dan grada zadra

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Listopad 31, 2018 17:44 2

U povodu Dana oslobođenja grada Zadra, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra u srijedu je položila vijence na Spomen obilježja na Gradskom groblju. Okupljeni borci, članovi udruga, branitelji, građanke i građani grada Zadra, na taj su način svečano odali počast svim borcima palim za slobodu grada Zadra i poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Utorak, Listopad 30, 2018 22:35

Kao i svake godine tradicionalno, uoči Dana grada Zadra i  obilježavanja blagdana svetog Krševana, 24. studenog, ono što se s velikim nestrpljenjem očekuje je i Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj  se dodjeljuju nagrade i grbovi Grada Zadra ljudima koji su svojim radom,  znanjem, trudom i sportskim uspjesima ostavili traga u godinama iza  nas ili su, pak, obilježili godinu koja je na izmaku.

Petak, Studeni 24, 2017 18:31

Tradicionalnom svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom javnih prizanja zaslužnim pojedincima, danas su u Narodnom kazalištu obilježeni blagdan sv. Krševana i Dan grada Zadra.

Petak, Studeni 24, 2017 13:32

Zadar je za svoj rođendan dobio najljepši dar – tisuće djece prošetalo je starom gradskom jezgrom i razbudilo pomalo uspavani Grad.

Četvrtak, Studeni 23, 2017 19:01

Učenici 5. e razreda OŠ Zadarski otoci na pomalo nesvakidašnji način obilježit će Dan grada Zadra - sutra u 9 sati u ogranku Bili Brig Gradske knjižnice odigrat će pantomimu na temu poznatih Zadrana.

Srijeda, Studeni 8, 2017 21:07

Na otvorenju Adventa u Zadru i proslavi Dana grada Zadra, 24. studenog, nastupat će Ivan Zak. Popularni pjevač u Zadru je bio angažiran i lani za doček Nove godine na Narodnom trgu uz Tomislava Bralića i klapu Intrade.

Veliki koncert za Dan grada Zadra i otvorenje Adventa na Trgu Petra Zoranića počet će u 20 sati te će biti besplatan za sve posjetitelje.

Utorak, Studeni 24, 2015 00:00

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Zadar je proslavio blagdan sv. Krševana i Dan grada. Kako je u uvodu svog govora rekao gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta to je poseban dan za Zadar. Dan je to, kazao je Kalmeta, u kojem slavimo opstojnost i život u njemu, dan u kojem se na poseban način sjećamo svih naših sugrađana koji su svoje znanje i umijeće, rad i ljubav utkali u njegovu povijest.

Utorak, Studeni 25, 2014 00:00

Dolazak lidera državne oporbe, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na proslavu Dana grada Zadra, bila je prilika i za blic konferenciju u predvorju HNK Zadar.

Svojim dolaskom potvrdio je podršku Božidaru Kalmeti te ocijenio kako je proširenje istrage u "aferi Remorker" na bivšeg ministar prometa, zadarskog gradonačelnika i potpredsjednika HDZ-a, u funkciji izborne kampanje.

Ponedjeljak, Studeni 24, 2014 00:00

Zadar je najljepša polazna točka i prema jugu i prema sjeveru. Zadar je kulturni i povijesni dragulj. Zadar je grad po mjeri čovjeka,  tim je riječima započeo svoj govor, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća  Zadra, gradonačelnik Božidar Kalmeta u povodu obilježavanja Dana  grada Zadra i blagdana gradskog zaštitnika sv. Krševana.

Ponedjeljak, Studeni 24, 2014 00:00

 Krajem kolovoza Zadar je dobio kulturno-umjetničko društvo koje u fokusu svog djelovanja ima revitalizaciju jedinog izvornog zadarskog plesa - Zadarskog tanca. KUD je upravo po tom plesu dobio i ime: KUD Zadarski tanac i trenutno okuplja tridesetak članova. Predsjednica je Olivera Antišin, dugogodišnja folklorna aktivistica, stručni voditelj i koreograf Ivan Baričić, a asistent voditelja Miroslav Cindori.

Stranice