advent

skijanje
Srijeda, Prosinac 2, 2015 00:00

Interesa za božićno-novogodišnjim aranžmanima ima i može se reći da je sličan lanjskome. Trenutačno je najtraženiji Advent, a kao i prijašnjih godina najveće zanimanje Zadrani pokazuju za Beč i Prag. Što se tiče Pariza, on ni prijašnjih godina nije bio među top odredištima, kažu u putničkoj agenciji Aquarius

Ponedjeljak, Studeni 30, 2015 00:00

U pravom blagdanskom ugođaju, zadarski trgovci i ugostitelji u posebno dizajniranim kućicama nudit će prigodne proizvode

Nedjelja, Studeni 29, 2015 00:00

Kapović je istaknuo kako ove godine stanovnici otoka Vira neće trebati za predstojeće božićno- novogodišnje blagdane odlaziti s otoka u ostale sredine jer će moći uživati u raznim manifestacijama koje su sastavnica cjelogodišnjih događanja na otoku Viru pod nazivom "Vir 365"

Nedjelja, Studeni 29, 2015 00:00 1

 Padaj s neba roso sveta, padaj s rajske visine...pjevao je u subotu župni zbor u crkvi sv. Šime i tako navijestio početak Došašća, milosnog  vremena u crkvenoj godini - vrijeme radosnog iščekivanja djeteta Isusa.  Vrijeme je ovo radosti i nade, ali isto tako i vrijeme razmišljanja i pokore.  Sinoć je tako u crkvi sv. Šime upaljena i prva adventska svijeća.

Srijeda, Studeni 25, 2015 00:00

Advent će se odvijati na Šetalištu kneza Branimira i Trgu domovinske zahvalnosti. Počinje 11. prosnca navečer koncertom, 12. će održati Sajam eko proizvoda i tradicionalna međužupanijska smotra folklora, a 13. prosinca izložba tradicionalne hrane i pića, najavljuje Čvrljak

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2012 00:00

Paške znamenitosti zasigurno će uz ovakav bogati program biti dobar poticaj i turistima da ovogodišnji Advent provedu u mjestu za koje možda nisu očekivali da im može ponuditi adventsko slavlje u jednom novom ambijentu - gradonačelnik Fabijanić

Arsenal predstava Radujte se
Četvrtak, Prosinac 15, 2011 00:00

Pravi veseli kolaž o Božiću, darovima, Isusu i Djedu Božićnjaku, četrnaest odgojiteljica ispričalo je djeci vrtića Radost ali i svim drugim posjetiteljima, koji su jutros navratili u zadarski Arsenal.

Predstava "Radujte se" završni je rad šestomjesečne edukacije o osnovnim elementima scenskog i dramskog izraza koju su odgojiteljice prošle pod  vodstvom splitskog kazališta Licem u lice, a nju je u dva  navrata tijekom jutra pogledalo mnoštvo vrtićkih mališana.

Djed Mraz u vrticu Maslacak
Četvrtak, Prosinac 15, 2011 00:00

Djecu u vrtiću Maslačak na Bilom brigu jučer je posjetio Djed Mraz. Svaki put kao da ga prvi put vide, djeca su oduševljeno dočekala njegov posjet, a čak i onima koji su se Djedice malo bojali, kad su bili prozvani da dođu po dar, strah je brzo nestao.

Šezdesetak djece u dobi od jedne do šest godina prošlo je Djedu Božićnjaku preko koljena. Jedna mu je djevojčica rekla da je nekako ostario od lani, a i svi su se čudili kako mu je brada tako narasla.

Dom Sv. Frane posjet ucenika
Četvrtak, Prosinac 15, 2011 00:00

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Neviđana posjetili su Dom za starije osobe "Sv. Frane", čije su štićenike razveselili darovima - maslinovim uljem, limunima, narančama, suhim smokvama i kolačima - i prigodnim blagdanskim programom.

Sveta Luca
Utorak, Prosinac 13, 2011 00:00

Čim su se probudili, najmlađi Zadrani jutros su krenuli u potragu za svojim čarapicama koje je tijekom noći sv. Lucija napunila slatkišima i voćem te ih sakrila. Ona to vješto izvede i djeca je nikad ne vide. Neki se s time nisu mogli pomiriti pa su sv. Lucu "presreli" na zadarskim ulicama i to usred bijela dana.

Stranice