zadart

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 14, 2018 11:11

Zadartova galerija ugostit će 17. rujna izložbu likovne udruge Art.A. Udruga koju vodi Alma Zednik, djeluje u Zadru već 4 godina, a trenutačno okuplja 30 tak članova. Alma Zednik je zadarska Splićanka, akademska slikarica koja je završila West Kent College u Tonbridgeu u Engleskoj i koja u Zadru djeluje već osam godina. Slikarica je to koju privlači staklo i tehnike slikanja poput fuzije, ulja na staklu i vitraja.

Nedjelja, Rujan 9, 2018 08:43

 Čitav moj život obilježen je slikarstvom jer potječem iz obitelji akademskih slikara. Djetinjstvo sam provodio gledajući slike mojih  roditelja i slikare različitih pravaca. Zbog odrastanja u slikarskom  okruženju naposljetku moj je izbor bio više nego jednostavan, tako je  prije svoje prve samostalne izložbe, govorio mladi zadarski umjetnik  Mirko Marušić.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 09:45

Animalizam i fetišizam naziv je izložbe mladog zadarskog slikara Mirka Marušića koja će se zadarskoj publici predstaviti u galeriji Zadarta.

Srijeda, Svibanj 30, 2018 14:29

Zadarska galerija ZadArt bila je pretijesna u utorak navečer  za sve posjetitelje otvaranja izložbe unikatnog ručno izrađenog nakita i  modnih dodataka „ARtDoOR“, prezentaciji dva zadarska modna brenda: 2RARE designa Frane Šunića i Nene Ninčević Mandić te Gallerie Divine Antonije Gospić. U suradnji sa Školom primjenjene umjetnosti i  dizajna Zadar, čiji su radovi također bili izloženi, spomenuti su se zadarski kreativci po prvi puta zajedno i to u galerijskom prostoru predstavili javnosti.

Utorak, Svibanj 15, 2018 12:20

Da klaonički otpad može biti materijal iz kojeg izrasta umjetničko djelo pokazala je  mostarska kiparica Vesna Vuga Sušac. Janjeće, svinjske i goveđe kosti bile su podloga izložbi grotesknih oblika koje je zadarskoj publici predstavila u galeriji umjetničke udruge Zadart.

Srijeda, Prosinac 13, 2017 20:27

Povodom drugih Dana povijesti umjetnosti u galeriji ZadArt, upriličena je izložba fotografija. Izložbu su organizirali  studenti Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Narodnog muzeja Zadar te galerije ZadArt. Predstavljen je mali dio fundusa foto arhiva Galerije umjetnina  Narodnog muzeja u Zadru i Zbirke negativa Zvonimira Barbarića iz privatnog arhiva Ines Merčep.

Srijeda, Srpanj 19, 2017 20:34

U četvrtak, 20. srpnja, u 20 sati u galeriji ZadArt, u Kovačkoj 3, otvorit će se izložba "Reminiscencije" Siniše Klarice kojom nastavlja svoje djelovanje u području digitalnih manipulacija.

Siniša Klarica studirao je povijest i arheologiju na zadarskom Filozofskom fakultetu te radi kao novinar u Zadarskom listu. Član je Likovne udruge ZadArt.

Četvrtak, Siječanj 26, 2017 00:00

Da keramičke pločice itekako pristaju galerijskom prostoru, potvrdila je preksinoćnja izložba Jadrana Zelenčića (64). U galeriji Zadarta taj slikar je predstavio svoju „keramičku" mapu doživljaja poznatih zadarskih veduta.

Petak, Listopad 23, 2015 00:00

Garbage Epic naziv je izložbe koja je u četvrtak otvorena u Galeriji Zadarta u Varoši. Izložba „epskog smeća" nastala je tijekom umjetničke kolonije na Silbi u sklopu platforme S.E.A Silba Environment Art, koju udruga Mavena održava na Silbi od 2010. godine. Kao je rekla kostosica izložbe Nataša Kandin, sve skulpture koje su prikazane u galeriji nastale su od materijala koje je more izbacilo na obalu.

Petak, Rujan 11, 2015 00:00

Zadarskoj publici se predstavio urbanim pročeljim apstrakcijama i fotografskim zapisima pročelja Rima, Milana, Dubaija, Abu Dabija, Napulja te za ovu priliku i zadarskih urbanih zapisa, napose Višnjika gdje je fotografirao Dvoranu Krešimira Ćosića i poslovnu zgradu OTP banke

Stranice