prijevara

Srijeda, Prosinac 5, 2018 10:10

Bivši šef Odjela krim-policije, 50-godišnji Zrinko Perica,  jučer se nije odazvao raspravi na Općinskom sudu u Zadru koji mu sudi  zbog optužbe da je državu oštetio za 41.083,26 kuna.

Srijeda, Studeni 21, 2018 09:36

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 78-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u rujnu od dvije srećke lutrije, spajanjem i lijepljenjem sačinio dobitnu srećku, da bi potom sa istom pokušao ostvariti dobitak od tisuću kuna.

Protiv 78-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja vrijednosnih papira i prijevare u pokušaju.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 10:10

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskom postajom Donji Miholjac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je početkom svibnja primio novčani iznos od 2800 kuna za nabavku četiri alunaplatka –felge, a koje do sada nije isporučio 21-godišnjaku.

Protiv 40-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare

Četvrtak, Kolovoz 2, 2018 09:37

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske  dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Subota, Srpanj 28, 2018 07:22

Na meti lopova u ljetnim mjesecima često su starije osobe kojima, igrajući na povjerenje, prevaranti na različite načine kradu novac. Jedan od takvih slučajeva dogodio se i u ponedjeljak prijepodne u Ulici bana Josipa Jelačića kada je u stan 83-godišnjaka došla nepoznata ženska osoba i ponudila mu usluge masaže. Dok je on sjedio na balkonu i nadao se masaži, ona mu je iz spavaće sobe uzela novac u stranoj i domaćoj valuti i otišla.

Ponedjeljak, Srpanj 9, 2018 11:03

Ponovno su se zaredale prijevare starijih osoba, a ovoga puta bez više desetaka tisuća kuna ostala je 74-godišnjakinja.

Petak, Lipanj 29, 2018 09:45

Starijeg muškarca u Muškovcima prevarile su dvije ženske osobe koje su mu prodale masažer i kremu za 8000 kuna, a on je kasno shvatio da je kupljenu robu preplatio.

- Jučer prijepodne, u Muškovcima, dvije nepoznate ženske osobe došle su u kuću 88-godišnjaka te mu prodale masažer i kremu za nekoliko tisuća kuna, javljaju iz PU zadarske dodajući kako je protiv nepoznatih počinitelja Državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog prijevare.

Petak, Lipanj 22, 2018 09:10

Prijevara s masažom jučer je skupo stajala 78-godišnjakinju u Posedarju.

Kako javljaju iz PU zadarske, jučer poslijepodne, u Posedarju, dvije žene došle su u kuću 78-godišnjakinje, ponudile joj masažu te joj za vrijeme boravka u kući otuđile nekoliko tisuća kuna.

Tijekom večeri provaljeno je i u bungalov koji koriste češki državljani u Pakoštanima te ukrao prijenosno računalo i novac u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018 10:25

Prošli tjedan u Zadru, u jutarnjim satima na kućni telefon 61-godišnjakinju je nazvala nepoznata ženska osoba koje se lažno predstavila kao djelatnica veleposlanstva RH u Londonu, te od iste zatražila uplatu novca radi bolesti člana uže obitelji.

Nakon toga 61-godišnjakinja je na taj račun uplatila više desetaka tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Srijeda, Travanj 25, 2018 10:17

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za prijevaru. Naime, sumnjiči ju se da početkom godine od 56-godišnjaka primila novac i mobilni uređaj, uz obećanje da će ga posjetiti, što na kraju nije učinila.

Protiv 19-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare, izvijestili su iz PU zadarske.

Stranice