advent

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:26

Uživao je otok Vir hladne subotnje večeri u pjesmama Nene Belana i njegovih Fiumensa, ali je prije toga zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić upalio drugu adventsku svijeću čime je počeo subotnji program manifestacije Advent na Viru. Na zimskom klizalištu skupilo se kao i obično mnoštvo mladih ljubitelja klizanja, a napokon su se pustiti i lampioni. Prvog tjedna adventa kiša je pokvarila planove s lampionima, a sada tu omiljenu adventsku subotnju aktivnost nije omela ni bura.

Subota, Prosinac 8, 2018 22:33
Gradonačelnik upalio drugu adventsku svijeću.

U crkvi sv. Šime gradonačelnik Branko Dukić upalio je drugu adventsku svijeću uoči druge nedjelje došašća. Obred paljenja predvodio je  fra Jurica Galić, župni vikar iz crkve sv. Ivan Krstitelj na Relji, a pjevao je  zbor župe Kraljice mira sa Stanova.

Nedjelja, Prosinac 2, 2018 18:00 1

Danas počinje došašće ili advent, razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini pripreme kršćanskih vjernika za blagdan Božića, što je ujedno početak nove crkvene godine.

U došašću se svakog jutra služe mise zornice, puku omiljene rane mise, koje imaju pokornički značaj jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. One predstavljaju oblik četverotjednoga trajnog odricanja od sna. Svoj početak imaju još u srednjem vijeku.

Subota, Prosinac 2, 2017 21:08

U Zadru  je upaljena prva adventska svijeća u crkvi sv. Šime, koju su zapalili članovi peteročlane obitelji Bobić. Četiri subote do najveselijeg blagdana za sve kršćane u ovoj će se crkvi paliti adventske svijeće, simboli svjetla, ali i svega onoga što ovo doba godine kod ljudi izaziva dobre emocije, osjećaje povezanosti i zajedništva u obiteljima.

Subota, Prosinac 2, 2017 21:05

U sklopu programa ovogodišnjeg, trećeg Adventa u Zadru, na Trgu pet bunara u subotu prijepodne muški dio populacije imao je priliku ošišati se i obrijati kod poznatih zadarskih brica iz barbershopa MR.RAZOR i brijačnice Bulić te tako pripomoći u prikupljanju sredstava za Ligu protiv raka Zadar.

Već od deset sati uz neizostavnu kavicu na sve načine i šušur čekao se red ispred dviju pokretnih brijačnica, a klijenti su redom odlazili sa zadovoljnim osmijehom na licu.

Petak, Prosinac 1, 2017 11:59

 Nije Advent samo "šušur" za opuštanje i druženje, već polako postaje i mjesto posebnih događaja koji uz zabavni imaju i humanitarni karakter, a ovoga je puta riječ o akciji brijanja i šišanja čiji je prihod namjenjen zadarskoj Ligi za borbu protiv raka.

Četvrtak, Studeni 30, 2017 20:28

Kako obavještavaju iz biogradske Turističke zajednice, tradicionalni "Božićni sajam" u Biogradu na Moru, koji je sastavni dio programa Advent u Biogradu počinje u subotu.

S obzirom na pozitivne reakcije građana i posjetitelja sajma u Biogradu, lokacija je i ove godine ista, u parku kod kolodvora koji je, na oduševljenje svih, a najviše najmlađih - ukrašen božićnim ruhom.

Subota, Studeni 26, 2016 00:00

Paljenjem prve adventske svijeće, koja simbolizira nadu, obilježen je u Zadru početak adventa odnosno došašaća, vremena u kojem se kršćanski vjernici pripremaju za Božić, blagdan rođenja Isusa Krista

Četvrtak, Siječanj 7, 2016 00:00

U sklopu prvog Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića, u pravom blagdanskom ozračju, zadarski trgovci i ugostitelji u svojim su kućicama nudili prigodne proizvode, a baš takav blagdanski ugođaj bio je okidač potreban da Zadrane izvuče iz kuća i trgovačkih centara

Četvrtak, Prosinac 10, 2015 00:00

Od petka, 11. prosinca do nedjelje, 13. prosinca 2015. godine u Benkovcu se organizira Advent. Riječ je zajedničkom projektu TZ Grada Benkovca te obrtnika, ugostitelja, udruga i građana grada Benkovca, u kojem će se kroz tri dana održavati degustacija jela i pića, te prezentirati običaji Bukovice i Ravnih kotara.

Stranice