oluja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 5, 2022 07:30

Kao i proteklih pet ljeta, i ovog je 4. kolovoza na sjeveru otoka Krka gorjelo nebo i zemlja.

Buktinja koja je osvjetljavala poveznicu Krka s ostatkom svijeta, na sreću, nije bila rezultat požara kakvih proteklih dana ne manjka, već “gorljivog” čina onih najgorljivijih navijača našeg nogometnog kluba, HNK Rijeke.

Četvrtak, Kolovoz 4, 2022 18:30
Srbijanski dužnosnici nazvali su u četvrtak hrvatsku vojnu akciju "Oluju“ iz 1995. “zločinačkom operacijom“ i "etničkim čišćenjem“ hrvatskih Srba, iznova potvrđujući duboke razlike između Srbije koja tu operaciju smatra zločinom nad svojim sunarodnjacima i Hrvatske koja je slavi kao ratnu pobjedu i nacionalni blagdan.  
Četvrtak, Kolovoz 4, 2022 09:26

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Zadru će se obilježiti bogatim zabavnim programom. Na Forumu će se izvesti Pop misa Mediterana, na Zgonu u Diklu nastupa Zoran Jelenković, a na novoj rivi u Petrčanima Daleka obala.

Zoran Jelenković najviše voli nastupati u svome gradu, a ovog puta Dikljanima priprema poseban program, povezan s ovim velikim danom iz novije hrvatske povijesti.

Četvrtak, Kolovoz 4, 2022 08:26

U sklopu svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u četvrtak 4. kolovoza i petak 5. kolovoza 2022. godine u Kninu, planirano je ispaljivanje počasnih plotuna i prelet zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 13:29

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u petak 5. kolovoza 2022. godine u Kninu.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 13:13

U izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice postavljena je izložba »Oluja ‘95«, ususret obilježavanju vojno-redarstvene operacije Oluja kojom je oslobođen dio teritorija današnje Republike Hrvatske. Na izložbi su prikazane fotografije koje su ustupile 112. brigada HV-a i 7. domobranska pukovnija Zadar, čiji su članovi bili i na otvorenju izložbe. Izožba je otvorena minutom šutnje za sve poginule i nestale branitelje, a program otvorenja vodila je v. d.

Srijeda, Kolovoz 3, 2022 08:37

Srpsko narodno vijeće (SNV) pozvat će u srijedu s komemoracije za žrtve tijekom VRO “Oluja” u Deringaju, i Zagreb i Beograd “da se posvete rješavanju pitanja nestalih”, te da to prihvate kao zajedničku obavezu, jer se, ističu, “jedino tako mogu smanjiti ratne traume”.

Dio je to sadržaja ovogodišnje “Izjave za sjećanje SNV-a” u kojoj navode da je od 1800 nestalih, koje se još traži, približno podjednak broj Hrvata i Srba.

Utorak, Kolovoz 2, 2022 12:09

U povodu proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, donosimo program u organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov 5. kolovoza 2022.:

7.30 h – budnica;

7.45 h – polaganje vijenca hrvatskim braniteljima;

11.00 h – sveta misa za poginule i preminule hrvatske branitelje – župna crkva u Sv. Filip i Jakovu;

21.30 h – koncert Alen Nižetić – riva Sv. Filip i Jakov;

21.30 h – koncert Ivana Orlić – riva Turanj.

Subota, Srpanj 30, 2022 20:15

Srpsko narodno vijeće (SNV) ove će godine žrtve Oluje, što čine svakog 3. kolovoza, komemorirati u selu Deringaj u općini Gračac. Isti dan će objaviti svoju 15. izjavu u povodu obljetnice Oluje, koja je, kako je SNV ustvrdio prošle godine, »prouzročila historijski egzodus Srba s područja zapadne Slavonije, Banije, Korduna, Like i sjeverne Dalmacije, njih više od 300.000 moralo je napustiti svoje domove«.

Subota, Srpanj 2, 2022 14:31

Snažne oluje praćene tučom pogodile su u noći na subotu dijelove Poljske i Češke, rušeći drveće i krovove kuća, a zabilježeno je i nekoliko ozlijeđenih.

U poljskom Pomorju, povijesnoj oblasti na sjeverozapadu zemlje koja izlazi na Baltik, u oluji je ozlijeđeno sedam ljudi, među kojima su dvojica vatrogasaca, javlja agencija PAP.

Na seoskoj cesti u Chojnicu je palo drvo na automobil s pet ljudi, uključujući i dvoje djece.

Stranice