zemunik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 15:57

U 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku danas je na poseban i svečan način obilježen završetak obuke novih pilota na helikopterima Kiowa Warrior.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 14:24

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku uključili su se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku dugi niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Petak, Kolovoz 23, 2019 14:32

Zadar će sljedeće godine ugostiti najpoznatije pilote svjetski poznatiH akro grupa. Veliki aeromiting CROIMAS održat će se 30. svibnja 2020. na datum koji će ponovno postati Dan državnosti. Bit će to prilika kad ćemo slaviti i 30. obljetnicu stvaranja države, ali predsjedanje Europskom unijom. Bilo je nekoliko pokušaja da se ovaj aeromiting održi, ali je tek ova vlada podržala ovu inicijativu, rekao je jučer u 93. ZB Zemunik ministar obrane i potpredsjednik Vlade RH Damir Krstičević.

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 11:06

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev posjetio je u srijedu 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku.

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:42 2

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva »Rudolf Perešin« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku u četvrtak je počela teorijska priprema za selekcijsko letenje kandidata za novi naraštaj vojnih pilota. Riječ je o kandidatima za 28. naraštaj vojnih pilota i 7. naraštaj onih koji će se školovati po programu izvan projekta kadet. Kandidati za 7. naraštaj izvan projekta kadet na selekcijsko su letenje došli iz postrojbi Hrvatske vojske, a oni za 28.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 13:15

Gradnja podvožnjaka na Zemuniku već je više puta probila rokove, no najnovija informacija zvuči poražavajuće u odnosu na sve ostalo dosad.

Naime, travanj ove godine bio je rok dokad je podvožnjak trebao biti gotov, nakon toga spominjao se rujan ove godine, da bi najnoviji rok dovršetka bio - na proljeće iduće godine!

Petak, Lipanj 14, 2019 15:51

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  predstavio je u četvrtak u Hrvatskom saboru tri dokumenta iz obrambenog resora, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrani, Godišnje  izvješće o obrani za 2018. godinu i Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 11:10

Pukovnik Robert Ribarić imenovan je na dužnost zapovjednika Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku koju će obnašati od danas 1. svibnja, priopćili su iz zrakoplovne baze Zemunik.

Ribarić je do sada obnašao dužnost zamjenika zapovjednika, a zapovijedanje Eskadrilom preuzima od danas, nakon odlaska pukovnika Željka  Harapina na dužnost zapovjednika Pilotske škole Središta za obuku  HRZ-a "Rudolf Perešin".

Subota, Prosinac 8, 2018 09:41

Kadeti 24. naraštaja hrvatskih vojnih pilota izveli su u petak, 7. prosinca 2018. prve samostalne letove na avionima Pilatus PC-9M  u Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Utorak, Listopad 30, 2018 12:30

U  vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku krajem  prošlog tjedna obilježena je 26. obljetnica Središta za obuku Hrvatskog  raznog zrakoplovstva "Rudolf Perešin". Svečanom obilježavanju, uz sadašnje i bivše djelatnike postrojbe, nazočili su izaslanik zapovjednika  HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov, zapovjednik Središta za obuku brigadir  Goran Huljev te izaslanik rektorice Sveučilišta u Zadru prorektor Slaven  Zjalić.

Stranice