vojska

Srijeda, Travanj 18, 2018 15:47 1

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija polaznika Programa za stjecanje nastavničkih kompetencija, koju su Sveučilište preko svoga centra „Stjepan Matičević“, Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman te Središte za obuku HRZ i PZO "Rudolf Perešin" proveli za nastavni kadar. Kako je na početku istaknuo brigadir Goran Huljev, zapovjednik Središta za obuku HRZ-a i PZO-a ”Rudolf Perešin", program egzistira od 1996.

Subota, Veljača 24, 2018 15:32

Stožer civilne zaštite Zadarske županije i dalje je u pripravnosti zbog najave zahlađenja i mogućeg snijega. Sve jedinice lokalne samouprave su dobile obavijesti o vremenskoj prognozi za naredne dane kao i upute za postupanje. Za sada je najozbiljnija situacija na širem području Gračaca gdje je, temeljem zahtjeva Zadarske županije, Državna uprava za zaštitu i spašavanje uputila Ministarstvu obrane zahtjev za angažiranje pripadnika i tehnike Oružanih snaga.

Petak, Veljača 23, 2018 12:57

Snježne padaline koje su zahvatile većinu kontinentalne Hrvatske i jak vjetar na Jadranu izazvali su u petak brojne probleme u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu, zbog čega su pripadnici Hrvatske vojske angažirani u pomoći lokalnom stanovništvu na području Delnica, Gračaca, Petrinje, Gospića i Donjeg Lapca, a ministar obrane Damir Krstičević najavio je dolazak u Delnice u 16 sati.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 15:25

Ove godine u siječnju obilježava se 25. obljetnica akcije Maslenica koja je, 22. siječnja 1993. godine, okrenula dotadašnji tijek rata. Bila je to ujedno jedna od najuspješnijih vojnooslobodilačkih akcija, a u Zadru se svake godine obilježava višednevnim programom. Kako se ove godine radi o 25. obljetnici tako je vojska već počela pripremati poseban program, a danas su održali i jednu od proba koja je uključivala i razvijanje hrvatskog barjaka sa zvonika sv. Stošije. 

Srijeda, Rujan 13, 2017 16:21

Pripadnici Protupoplavnog voda Oružanih snaga u srijedu poslijepodne postavljaju konstrukcije Donjeg kamenog mosta u Ninu i pomažu u uređenju lokalnih cesta razorenih bujicama tijekom nevremena u ponedjeljak, te u čišćenju bazena glavnog pročiščivača otpadnih voda "Centar“ Zadar, izvijestilo je Ministarstvo obrane.  

Srijeda, Kolovoz 16, 2017 20:15

Na adrese mnogih Zadrana ovih dana stigli su pozivi za pričuvu u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Nakon Osijeka i Dubrovnika, riječ je o drugom valu poziva, nakon Domovinskog rata, a od vojnih obveznika se traži da dostave podatke o završenoj školi, zaposlenju, zdravstvenom stanju, konfekcijskom broju i broju obuće koji nose. No, u MORH-u kažu da je ustrojavanje pričuvnih pukovnija OS RH započeto je 2014.

Petak, Listopad 16, 2015 00:00

Korisnici novoizgrađenih stanova imat će dvije opcije, korištenje najma uz mogućnost kupnje stana ili kupnje stana pod određenim uvjetima

Utorak, Travanj 22, 2014 00:00 1

Ministar obrane Ante Kotromanović potpisao je početkom ove godine 14 ugovora s 21 hrvatskim proizvođačem vojne opreme. Time će po prvi put u povijesti hrvatski vojnik dobiti doslovce hrvatsku pušku na hrvatskom ramenu. 66 milijuna kuna utrošit će se na nabavku 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1.585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 iz karlovačke tvrtke HS product, te 1.125 komada dodatne opreme za puške.

Petak, Ožujak 1, 2013 00:00

Nakon objave priče o prodaji hrvatskog oružja pobunjenicima u Siriji, Vojna obavještajna agencija napravila je analizu sigurnosne ugroze za vojnike na Golanu i preporučila Ministarstvu obrane izvlačenje

Četvrtak, Veljača 14, 2013 00:00

Na helikopterskom strelištu vojnog poligona "Crvena zemlja" kod Knina ovih je dana provedeno bojevo gađanje pripadnika 3. tečaja zajedničke hrvatsko-češko-mađarske obuke savjetodavnih timova zrakoplovstva (Air Advisory Team Pre-deployment Training Course ili 3. AAT PTC).

Stranice