crkva

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 20, 2020 20:58

Razgovorom sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, u kojem se osvrnuo na vrijeme djelovanja Crkve u posebnim okolnostima, suosjećanje sa stradanjem od potresa u Zagrebačkoj nadbiskupiji i istaknuo zasluge sv. Ivana Pavla II. u proglašenju hrvatske neovisnosti, zaključen je poseban niz emisija ‘Ohrabri se, Božji narode i prevencijom i molitvom’ na Hrvatskom radiju - Radio Zadru, koji je završio u subotu 16. svibnja.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 15:35 1

Splitska policija podnijela je kaznene prijave protiv trojice muškaraca koji su u nedjelju napali novinarku i snimateljicu pri pokušaju snimanja uskrsne mise u crkvi na Sirobujama, održanoj protivno Odluci Civilne zaštite o zabrani okupljanja, a protiv 70-godišnjaka prekršajnu prijavu.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 20:47

Oporba i vlast jučer su jednoglasno podržali nekoliko prijedloga odluka gradonačelnika Branka Dukića na 22. sjednici Gradskog vijeća Zadra. Za gradnju škole na Novom Bokanjcu bili su jučer svi vijećnici. Grad će se dugoročno zadužiti za 24.064.699,54 kuna za svoju polovicu iznosa izgradnje nove škole. Drugu polovicu izgradnje katoličke osnovne škole financira Zadarska nadbiskupija.

Srijeda, Listopad 16, 2019 11:26

Obnova crkvice sv. Stošije na Puntamici u fazi je odabira izvođača, a kako bi spriječili daljnju devastaciju Puntamičani su u međuvremenu odlučili sami nešto poduzeti. Organizirali su radne akcije kako bi očistili crkvicu od korijenja biljaka koje se uvuklo u zidove te prijeti daljnjim propadanjem i pažljivo su uredili i sav okoliš.

Subota, Listopad 5, 2019 17:49

Skidanjem skele jučer su završeni radovi na obnovi Škrinji sv. Šime u Zadru. Konzervatorski odjel u Zadru je još u listopadu 2018. godine propisao mjere zaštite nad navedenim kulturnim dobrima, nakon čega je Hrvatski restauratorski zavod proveo uzorkovanje radi laboratorijskih istraživanja i probe čišćenja kako bi definirao postupak uklanjanja nakupljenih slojeva nečistoće. 

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 10:59

- "Danas otoci, bogati vjerskom duhovnom i kulturnom baštinom, zadarskom nadbiskupu služe uglavnom kao geto za osebujne i problematične svećenike s kojima ne zna gdje bi drugo.

Nedjelja, Lipanj 2, 2019 15:33

Na sveopću radost mještana Puntamike uskoro započinje dugoočekivana obnova starohrvatske crkvice iz 9. stoljeća. Ovu nam je vijest potvrdio pročelnik gradskog Upravnog odjela za EU fondove, Šime Erlić, pojašnjavajući u kojim će se fazama provoditi ovaj projekt: 

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 12:15 1

U Sukošanu je bilo izuzetno svečano. Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Kasijana don Domagoj Kelava, župnik, podijelio je sakrament prve svete pričesti. Malog Isusa u svoje srce prvi put je primilo 39 prvopričesnika, učenika i učenica trećeg razreda Osnovne škole Sukošan. 

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:00

Ljudi s periferije Zadra beznačajni doseljenici iz godine 1726. došavši  iz junačkih granica kršćanstva, grubi od borbi s opstankom svojim uhvatiše se obnove starog Lazareta. Nitko se više i ne sjeća u četvrti Arbanasa tog mukotrpnog posla. Ne znam sve podrobnosti te njihove pustolovine. Samo znam da je jezik kojim se sporazumjevahu, bio stran i  nekako čudan domicilnom stanovništvu. Kad ih budem saznao nadopuniti ću ovu priču.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 14:02 1

U predivno, hladno jutro sjedim na skalini ispred Nadbiskupske palače. Pušim cigaretu. Misli mi blude po danima bogoslovije. Školujem se za svećenika Zadarske nadbiskupije i idem se javiti svojem 'šefu' nadbiskupu Oblaku. Pozvonim. Velika vrata mi otvara sestra Tihoslava milosrdnica. Milosrdna je sestra prema meni i ugrije mi dušu svojim osmjehom. Nadbiskup Oblak čeka na sredini dugačkog hodnika. Oblak uvijek čeka, a ja njemu pristupam. Ozbiljan je i ljut. Nije prvi put da je ljut.

Stranice