kapetanova kula

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 21:20

U sklopu obilježavanja 120. obljetnice Planinarskog društva  Paklenica, preksinoć su na Kapetanovoj kuli u Zadru demonstrirane  penjačke vještine speleologa i planinara. Jelena Mijić Prskalo pročelnica  Sekcije za sportsko penjanje PD Paklenica je dodala kao se radi o speleopenjanju i spuštanju po užetu članova speleoodsjeka Liburnija pri PD  Paklenica.

Srijeda, Svibanj 8, 2019 14:06

U organizaciji ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar jučer je održano otvorenje zajedničke izložbe "Akt kompozicije" Paule Mandel i Dragana Jelavića. Izložba je popstavljena u galeriji  Kapetanova kula na Trgu pet bunara u Zadru.

 
Četvrtak, Travanj 4, 2019 15:49

Bilo je tu šarenih pisanica velikih i malih, pomalo neobičnog ručno izrađenog nakita, umjetničkih slika, prekrasnih unikatnih obiteljskih albumića, čestitiki... Sve je to zračilo jednim posebnim ugođajem topline, ususret uskrsnim blagadanima u inače,  "hladnom" i nažalost, pomalo zaboravljenom prostoru Kapetanove  kule na zadarskom Trgu pet bunara.

Srijeda, Veljača 13, 2019 13:50 1

Zadarski HDLU-ovci predstavili su jučer u Kapetanovoj kuli  novi projekt ove udruge, Art&design. Silvijana Dražović, Dragan Jelavić,  Ana Garžina i Branka Mijolović izložili su svoje uratke iz njihovih  Art&crafts radionica. Uz nekoliko slika Silvijana Dražović po prvi put je  izložila lampe.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 15:17

U srijedu je u Kapetanovoj kuli otvorena izložba slika zadarske umjetnice Silvijane Dražović. Nakon brojnih samostalnih i skupnih  izložbi te nakon nebrojenih likovnih i humanitarnih kolonija poznata  se umjetnica po prvi puta odlučila izložiti svoje radove u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u Kapetanovoj, gdje ju je dočekao  predsjednik Dragan Jelavić, kojem je pripala čast da izložbu proglasi otvorenom.

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 09:15

U nedjelju je u Kapetanovoj kuli otvorena izložba dvije umjetnice: Ane Jagić iz Zadra i Dorotee Gašpar iz Zagreba. Pod nazivom „Kozmospisi“ njih su dvije izložile dvadesetak crteža, shodno samom nazivu izložbe inspiriranih kozmosom, beskrajem svemira no i čovjekom, međuljudskim odnosima i introspekcijama što iz njih izviru.

Petak, Srpanj 13, 2018 21:53

Slikarstvo, koje ih je davnih dana spojilo, i danas je nezaobilazni dio u životu bračnog para Čulina, ali i cijele njihove obitelji koju čine još dvije kćeri.

Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018 12:55

U Kapetanovoj kuli otvorena izložba slika i skulptura Karle Ljubičić pod nazivom „Ljetni mrmor“. Izložbu mlade zadarske umjetnice organiziralo je zadarsko Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Inspiracija

Na izložbi je izložen godišnji ciklus ljetnih apstrakcija započet prošloga ljeta na osamljenom jadranskom otočiću Šćedru te zaključen početkom ovoga ljeta u gradu Zadru.

kapetanova kula
Ponedjeljak, Kolovoz 8, 2016 00:00

Izložba pod nazivom „Vrata grada" zadarske umjetnice Branke Riđički otvara se večeras s početkom u 21 sat u galeriji Kapetanova kula. Organizira je HDLU Zadar, a otvara je kustosica izložbe Marijana Paula Ferenčić.

Srijeda, Srpanj 8, 2015 00:00

U prostoru Kapetanove kule otvorena je izložba Akordi mladog zadarskog slikara Dina Suraća.

Stranice