np paklenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 6, 2018 21:58

Nakon što je ispenjao smijer na Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica te se krenuo spuštati prema parkingu domaći je penjač uganuo nogu, a u pomoć su mu stigli članovi HGSS-a i djelatnik parka.

Četvrtak, Travanj 26, 2018 18:34

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uručila je ravnateljici NP Paklenica Nataliji Andačić povelju povodom upisa "Bukovih prašuma i izvornih bukovih šuma Karpata i ostalih regija Europe" na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Svečano uručenje povelje održano je u Podzemnom gradu u kanjonu Velike Paklenice u NP Paklenica. Događaju je prisustvovao i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc.

Subota, Studeni 11, 2017 12:04

Jučer je zaprimljena dojava poljske državljanke da je prilikom pada sa stijene ozlijedila nogu.

Članovi HGSS-a, Stanica Zadar, ozlijeđenu su osobu spustili do podnožja i predali je ekipi hitne medicinske pomoći. Ozlijeđena osoba prevezena je u OB Zadar. 

Četvrtak, Listopad 19, 2017 14:55

Danas je u posjetiteljskom centru " Podzemni grad Paklenice" obilježena 68. obljetnice Nacionalnog parka  Paklenica.

Srijeda, Kolovoz 30, 2017 08:55
Jučer je u NP Paklenica Austrijanka ozlijedila nogu te je nakon toga pozvala službe spašavanja. 

Prema ozlijeđenoj ženi uputili su se pripadnici HGSS-a Zadar koji su je u vrlo brzo pronašli i nakon toga predali ekipi HMP-a. Ozlijeđena žena prevezena je u OB Zadar na daljnju medicinsku obradu. 

 

Petak, Listopad 16, 2015 00:00

U okviru projekta LIFE DINALP BEAR provodi se akcija procjene brojnosti medvjeda pomoću genetike. Preko 2.000 sudionika, uglavnom lovaca i šumara, pomaže prikupljati uzorke medvjeda na cijelom području rasprostranjenosti u Hrvatskoj i Sloveniji. To je jedna od najvećih takvih akcija u svijetu i prelazi uobičajene nacionalne okvire, te postavlja zaštitu i upravljanje na razinu populacije vrste.

Subota, Listopad 18, 2014 00:00

Svečano obilježavanje 65. godišnjice Nacionalnog parka Paklenica započelo je jučer uz predstavljanje prvog Geološkog vodiča kroz NP Paklenicu, turističko-planinarskog zemljovida i drugog broja časopisa Paklina, i uz prezentaciju obližnjeg Nacionalnog parka Una. Obilježavanje je održano u hotelu Alan, dok je izlet prema Lugarnici i špilji Manita Peć otkazan zbog lošeg vremena.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2013 00:00

Zadarski GSS-ovci su u noći s petka na subotu na području NP Paklenice pokrenuli potragu za njemačkom planinarkom. Akcija je uspješno okončana, a žena oko 2.45 pronađena neozlijeđena i u dobrom stanju nedaleko pješačke staze

Utorak, Travanj 9, 2013 00:00

Frane Marasović i danas, iako mu je istekao ugovor, i dalje radi u ugostiteljskom objektu i izdaje račune na UO Kvartir, a najam NP Paklenici ne plaća - zaključio je Zlatko Marasović dodavši kako kako mu zato nije ponuđen novi ugovor

Stranice