advent

Četvrtak, Studeni 30, 2017 20:28

Kako obavještavaju iz biogradske Turističke zajednice, tradicionalni "Božićni sajam" u Biogradu na Moru, koji je sastavni dio programa Advent u Biogradu počinje u subotu.

S obzirom na pozitivne reakcije građana i posjetitelja sajma u Biogradu, lokacija je i ove godine ista, u parku kod kolodvora koji je, na oduševljenje svih, a najviše najmlađih - ukrašen božićnim ruhom.

Subota, Studeni 26, 2016 00:00

Paljenjem prve adventske svijeće, koja simbolizira nadu, obilježen je u Zadru početak adventa odnosno došašaća, vremena u kojem se kršćanski vjernici pripremaju za Božić, blagdan rođenja Isusa Krista

Četvrtak, Siječanj 7, 2016 00:00

U sklopu prvog Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića, u pravom blagdanskom ozračju, zadarski trgovci i ugostitelji u svojim su kućicama nudili prigodne proizvode, a baš takav blagdanski ugođaj bio je okidač potreban da Zadrane izvuče iz kuća i trgovačkih centara

Četvrtak, Prosinac 10, 2015 00:00

Od petka, 11. prosinca do nedjelje, 13. prosinca 2015. godine u Benkovcu se organizira Advent. Riječ je zajedničkom projektu TZ Grada Benkovca te obrtnika, ugostitelja, udruga i građana grada Benkovca, u kojem će se kroz tri dana održavati degustacija jela i pića, te prezentirati običaji Bukovice i Ravnih kotara.

Srijeda, Prosinac 9, 2015 00:00

U petak se program nastavlja uz DJ Domagoja od 20 sati. U subotu i nedjelju je na opet rasporedu opet Dječji festival

Četvrtak, Prosinac 3, 2015 00:00

Danas počinje Advent u Zadru. Prvi put Zadar će na Trgu Petra Zoranića imati Božićni sajam, mali bajkoviti grad gdje će Zadrani i turisti, u božićnom i novogodišnjem duhu, imati prigodu družiti se i svoje slobodno vrijeme provoditi na zanimljiv i kreativan način.

skijanje
Srijeda, Prosinac 2, 2015 00:00

Interesa za božićno-novogodišnjim aranžmanima ima i može se reći da je sličan lanjskome. Trenutačno je najtraženiji Advent, a kao i prijašnjih godina najveće zanimanje Zadrani pokazuju za Beč i Prag. Što se tiče Pariza, on ni prijašnjih godina nije bio među top odredištima, kažu u putničkoj agenciji Aquarius

Ponedjeljak, Studeni 30, 2015 00:00

U pravom blagdanskom ugođaju, zadarski trgovci i ugostitelji u posebno dizajniranim kućicama nudit će prigodne proizvode

Nedjelja, Studeni 29, 2015 00:00

Kapović je istaknuo kako ove godine stanovnici otoka Vira neće trebati za predstojeće božićno- novogodišnje blagdane odlaziti s otoka u ostale sredine jer će moći uživati u raznim manifestacijama koje su sastavnica cjelogodišnjih događanja na otoku Viru pod nazivom "Vir 365"

Nedjelja, Studeni 29, 2015 00:00 1

 Padaj s neba roso sveta, padaj s rajske visine...pjevao je u subotu župni zbor u crkvi sv. Šime i tako navijestio početak Došašća, milosnog  vremena u crkvenoj godini - vrijeme radosnog iščekivanja djeteta Isusa.  Vrijeme je ovo radosti i nade, ali isto tako i vrijeme razmišljanja i pokore.  Sinoć je tako u crkvi sv. Šime upaljena i prva adventska svijeća.

Stranice