np paklenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 10:21

U okviru Kongresa sportskoga turizma u Sportskom centru Višnjik, predavanje pod nazivom »120 godina organiziranog planinarstva u Zadru« održao je predsjednik Planinarskog društva Paklenica Domagoj Diklić.

Predavanje je počeo s općim pojmovima vezanim za planinarstvo te se nakon uvoda fokusirao na PD Paklenica.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 09:54

Udruga Prospero poziva sve zainteresirane da se jave na trodnevnu radionicu »Izrada autohtonih suvenira«. Riječ je o radionici koju ova udruga provodi u suradnji s Nacionalnim parkom Paklenica u sklopu projekta Podzemni grad u srcu Velebita: razvoj cjelogodišnjeg održivog i sigurnog aktivnog turizma u NP Paklenica i širem velebitskom području.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 15:37

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica raspisala je  javni poziv za odabir suvenira za prodaju u suvenirnicama Parka za  2019. godinu. Kako je rekla Dragica Jović, voditeljica Službe za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost u Nacionalnom  parku, interes proizvođača je jako velik.

Subota, Listopad 20, 2018 17:50

Nešto više od 100-injak što profesionalnih što amaterskih biciklista sudjelovalo je jučer na tradicionalnoj 9. Biciklijadi povodom 69  godina osnutka Nacionalnog parka Paklenica. Biciklijada u pratnji dva  policijska vozila, vozila HGSS-a te BK Zadar startala je s Trga pet bunara  na tri sata i 47 kilometara dug put prema NP Paklenica. Na tom putu  imali su četiri punkta za okrjepu i to u Crnom, Gornjoj Murvici, na Zelenom hrastu te u Maslenici.

Ponedjeljak, Kolovoz 27, 2018 22:52

Tijekom današnjeg dana dežurni spašavatelji HGSS-a u NP Paklenica spasili su makedonskog penjača koji se ozlijedio penjući se na zahtjevnom Mosoraškom smjeru u Anića Kuku, a uz zadarske HGSS-ove u akciji su sudjelovale i njihove kolege iz Srbije i Makedonije.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 09:29

Jučer oko 15:15 sati Županijski centar 112 zaprimio je dojavu od troje austrijskih državljana  da su ostali bez vode dok su planinarili u NP Paklenica.Nalazili su se na planinskoj cesti između Tomića i Starigrada. 

U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je osam članova HGSS-a. Akcija je završena u 16:50 sati, a Austrijanci nisu ozlijeđeni.

Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018 11:00

Članovi HGSS-a jučer su imali potražnu akciju za stranom državljankom u Nacionalnom parku Paklenica koja se izgubila na području Crnog vrha, međutim dio njezine grupe ipak ju je pronašao kod planinarskog doma.

Petak, Srpanj 6, 2018 21:58

Nakon što je ispenjao smijer na Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica te se krenuo spuštati prema parkingu domaći je penjač uganuo nogu, a u pomoć su mu stigli članovi HGSS-a i djelatnik parka.

Četvrtak, Travanj 26, 2018 18:34

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je ravnateljici NP Paklenica Nataliji Andačić povelju povodom upisa "Bukovih prašuma i izvornih bukovih šuma Karpata i ostalih regija Europe" na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Svečano uručenje povelje održano je u Podzemnom gradu u kanjonu Velike Paklenice u NP Paklenica. Događaju je prisustvovao i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc.

Subota, Studeni 11, 2017 12:04

Jučer je zaprimljena dojava poljske državljanke da je prilikom pada sa stijene ozlijedila nogu.

Članovi HGSS-a, Stanica Zadar, ozlijeđenu su osobu spustili do podnožja i predali je ekipi hitne medicinske pomoći. Ozlijeđena osoba prevezena je u OB Zadar. 

Stranice