zlatni pir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 25, 2019 15:03

Ove nedjelje, 20. listopada, Marija i Ante Čavić iz Zadra proslavili su svoj veliki dan, 50 godina zajedničkog života, svima dragi zlatni pir. Uz blagoslov župnika fra Bojana Rizvana, u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova na Branimirovoj obali, obnovili su svoj bračni zavjet sklopljen prije ravno pedeset godina.
Taj svečani trenutak su obilježili i radovali se zajedno sa svojim kćerima, zetovima, unucima, rodbinom, kao i mnogobrojnim prijateljima.

Petak, Kolovoz 16, 2019 14:56

Život piše priče, ponekad i bajke. Iako se sve češće govori kako brak nije »na cijeni«, a neprestano statistički ali i oko nas raste broj razvoda ima i životnih priča sa sretnim ishodima, a kako se ljubi i istinski voli u 50 godina braka svojim primjerom pokazali su slavljenici iz Vrsi, 74-godišnji Josip Perinić zvani Cjole i njegova 69-godišnja supruga Marija rođ. Diklić, zvana Maša.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 15:35

Život piše priče, ponekad i bajke. Danas kada se toliko supružnika rastavlja već u prvoj godini zajedničkog života rijetki su oni  koji na slavljeničkim tortama mogu puhnuti u svijeće koje označavaju  50 ljeta bračnog života. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su  supružnici Sorić iz Zadra, 72-godišnji Vjekoslav i godinu dana mlađa  Nataša rođena Padrenostro, porijeklom iz Šibenika.

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 13:28

Dana 12. siječnja 2019. na otoku Istu obilježen je zanimljiv jubilej. 50 godina braka proslavili su Milan Maračić (rođ. 1942.) i Dragica  Maračić Gržan (rođ. 1949.). Kao i davne 1969. godine, misno slavlje  održano je u župnoj Crkvi Sv. Nikole. Euharistiju te obnovu zavjeta vodio je župnik don Zdravko Kutleša.

Utorak, Listopad 16, 2018 15:31 1

Kao znak zajedništva i povezanosti Pavle i Ljiljanka Lenkić iz Bibinja, višestruki dobitnici akcije Zadarskog lista "Biramo najljepši vrt", svećenikovim blagoslovom u crkvi Velike Gospe i velikom  svečanošću uz bogat stol u društvu obitelji i prijatelja proslavili su 50  godina braka. Lijepa je to priča, a oboje su kazali kako su zaljubljeni  kao prvog dana.

Petak, Svibanj 25, 2018 20:28

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50  godina braka, dokaz su supružnici Ukalović iz Suhovara, 72-godišnji  Krsto zvani Križan i njegova vršnjakinja i sumještanka Danica rođena  Rodić, koji su svoj zlatni jubilej proslavili obredom blagoslova u crkvi  sv. Ante Padovanskog u Suhovarima te uz bogat stol u jednom od ugostiteljskih objekata u Sukošanu gdje preko 35 godina imaju kuću uz  more.

Utorak, Travanj 3, 2018 13:59

Prije pedeset godina u Sv. Filipu i Jakovu, 1. travnja 1968., u crkvi sv. Mihovila pred svećenikom don Franom Hrgom svoju ljubav su potvrdili Ante Bobanović (70) iz Biograda i njegova izabranica Marija (69), rođena Fantina.

Na Uskrs, točno nakon pola stoljeća, proslavili su svoj zlatni pir i obnovili bračne zavjete pred svećenikom don Nikolom Tokićem u crkvi sv. Ivana Krstitelja na biogradskim Torovima-Kosi.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 18:05

Kada u današnje vrijeme kažete nekome kako ste upoznali par koji je proslavio pola stoljeća zajedničke ljubavi često će te čuti „ ma, to su bile neke starije generacije, ove današnje toliko dugo ne mogu ostati skupa“. Mile i Ivka Vuković par su koje život nikako nije mazio, ali pola stoljeća zajedničkog života za njih su dokaz kako se svaki problem može riješiti kada postoji povjerenje i ljubavi kako nam je kazala gospođa Ivka. Njihova priča započela je 1968.

Utorak, Lipanj 9, 2015 00:00

Sve je proteklog vikenda u Petrčanima bilo u znaku obitelji Pavlović jer radilo se o značajnoj fešti i proslavi zlatnog pira - 50 godina zajedničkog života i braka, Petrčanca Zvonka (75) i njegove tri godine mlađe Anđelke, podrijetlom iz drniškoga kraja.

Stigla je na proslavu rodbina iz Dubrovnika, Šibenika, Korčule, a što je slavljenicima bilo najvažnije stigla je i kći iz dalekog Katara gdje sa svojom obitelji živi i radi.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2015 00:00

Stranice