zlatni pir

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 3, 2018 13:59

Prije pedeset godina u Sv. Filipu i Jakovu, 1. travnja 1968., u crkvi sv. Mihovila pred svećenikom don Franom Hrgom svoju ljubav su potvrdili Ante Bobanović (70) iz Biograda i njegova izabranica Marija (69), rođena Fantina.

Na Uskrs, točno nakon pola stoljeća, proslavili su svoj zlatni pir i obnovili bračne zavjete pred svećenikom don Nikolom Tokićem u crkvi sv. Ivana Krstitelja na biogradskim Torovima-Kosi.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 18:05

Kada u današnje vrijeme kažete nekome kako ste upoznali par koji je proslavio pola stoljeća zajedničke ljubavi često će te čuti „ ma, to su bile neke starije generacije, ove današnje toliko dugo ne mogu ostati skupa“. Mile i Ivka Vuković par su koje život nikako nije mazio, ali pola stoljeća zajedničkog života za njih su dokaz kako se svaki problem može riješiti kada postoji povjerenje i ljubavi kako nam je kazala gospođa Ivka. Njihova priča započela je 1968.

Utorak, Lipanj 9, 2015 00:00

Sve je proteklog vikenda u Petrčanima bilo u znaku obitelji Pavlović jer radilo se o značajnoj fešti i proslavi zlatnog pira - 50 godina zajedničkog života i braka, Petrčanca Zvonka (75) i njegove tri godine mlađe Anđelke, podrijetlom iz drniškoga kraja.

Stigla je na proslavu rodbina iz Dubrovnika, Šibenika, Korčule, a što je slavljenicima bilo najvažnije stigla je i kći iz dalekog Katara gdje sa svojom obitelji živi i radi.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2015 00:00

Utorak, Listopad 21, 2014 00:00

eliki događaj za Bibinje. Pedeset godina poslije, Božidar Bralić (71) i Anica Bralić (71), rođena Božić iz Gorice, te Križo Lenkić (74) i Karmela Lenkić (71), rođena Šindija, obnovili su svoje bračne zavjete na svetoj misi u crkvi Velike Gospe.

- Pored obitelji, u dobru i zlu nas je održala međusobna ljubav, vjera u Boga i nerazrješivost sakramenta ženidbe. Ne zaboravite obitelj i vjeru, složni su slavljenici, Bralići i Lenkići.

Utorak, Listopad 15, 2013 00:00

U sretnom su braku rodili i odgojili troje djece - Antonija, Sanju i Nikolu, a oni su ih pak razveselili s osmero unučadi koje su baba i dida ponosno nabrajali: Joso, Maria-Zara, Anđelo, Nikolina, Rona, Roko, Niko i Đani

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2013 00:00

Bračni par Dragica i Josip Uzelac iz Radovina jučer su na blagdan Bogojavljenja ili Sveta tri kralja proslavili "prvih" 50 godina bračnog života. U župnoj crkvi Gospe od Zdravlja, na istom mjestu gdje su prije točno pola stoljeća, 6. siječnja 1963. godine, pred svećenikom don Nikolom, kumovima Petrom i Josipom Dundovićem i svatovima izgovorili sudbonosno "da", obnovili su bračne zavjete i razmijenili prstenje.

Četvrtak, Siječanj 3, 2013 00:00

Odlično se slažemo i s djecom i s nevistom i zetom što je isto tajna uspjeha za sreću, dodala je Anđelka istaknuvši kako su ona i suprug cijeli život proveli u zajedničkoj pjesmi koja im je uljepšala brak

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2012 00:00

Povratkom iz Australije po cijelom dalmatinskom priobalju tražili smo mjesto gdje ćemo se skrasiti. Izbor je pao na Sukošan i nismo pogriješili, zadovoljno će Krešo

Ponedjeljak, Rujan 10, 2012 00:00

U subotu na blagdan Male Gospe prije točno 50 godina, 8. rujna 1962., vjenčali su se Giovana Vukoša iz Crnoga i Božidar Wertheim, krojač iz Zagreba, porijeklom iz Bjelovara. Prije pola stoljeća u crkvi Sv. Nikole vjenčali su se uz svjedočenje kumova, sad pokojnih Drage Cotića i Vice Grgurovića.

Stranice