zadarska nadbiskupija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 16, 2021 19:08

Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine namijenjena je za pomoć nastradalima od potresa na području Sisačke biskupije. Tim povodom zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je pismo župnicima, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj nadbiskupiji, u kojem ih potiče na sudjelovanje u Korizmenoj akciji.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 10:50
Gradska vijećnica SDP-a Zadar, Irena Dragić, uputila je širokoj javnosti priopćenje u kojem tnavodi da je Zadarska nadbiskupija izigrala Grad Zadar vezano uz izgradnju nove škole.
 
Priopćenje prenosimo u cijelosti.
 

Škola za sve ili samo za odabrane?

Četvrtak, Siječanj 14, 2021 14:16

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je svećenicima i vjernicima Zadarske nadbiskupije Pismo naslovljeno »Ususret Nedjelji Božje Riječi«, koju Crkva ove godine slavi 24. siječnja.
Nedjelju Božje Riječi ustanovio je papa Franjo 2019., a prvi put misno slavlje Nedjelje Božje riječi papa Franjo predvodio je 26. siječnja 2020. godine.

Nedjelja, Listopad 4, 2020 12:17

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić i Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije (LTV), potpisali su Ugovor o suradnji između Zadarske nadbiskupije i LTV-a, s ciljem otvaranja Laudato TV centra u Zadru koji će se nalaziti u prostoru Nadbiskupskog sjemeništa ‘Zmajević’ u Zadru. Ugovor je potpisan u petak, 2. listopada u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru.

Petak, Svibanj 1, 2020 15:56

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Odredbe i preporuke svećenicima, župnim uredima i samostanima u Zadarskoj nadbiskupiji glede specifičnih mjera koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u četvrtak 30. travnja. Odredbe prenosimo u cijelosti.

Subota, Veljača 29, 2020 11:00

Hrvatska biskupska konferencija za sada se nije oglasila s eventualnim smjernicama vjernicima s ciljem smanjenja rizika od infekcije koronavirusom. Naime, s obzirom da se ovaj novi virus vrlo brzo širi kapljičnim putem opasnost od njega značajno raste tijekom masovnih okupljanja, odnosno bliskog kontakta većeg broja ljudi, a svete mise spadaju u takve situacije.

Četvrtak, Listopad 3, 2019 14:43

 Koordinatori volonterske akcije "72 sata bez kompromisa" za Zadarsku nadbiskupiju održali su jutros konferenciju za medije na kojoj su predstavili ovogodišnju akciju koja će se održati pod geslom "Zakači se za volontiranje". Riječ je o akciji humanitarnog karaktera koja se u Zadru održava već četvrti put, kao dio međunarodnog volonterskog projekta pokrenutog u Njemačkoj još 1995.

Petak, Kolovoz 9, 2019 16:02

Nakon što smo prekjučer kratko napisali i izvijestili javnost o oštećenjima koja su nastala na krilima anđela koji stoji na vrhu zvonika katedrale sv. Stošije, jučer smo od stručnih i nadležnih službi istražili tko bi trebao popraviti anđela. Je li to u nadležnosti Zadarske nadbiskupije, koja je formalni vlasnik katedrale sv.

Subota, Srpanj 6, 2019 11:00

Nesvakidašnja je situacija zadesila Zadarsku nadbiskupiju koja, kao i većina hrvatskih nadbiskupija, već godinama muku muči sa "radnom snagom". Nedostatak svećenika sve je izraženiji te neki od njih moraju pokrivati više župa kako bi se vjerski život mještana neometano odvijao.

Četvrtak, Studeni 22, 2018 19:15

U jesen 2020. prve učenike trebala bi primiti nova škola na Novom Bokanjcu. Školu vrijednu 50 milijuna kuna  u istom omjeru, zajednički grade Zadarska nadbiskupija i Grad Zadar. Tim povodom jučer su u gradskoj vijećnici ugovor potpisali gradonačelnik Zadra Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Stranice