psi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Listopad 7, 2018 18:38

Uskoro se privode kraju radovi na uređenju parka za pse u bivšoj vojarni Franka Lisice, u neposrednoj blizini Vodovoda. Tamo gdje je još prije nekoliko mjeseci bila trava u visini ramena, te psi i njihovi vlasnici nisu mogli kročiti unutar žicom ograđenog prostora, a o čemu smo svojevremeno i pisali, sada je počišćen, poravnat teren, koji će uskoro otvoriti vrata četveronožnim ljubimcima.

Srijeda, Srpanj 4, 2018 21:59

Grupa na društvenoj mreži Facebook pod imenom "Zakaj volim pese" broji 40 tisuća članova, a okuplja ljubitelje pasa kako bi si uzajamno pomogli. Nedavno je izašla objava u kojoj je Zadar došao na loš glas. U njoj se ističe kako su iznimno brojne oznake "zabrane za pse" zasmetale nekim članovima grupe.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 13:19

Jedini park za pse na području grada Zadra, onaj u vojarni Franka Lisice, iznad kampusa, ovih je dana u potpunosti obrastao travom koja prelazi visinu od metar i pol. Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", velika je opasnost da ona uđe psu u oko, šape, uši ili nos, zbog čega se psa treba voditi veterinaru. Osim toga, trava je toliko visoka da niži psi uopće ne mogu trčati i moglo bi ih se i izgubiti. Zbog svega ovoga, park se uopće ne može koristiti.

Utorak, Svibanj 15, 2018 10:43

Učenici i profesori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i azilima iz Zadra i Privlake, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije po prvi put organiziraju školsku amatersku reviju pasa.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 12:46

Općina Bibinje stavila je ovih dana na svoje mrežne stranice obavijest kojom podsjeća da se po ulici i drugim javnim površinama na području općine Bibinje psi moraju voditi na uzici.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 16:00 1

U zadarskoj Veterinarskoj stanici uz brojne poslove, veterinari svakodnevno obave jedan do dva operativna zahvata na kućnim ljubimcima, a među indikacijama za kirurški oblik liječenja sve su češće tumori, te druge teže bolesti od kojih životinje – jednako kao i ljudi, obolijevaju. U više od devedeset posto slučajeva pacijenti na operativnom zahvatu su psi i mačke, a tek povremeno se na operacijskom stolu nađe neki od znatno rjeđih kućnih ljubimaca kao što je kunić ili koji drugi sisavac.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 16:38

Turističko naselje Zaton posljednja je četiri dana pod okupacijom čovjekova najboljeg četvernožnog prijatelja – pasa. Naime, tamo se od 28. travnja do sutra održava tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Zadar. 

Nedjelja, Travanj 22, 2018 20:46

Toplo proljetno vrijeme za vlasnike kućnih ljubimaca donosi i rizik od uboda krpelja koji su najbrojniji upravo u proljeće i rano ljeto. Stoga je potreban pojačani oprez kako ugodan boravak u prirodi ne bi završio "borbom" s ovim kožnim nametnikom kojega je potrebno što prije izvaditi s tijela životinje.

Utorak, Ožujak 13, 2018 21:18

Društvenom mrežom Facebook jučer se proširilo upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca u Zadru za oprez zbog otrova koji je bačen na nekoliko gradskih lokacija.

Otrov je viđen na Stanovima, oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, kod trgovačkog centra Supernova i na području Bokanjca gdje je, kako piše nekoliko stanovnika iz tog dijela grada, nastradalo nekoliko mačaka.

Utorak, Studeni 10, 2015 00:00

Titulu državnog prvaka sa engleskim seterom Amor Bella Dalmatinska osvojio je Luciano Ćustić, vicepravak je sa psom engleskim seterom Rina Marko Gospić, dok je treće mjesto, također sa psom engleskim seterom imena Vud od Ravnih Kotara, osvojio Elvis Gospić. Ekipno prvo mjesto osvojili su Zadrani Stipe Butić, Marko Gospić i Luciana Ćustić

Stranice