vatrogasci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 14, 2022 10:54

Velika je odgovornost na leđima vatrogasaca koji gase požar na šibenskom području.

Subota, Srpanj 9, 2022 21:40

Veliki požar koji je u subotu oko 11,50 sati buknuo na području Dolinke i Valdebeka u Puli, lokalizan je oko 19 sati, no još nije gotov posao za vatrogasce koji će na požarištu ostati dežurati 72 sata.  

U gašenju požara sudjelovalo je više od 80 vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila, uz pomoć tri Canadaira. a pripomogao im je i veliki broj građana koji su čuvali svoje objekte i kuće. 

Srijeda, Srpanj 6, 2022 13:03

Ljetna je vatrogasna sezona već u punom jeku, a velike temperature, dugotrajna suša i povećan broj vatrogasnih intervencija pred vatrogasce diljem Zadarske županije stavljaju težak zadatak. Vatrogastvo je zahtjevna struka, za koju se ne odlučuje veliki broj naših sugrađana, a potrebe su velike, naročito tijekom ljeta.

Subota, Lipanj 18, 2022 17:56

Požari koji danas plamte na Latešem brdu u Pučišćima na Braču i u naselju Pitve na Hvaru približili su se u jednom trenutku kućama ali je naporima gasitelja spriječen prodor vatre do kuća, doznaje se od vatrogasaca.

Subota, Lipanj 18, 2022 15:21

Na području Zadarske županije zapošljavaju se sezonski vatrogasci. Dio je to programa provedbe posebnih aktivnosti zaštite od požara koje početkom svake godine donosi Vlada Republike Hrvatske. Plaća sezonskih vatrogasaca osigurana je dijelom iz državnog proračuna, dok drugi dio osigurava lokalna samouprava na području koje su vatrogasci zaposleni.

Četvrtak, Lipanj 9, 2022 08:49

Vatrogasci su u Umagu jučer iz zaključanog auta spasili sedmomjesečnu bebu koja je u autu provela oko 45 minuta. Sve to praćeno uz veliku vrućinu. Na poziv policije u 12.45 sati poslana su dva vatrogasca s jednim vozilom.

“Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska Hitne.

Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu”, ispričali su umaški vatrogasci.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 12:57

Povodom blagdana svetog Florijana i Svjetskog dana vatrogasaca, jučer su u Privlaci održane vatrogasne igre za djecu vrtićke dobi. Ovaj zanimljivi i edukativni događaj organiziralo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Privlaka, uz pokroviteljstvo Općine Privlaka i lokalne Turističke zajednice. Brojne organizirane igrice zabavile su privlačke mališane, a najveće oduševljenje vladalo je otvaranjem vatrogasnih vozila i simulacijom vožnje.

Srijeda, Veljača 23, 2022 10:45

U Županijsku vatrogasnu zajednicu Zadarske županije u sklopu projekta PEPSEA stigla je vrijedna oprema za sanaciju onečišćenja vodnih ekosustava, kojom se poboljšava sustav i oprema žurnih službi na području županije.

Petak, Prosinac 31, 2021 14:22

Policija i vatrogasci pozivaju građane da novogodišnju noć provedu sigurno, ne zlorabe oružje i pirotehniku, ne sjedaju za volan ako su pili alkohol, ne ostavljaju dekoracije bez nadzora i da prskalice ne koriste u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i namještaj. 

Ponedjeljak, Rujan 27, 2021 09:32

Jučer poslijepodne oko 15.15 sati u Sukošanu na otvorenom prostoru, 40-godišnjak je palio travu i korov na svom zemljištu, uslijed čega je vatra izmakla kontroli te se proširila i zahvatila suhu travu i raslinje.

Požar su ugasili vatrogasci, te tom prilikom nije nastupila materijalna šteta, a 40-godišnjak je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o zaštiti od požara.

Stranice