vatrogasci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 8, 2020 11:10

NOVO:

Obavljen je očevid požara koji je izbio noćas oko 4,14 sati u Ulici Slavka Ježića u Zadru na parkiranom osobnom vozilu Mercedes kojom prilikom je djelomično zahvatio i osobno vozilo marke Renault. Utvrđena je sumnja da je do požara došlo uslijed tehničkog kvara, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subota, Travanj 25, 2020 16:55

Na jučer održanom sastanku glavnog vatrogasnog zapovjednika, gradonačelnika i sindikata potvrđeno je da će i vatrogascima biti smanjene plaće za 10 posto za sljedeća tri mjeseca (plaće za 4., 5. i 6. mjesec). Kako kaže Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, i vatrogasci žele dijeliti sudbinu ostalih djelatnika gradskih ustanova.

Nedjelja, Travanj 12, 2020 15:12

Zadarski vatrogasci danas oko podne dobili su dojavu uznemirenih stanara zgrade u Ulici Benka Benkovića na Meladi koji su, kako ističu, osjetili miris plina koji se navodno širio Iz stana u istoj zradi u kojem trenutno nitko ne boravi.  

Utorak, Rujan 3, 2019 16:09

Martin Hutchinson, nekadašnji vatrogasac iz Engleske, koji je na svjetskoj turneji za okoliš, stigao je na biciklu i u Zadar. Trenutno je u Javnoj vatrogasnoj postaji u Gaženici gdje su mu kolege pružili gostoprimstvo. On i njegov vjerni pratitelj pas Starsky neko će vrijeme odmoriti te mu je želja posaditi stablo nakon čega će nastaviti put dalje. Do sada je u Hrvatskoj posadio 11 stabala, a nada se da će ih biti još mnogo.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 14:16

Zahvaljujući praksi zadarskih vatrogasaca da se na jedan požar odmah po dojavi šalje više snaga, na području naše županije nemamo velikih požara. No nedavno se mijenjao Pravilnik Ministarstva poljoprivrede, što značajno utječe na sredstva koja se izdvajaju za funkcioniranje Vatrogasnih zajednica, a što posljedično dobro uhodanu praksu i rezultate dovodi u pitanje.

Utorak, Kolovoz 6, 2019 14:42

Vatrogasci nisu samo naši heroji, oni su i humani i solidarni. Zahvaljujući humanosti i solidarnosti Dobrovoljno vatrogasno društvo Veli Iž na otoku Ižu osvojilo je svojevrsni jackpot. Naime, Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, predao je ključeve autocisterne koja će im umnogome pomoći u ovoj protupožarnoj sezoni. Riječ je o polovnom vatrogasnom vozilu marke MAN koje je DVD-u Veli Iž donirala Javna vatrogasna postrojba Zadar (JVP Zadar).

Veliko srce vatrogasaca

Srijeda, Srpanj 31, 2019 13:20

Nekoliko dana nakon izbijanja najvećeg ovogodišnjeg požara u Dalmaciji, odnosno kod Šibenika, šibenski vatrogasci su se javno zahvalili zadarskim kolegama koji su im nesebično pomogli u najtežim trenutcima. Zahvalu su objavili na Facebook stranici.

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 14:28 1

U srijedu predvečer u Sukošanu i Debeljaku su za nepunih sat vremena na udaljenosti od oko jedan kilometar buknula čak četiri požara, po dva u oba naselja. Osim 27 vatrogasaca DVD-a Sukošan, DVD-a Sveti Mihovil Galovac i JVP Zadar s ukupno 12 vozila, u gašenju požara sudjelovala su i dva kanadera.

Gasi se posljednja plamteća travka

Srijeda, Srpanj 24, 2019 12:42

Javna vatrogasna postrojba Zadar na sreću ne pamti tragedije poput one koja je prije nekoliko dana zadesila mladog vatrogasca u Velikoj Gorici. No, bilo je težih ozljeda, pamti Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar.

Utorak, Srpanj 23, 2019 19:21

U znak sućuti prema poginulom kolegi Ivanu Galekoviću, 24. vatrogascu poginulom u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar u 17 sati upalili su sirene i rotacijska svjetla:

»Ova minuta sućuti koordinirana je na razini čitave države kako bi sve profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postorojbe na ovaj način obilježile pogibiju našeg kolege«, kazao nam je Boris Jović, predsjednik Županijske vatrogasne postrojbe.

Stranice