipnju i srpnju obavili Karlo Uljarević i Ive Ivanov, a na svoj red, pritom poštujući raspored pristizanja na Višnjik, su došli Jan Palokaj (18 god., 194 cm) i Ivan Siriščević (32 god., 198 cm). Ovaj potonji je uz Ivanova najveći dobitak za novu momčad Ante Nazora po pitanju iskustva.

Subota, Kolovoz 24, 2019 08:18

Nešto manje od pet tjedana prije samog starta nove sezone trener Zadra Ante Nazor je suočen s porođajnim mukama kojeg zapravo ima svaki novi sastav u ovo doba godine. U odnosu na sezonu prije, u rosteru tek ima dvojicu igrača (Vuković i Planinić), dok su svi ostali izuzev Ivanova potpuno nova lica i pripremni period nikad nije nudio više izazova kao što je ovog ljeta.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:12

Na Višnjiku su pod rubriku dolasci ovog ljeta uknjižili novo ime. Radi se o 19-godišnjem Dubrovčaninu Filipu Vujičiću koji je službeno potpisao ugovor s Košarkaškim klubom Zadar na iduće četiri godine.

Stranice