psi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Prosinac 6, 2018 11:49

Na primorskoj padini Velebita, u blizini Karlobaga u surovom krajoliku prije gotovo 3.000 godina živjeli su ljudi koji su na tom  mjestu izgradili naselje i nekropolu. Ovo je naime otkriveno i trenutno se  istražuje arheološkim istraživanjem u kojem su korišteni i psi za detekciju ljudskih ostataka, na temelju čijih oznaka se potom kopalo.

Nedjelja, Listopad 7, 2018 18:38

Uskoro se privode kraju radovi na uređenju parka za pse u bivšoj vojarni Franka Lisice, u neposrednoj blizini Vodovoda. Tamo gdje je još prije nekoliko mjeseci bila trava u visini ramena, te psi i njihovi vlasnici nisu mogli kročiti unutar žicom ograđenog prostora, a o čemu smo svojevremeno i pisali, sada je počišćen, poravnat teren, koji će uskoro otvoriti vrata četveronožnim ljubimcima.

Srijeda, Srpanj 4, 2018 21:59

Grupa na društvenoj mreži Facebook pod imenom "Zakaj volim pese" broji 40 tisuća članova, a okuplja ljubitelje pasa kako bi si uzajamno pomogli. Nedavno je izašla objava u kojoj je Zadar došao na loš glas. U njoj se ističe kako su iznimno brojne oznake "zabrane za pse" zasmetale nekim članovima grupe.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 13:19

Jedini park za pse na području grada Zadra, onaj u vojarni Franka Lisice, iznad kampusa, ovih je dana u potpunosti obrastao travom koja prelazi visinu od metar i pol. Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", velika je opasnost da ona uđe psu u oko, šape, uši ili nos, zbog čega se psa treba voditi veterinaru. Osim toga, trava je toliko visoka da niži psi uopće ne mogu trčati i moglo bi ih se i izgubiti. Zbog svega ovoga, park se uopće ne može koristiti.

Utorak, Svibanj 15, 2018 10:43

Učenici i profesori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i azilima iz Zadra i Privlake, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije po prvi put organiziraju školsku amatersku reviju pasa.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 12:46

Općina Bibinje stavila je ovih dana na svoje mrežne stranice obavijest kojom podsjeća da se po ulici i drugim javnim površinama na području općine Bibinje psi moraju voditi na uzici.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 16:00 1

U zadarskoj Veterinarskoj stanici uz brojne poslove, veterinari svakodnevno obave jedan do dva operativna zahvata na kućnim ljubimcima, a među indikacijama za kirurški oblik liječenja sve su češće tumori, te druge teže bolesti od kojih životinje – jednako kao i ljudi, obolijevaju. U više od devedeset posto slučajeva pacijenti na operativnom zahvatu su psi i mačke, a tek povremeno se na operacijskom stolu nađe neki od znatno rjeđih kućnih ljubimaca kao što je kunić ili koji drugi sisavac.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 16:38

Turističko naselje Zaton posljednja je četiri dana pod okupacijom čovjekova najboljeg četvernožnog prijatelja – pasa. Naime, tamo se od 28. travnja do sutra održava tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Zadar. 

Nedjelja, Travanj 22, 2018 20:46

Toplo proljetno vrijeme za vlasnike kućnih ljubimaca donosi i rizik od uboda krpelja koji su najbrojniji upravo u proljeće i rano ljeto. Stoga je potreban pojačani oprez kako ugodan boravak u prirodi ne bi završio "borbom" s ovim kožnim nametnikom kojega je potrebno što prije izvaditi s tijela životinje.

Utorak, Ožujak 13, 2018 21:18

Društvenom mrežom Facebook jučer se proširilo upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca u Zadru za oprez zbog otrova koji je bačen na nekoliko gradskih lokacija.

Otrov je viđen na Stanovima, oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, kod trgovačkog centra Supernova i na području Bokanjca gdje je, kako piše nekoliko stanovnika iz tog dijela grada, nastradalo nekoliko mačaka.

Stranice