kazaliste lutaka zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 6, 2021 09:04

Kreativci iz Kino zone i za mjesec travanj su pripremili šaroliki i zanimljiv program za sve ljubitelje filmske umjetnosti.
Prvi na programu je film »Ponoćna obitelj (Midnight family)«, redatelja Luka Lorentzena. Glavne uloge u filmu igraju Juan, Fer i Josue Ochoa. Produkciju filma potpisuje Kellen Quinn.

Utorak, Ožujak 30, 2021 10:30

Posljednja projekcija na repertoaru Kino zone za ožujak je film »Tijelo i duša« (Teströl és lélekröl) mađarske redateljice Ildike Enyedi.

Priča je to o dvoje neprilagođenih, 30-ogodišnjoj kontrolorki kvalitete Marie i njezinoga nadređenoga Endrea. Smještena u sablasno okruženje jedne budimpeštanske klaonice, priča prati dvoje emocionalno hendikepiranih, ali zaljubljenih ljudi, koji pokušavaju premostiti strah koji ih sprečava da jedno drugome ogole dušu.

Petak, Ožujak 26, 2021 11:20

Kazalište lutaka Zadar aktivno je uključeno u ovogodišnju, jedanaestu po redu, međunarodnu lutkarsku reviju Lutkokaz. U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, prve i jedine škole lutkarska u Republici Hrvatskoj, međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz javnosti predstavlja mlade i talentirane umjetnike i obogaćuje kulturnu scenu za mlade i djecu.

Petak, Ožujak 26, 2021 09:43

U srijedu je u Kazalištu lutaka održana još jedna projekcija u produkciji Kino Zone. Radi se o filmu »Još jedna runda« nominiranom za Zlatni globus i favoritu za zlatni kipić. Film je osim navedenih nominacija dobio i četiri Europske filmske nagrade, tri nagrade na festivalu u San Sebastiánu i četiri nominacije za BAFTA-u, a zadarska publika željno ga je dočekala te se s velikim interesom pojavila u Kazalištu lutaka Zadar.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 14:00

Hrvatski centar ASSITEJ i Hrvatski centar UNIMA zajednički obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20.3.) i Svjetski dan lutkarstva (21.3.). Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade je »Povedite dijete u kazalište«.

Srijeda, Veljača 24, 2021 11:28

U četvrtak u 20 h u Kazalištu lutaka Zadar, u okviru Večernje scene, Zadrani će imati priliku pogledati monodramu »Ja imam lutku u ormaru«, argentinske spisateljice Maríje Inés Falconi u produkciji Tigar teatra iz Zagreba.
Riječ je o suvremenom tekstu koji pokušava govoriti o odrastanju i traumi s kojom se nose oni koji su na bilo koji način drugačiji, ali i o važnosti konteksta, obitelji i prijateljstva u takvoj situaciji.

Petak, Veljača 12, 2021 13:08

Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar (KLZ) održalo je sjednicu čija je točka dnevnog reda, između ostalog, bio prijedlog odluke o imenovanju ravnateljice KLZ.
Natjecale su se dvije kandidatkinje, Maja Šimić i Iris Pavić-Tumpa, a obje su ispunile uvjete natječaja i obje su pristupile razgovoru o svojim programima pred Kazališnim vijećem Kazališta lutaka Zadar.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 15:25

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske županije koji je na sjednici 12. ožujka lani, donio preporuku za otkazivanje svih javnih, kulturnih i ostalih okupljanja, mi smo nastavili svoj rad putem društvenih mreža. U suradnji sa zadarskom Gradskom knjižnicom, naši su glumci - lutkari čitali slikovnice za djecu koje su odabrali i preporučili knjižničari. Lani je tako pročitano 57 slikovnica, a suradnja je započela 19. ožujka.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 11:47

Predstava Kazališta lutaka Zadar »Pazi što govoriš« ušla je među osam najboljih za sudjelovanje na 14. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić.
Na ovaj legendarni festival prijavilo se 20 predstava od kojih je izbornik Igor Tretinjak odabrao osam za natjecateljski dio programa koje će konkurirati za nagrade.

Utorak, Listopad 6, 2020 10:12

U ovo korona – vrijeme – nevrijeme, kada se svijet okrenuo naglavačke – Miševi i mačke naglavačke.

Stranice