kk zadar

Četvrtak, Srpanj 26, 2018 10:30

Iako je trebao na Višnjiku se pojaviti sad već dalekog 9. srpnja Aleš Pipan, predstavio se zadarskoj javnosti tek jučer, a društvo su mu pravili predsjednik kluba Željko Žilavec, sportski direktor Branimir Longin kao i Lovre Bašić koji je još tamo krajem lipnja produžio suradnju sa svojim matičnim klubom.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 20:52

Nakon što je prije tjedan dana obznanjen raspored utakmica košarkaša Zadra u HT Premijer ligi za sezonu 2018./19. saznali su nakon sastanka ABA lige u Beogradu i raspored utakmica za novu sezonu u regionalnoj ligi. Podsjetimo, u ABA ligi koja starta 29. rujna bit će kao i lani 12 klubova, a umjesto skopskog MZT-a u regionalno društvo vratila se Krka iz Novog Mesta. Zadar će startati na gostovanju u Železniku kod FMP-a, a prvi susret sa svojim navijačima u ABA ligi ove sezone imat će u 2.

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 16:37

Iako se moglo u posljednje vrijeme često čuti informacija kako bi Marko Popović mogao pred kraj svoje karijere ponovno obući dres Zadra to se barem ove sezone sigurno neće dogoditi. Pop je jučer pristao produžiti suradnju sa Montakit Fuenlabradom na još jednu godinu i tako četvrtu sezonu u nizu odraditi u tom stabilnom španjolskom prvoligašu.

Ponedjeljak, Srpanj 16, 2018 12:44

Samo osam dana nakon što je završila sezona 1967. (posljednja koja se igrala proljeće-jesen), počinje nova, 67./68. Zadar se našao u vrlo teškoj situaciji jer nema dvoranu, pa sve utakmice prvog dijela prvenstva mora igrati kao gost. Uz to, igraju utakmice Kupa europskih prvaka, što znači da će non-stop biti na putovanjima (vlakom-autobusom), pa neće moći normalno trenirati, što je veliki hendikep.

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 17:30

Uzburkala se malo voda u prostorijama KK Zadar ponajviše vezano za raskid već dogovorene (usmeno) suradnje između kluba i Ive Ivanova. Odjek u javnosti nakon te informacije nije bio povoljan za djelatnike kluba pa su stoga reagirali sazivanjem medijske konferencije na kojoj je sportski direktor Branimir Longin htio pojasniti nastalu situaciju oko ugovora s Ivanovom.

Srijeda, Srpanj 4, 2018 12:42

Ive Ivanov napušta redove KK Zadar. Iako je u petak novi dogovor između njega i kluba bio završena priča te se čekao samo formalni čin potpisivanja ugovora na dvije godine, dogodio se preokret u zadnji čas. Očito su uvjeti ugovora koji je trebao biti potpisan bili drukčiji od prethodnog usmenog dogovora.

Nedjelja, Srpanj 1, 2018 08:00

Ustoličenjem slovenskog stručnjaka Aleša Pipana na klupu  Zadra konačno je u klubu s Višnjika napravljen prvi korak ka rasvjetljavanju pravca kretanja u nadolazećoj sezoni 2018./2019. Za 10-ak dana  Pipan bi trebao biti i službeno predstavljen zadarskoj javnosti, a onda bi  se krenulo u rješavanje kadrovske križaljke koja je gledajući svaku sezonu dosad uvijek vrlo neizvjesna u ljetnim mjesecima.

Četvrtak, Lipanj 28, 2018 16:58

U KK Zadar potvrdili su službeno novo trenersko ime za narednu sezonu. A to nije Aramis Naglić, nije Zare Markovski, a nisu ni Danijel Jusup ili Veljko Mršić već stari znanac zadarske košarkaške publike, Slovenac Aleš Pipan. Na kraju već podužeg traganja za novim strategom na klupi KK Zadar izbor je pao na 59-godišnjeg slovenskog stručnjaka kojemu će ovo biti drugi put u karijeri da sjeda na uvijek ‘užarenu’ klupu Zadra. U prvom mandatu u sezoni 2011./12.

Petak, Lipanj 22, 2018 23:16

Jučer je održana šesta sjednica Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar.

Po predloženom dnevnom redu, jednoglasno je usvojeno financijsko  izvješće za novu sezonu te su pohvaljeni napori Uprave na financijskoj  konsolidaciji kluba.

Srijeda, Lipanj 13, 2018 21:14

U tri najveća hrvatska kluba ne računajući Zadar odmah nakon završene sezone ustoličena su nova trenerska imena. Tako je u prvaku Cedeviti umjesto Jure Zdovca na njihovu klupu sjeo Španjolac Sito Alonso, u Ciboni je Ivan Velić zamijenio Antu Nazora dok je u Split umjesto bivšeg izbornika Ivice Skelina doveden Vladimir Anzulović. Na Višnjiku još uvijek će barem do kraja tjedna to pitanje ostati otvoreno.

Stranice