psi

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 12:46

Općina Bibinje stavila je ovih dana na svoje mrežne stranice obavijest kojom podsjeća da se po ulici i drugim javnim površinama na području općine Bibinje psi moraju voditi na uzici.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 16:00 1

U zadarskoj Veterinarskoj stanici uz brojne poslove, veterinari svakodnevno obave jedan do dva operativna zahvata na kućnim ljubimcima, a među indikacijama za kirurški oblik liječenja sve su češće tumori, te druge teže bolesti od kojih životinje – jednako kao i ljudi, obolijevaju. U više od devedeset posto slučajeva pacijenti na operativnom zahvatu su psi i mačke, a tek povremeno se na operacijskom stolu nađe neki od znatno rjeđih kućnih ljubimaca kao što je kunić ili koji drugi sisavac.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 16:38

Turističko naselje Zaton posljednja je četiri dana pod okupacijom čovjekova najboljeg četvernožnog prijatelja – pasa. Naime, tamo se od 28. travnja do sutra održava tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Zadar. 

Nedjelja, Travanj 22, 2018 20:46

Toplo proljetno vrijeme za vlasnike kućnih ljubimaca donosi i rizik od uboda krpelja koji su najbrojniji upravo u proljeće i rano ljeto. Stoga je potreban pojačani oprez kako ugodan boravak u prirodi ne bi završio "borbom" s ovim kožnim nametnikom kojega je potrebno što prije izvaditi s tijela životinje.

Utorak, Ožujak 13, 2018 21:18

Društvenom mrežom Facebook jučer se proširilo upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca u Zadru za oprez zbog otrova koji je bačen na nekoliko gradskih lokacija.

Otrov je viđen na Stanovima, oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, kod trgovačkog centra Supernova i na području Bokanjca gdje je, kako piše nekoliko stanovnika iz tog dijela grada, nastradalo nekoliko mačaka.

Utorak, Studeni 10, 2015 00:00

Titulu državnog prvaka sa engleskim seterom Amor Bella Dalmatinska osvojio je Luciano Ćustić, vicepravak je sa psom engleskim seterom Rina Marko Gospić, dok je treće mjesto, također sa psom engleskim seterom imena Vud od Ravnih Kotara, osvojio Elvis Gospić. Ekipno prvo mjesto osvojili su Zadrani Stipe Butić, Marko Gospić i Luciana Ćustić

Subota, Studeni 7, 2015 00:00

Nakon ceremonijala otvaranja prišlo se izvlačenju redosljeda natjecatelja za Državno prvenstvo u radu pasa ptičara te izvlačenju redosljeda za kinološko-lovni Kup sv. Hubert. Natjecanja su održana tijekom jučerašnjeg dana u lovištima uokolo Zemunika, Poljica i Ražanca te na otoku Pagu. Najbolji će se proglasiti večeras

Utorak, Rujan 1, 2015 00:00

Prijevoz kućnih ljubimaca trajektom ili brodom noćna je mora svih vlasnika koji se zajedno sa svojim psom ili mačkom za vrijeme žege ili hladnoće zapute prema otocima. Iako je Jadrolinija uvela mogućnost zbrinjavanja životinja, način na koji se to radi vlasnicima je neprihvatljiv, jer su one po nekoliko sati izložene vremenskim nepogodama.

Subota, Svibanj 2, 2015 00:00

Četvrtak, Listopad 2, 2014 00:00

Kome smetaju psi na Bilom brigu, pitanje je koje postavljaju stanari tog dijela grada nakon što svako malo na zelenim površinama između zgrada osvane otrov.

Stranice