vatrogasci

Ponedjeljak, Listopad 9, 2017 15:41

Zaposlenici u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, Marino Vuković (34) i Marin Pavić (23), treća su generacija vatrogasaca u svojim obiteljima. Nakon završene srednje škole, krenuli su stopama svojih djedova i očeva bez puno razmišljanja, i nisu požalili.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:36

Na prostorima Zadarske županije vatrogasci su do 20. rujna ove godine odradili 3.464 intervencije. Od tog broja, 1.400 intervencija bilo je na ispumpavanjima vode tijekom nedavnih poplava. Na kraju sezone, zadarski vatrogasci bilježit će daleko najveći broj intervencija u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, Rujan 11, 2017 21:55

Kako doznajemo u dežurstvu VOC-a Zadar, vatrogasci su od ponedjeljka u 6.30 pa do 16.00 poslijepodne zaprimili oko tisuću poziva na intervenciju zbog kiše i poplava. Osim građana, koji su zvali iz svih dijelova županije zbog poplavljenih podruma i prizemnih prostora, zaprimali su i pozive u pomoć od građana zarobljenih u vozilima.

Petak, Rujan 8, 2017 18:05

 Pet vatrogasca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stankovci odukom općinskog načelnika Željka Baradića nagrađeni su s po tri tisuće kuna za izniman doprinos i požrtvovnost pri gašenju ovoljetnih požara na stankovačkom području i šire.

Srijeda, Rujan 6, 2017 18:11

 Na nedavno održanom sastanku premijera Andreja Plenkovića s izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, kojem je na čelu bio Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, odlučeno je kako će se iz proračunskih zaliha Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dodijeliti 7,6 milijuna kuna.

Utorak, Rujan 5, 2017 18:28 1

 Udruga Idro objavila je na svojoj mrežnoj stranici informaciju koja je zaslužila da je vidi i pročita što više ne samo stanovnika otoka Ugljana.

Među ostalim, članovi udruge navode kako je, zbog lanjskog (Čeprljanda) i ovogodišnja dva požara (Ljokini i Batalaža) na području Ugljana uočena potreba za dodatnom opremom za gašenje požara izvan redovite i standardne opreme kojom raspolažu vatrogasci na području općina otoka Ugljana.

Subota, Rujan 2, 2017 20:11

Jučer je Javnoj vatrogasnoj postrojbi uručena donacija u vrijednosti 120 tisuća kuna. Donator je gospodin Ivo Čuka, hrvatski iseljenik koji živi i radi u Ekvadoru, a podrijetlom je s otoka Žmana. Zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša, uz zahvalu za donaciju, istaknuo je kako će ovim novcem vatrogasci kupiti zaštitnu opremu koja im je neophodna kada idu na požarišta.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 09:00

Požar s planine Promine još je daleko od toga da bude lokaliziran, a gasiteljima su u jutros pristigla u pomoć dva kanadera, dva traktora te 100 pripadnika Hrvatske vojske koji su raspoređeni na požarištu, kazao je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija. Vatrogasci, mještani, lovci, planinari... zajedno su uspjeli formirati liniju obrane pa je požar u naselju Lišnjak zaselak Čuline zaustavljen.

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 16:38

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas su sa svim raspoloživim snagama preusmjerene su oko 15,30 sati na najnovije požarište Kožino kod Zadra, a ranije su uspjele u kratkom vremenu zaustaviti širenje požara prema vojarni u Zemuniku.

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 16:32

Nekoliko manjih požara koji su tijekom današnjeg dana  gorjeli na području Pristega kod Benkovca spojilo se u jedan veći požar  koji plamti tolikom silinom da je zahvatio nekoliko obiteljskih kuća i  gospodarskih objekata u tome mjestu. Požar gase pripadnici JVP iz Izvanić grada s nekoliko vozila, a ogorčeni mještani ljuti su što im upomoć nije došao nijedan od protupožarnih zrakoplova Canadair i Airtractor.

Stranice