zadarska nadbiskupija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 3, 2019 14:43

 Koordinatori volonterske akcije "72 sata bez kompromisa" za Zadarsku nadbiskupiju održali su jutros konferenciju za medije na kojoj su predstavili ovogodišnju akciju koja će se održati pod geslom "Zakači se za volontiranje". Riječ je o akciji humanitarnog karaktera koja se u Zadru održava već četvrti put, kao dio međunarodnog volonterskog projekta pokrenutog u Njemačkoj još 1995.

Petak, Kolovoz 9, 2019 16:02

Nakon što smo prekjučer kratko napisali i izvijestili javnost o oštećenjima koja su nastala na krilima anđela koji stoji na vrhu zvonika katedrale sv. Stošije, jučer smo od stručnih i nadležnih službi istražili tko bi trebao popraviti anđela. Je li to u nadležnosti Zadarske nadbiskupije, koja je formalni vlasnik katedrale sv.

Subota, Srpanj 6, 2019 11:00

Nesvakidašnja je situacija zadesila Zadarsku nadbiskupiju koja, kao i većina hrvatskih nadbiskupija, već godinama muku muči sa "radnom snagom". Nedostatak svećenika sve je izraženiji te neki od njih moraju pokrivati više župa kako bi se vjerski život mještana neometano odvijao.

Četvrtak, Studeni 22, 2018 19:15

U jesen 2020. prve učenike trebala bi primiti nova škola na Novom Bokanjcu. Školu vrijednu 50 milijuna kuna  u istom omjeru, zajednički grade Zadarska nadbiskupija i Grad Zadar. Tim povodom jučer su u gradskoj vijećnici ugovor potpisali gradonačelnik Zadra Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Srijeda, Travanj 11, 2018 10:20

Lokacija Blato na vrhu Punte u Sukošanu, koju od mora dijeli tek javna plaža i kameni oblutci na Putu Podvara, promijenila je vlasništvo. Blato površine oko 3.000 metara četvornih, koje se duboko usjeklo u povijest Sukošana, Zadarska nadbiskupija je prodala tvrtki Kamen Mediteran d.o.o. iz Biograda na Moru, čiji su osnivači Mile Mišo Čirjak i Marko Sarađen.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić sastao se s predstavnicima zadarskih branitelja kako bi razmotrili najbolji način realizacije projekta izgradnje spomenika poginulima za Hrvatsku. Riječ je o sastanku kojega su inicirali branitelji, obzirom da je najveći dio terena na kojemu bi se spomenik podigao u vlasništvu Nadbiskupije.

Ponedjeljak, Siječanj 26, 2015 00:00

Nakon što su branitelji najavili kako za realizaciju projekta podizanja spomenika svim poginulima za Hrvatsku još samo čekaju sastanak sa zadarskim nadbiskupom, nazvali smo i Nadbiskupiju želeći provjeriti hoće li i kada doći do sastanka. S obzirom da je riječ o terenu na Vidikovcu koji je u vlasništvu Nadbiskupije te gradnja spomenika nije moguća bez dogovora s njima, zanimalo nas je kako će se Nadbiskupija u ovom slučaju odrediti.

Petak, Siječanj 11, 2013 00:00

Mjesečni molitveni susret za mlade Zadarske nadbiskupije održava se u utorak 15. siječnja u crkvi sv. Dimitrija u Zadru s početkom u 21 sat. Molitvu i predavanje za mlade predvodi don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu.

Srijeda, Siječanj 9, 2013 00:00

Prva tribina održat će se 15. siječnja u Bibinjama u 16 sati u crkvi Velike Gospe, dok će se 16. siječnja u Zadru održati tri tribine i to u 17.30 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije na Puntamici, u 20 sati u crkvi svetog Ante na Smiljevcu te u 21 sat u crkvi svetog Dimitrija, gdje će se don Damir Stojić obratiti mladima Zadra, najavio je don Emil Bilaver

Tisuću radosti
Subota, Prosinac 17, 2011 00:00

Tradicionalna Caritasova humanitarna akcija "Za tisuću radosti" već se sedam godina provodi i na području Zadarske nadbiskupije. U ovu veliku božićnu akciju i ove su se godine uključile brojne tvrtke, institucije i volonteri. Ovogodišnja akcija "Za tisuću radosti" predstavljena je danas na Narodnom trgu, a ravnatelj zadarskog Caritasa don Ivan Jurišić pozvao je sve svećenike da vjernicima u svim župama Zadarske nadbiskupije naglase kako je svaki oblik pomoći dobrodošao:

Stranice