os sime budinica

Subota, Svibanj 23, 2015 00:00

U Osnovnoj školi Šime Budinića jučer je održan Projektni dan na temu "Održivi razvoj u odgoju i obrazovanju".

Projektni dan u ovoj se zadarskoj školi provodi već treću godinu zaredom, a svake godine tema je drugačija.

Kroz različite nastavne predmete učenici su tako obradili teme poput recikliranja otpada, očuvanja kulturne baštine, obnovljivih izvora energije.

Petak, Ožujak 6, 2015 00:00

Učenici Osnovne škole Šime Budinića osvojili su prvo mjesto na regionalnom prvenstvu školskih športskih klubova u šahu - južna skupina, koje je igrano u Dubrovniku. Zadarski osnovci pokazali su superiornost u odnosu na druge, pobijedili u svim mečevima i zasluženo izborili nastup na finalnom Prvenstvu Hrvatske koje se igra u travnju.

Nedjelja, Veljača 22, 2015 00:00

Puna dvorana OŠ Šime Budinića dočekala je jučer proslavljenog reprezentativca i trenera NK Zadra Igora štimca koji im je u pratnji nogometaša došao u posjet. Dočekao ih je ravnjatelj Ivan Čular. Učenici su postavljali pitanja, Štimac i nogometaši odgovarali, no bilo je potrebno svega deset minuta prije negoli je je doletio prvi papirić za autogram, da bi nakon toga pred stolom za kojim su sjedili uslijedila prava navala.

Četvrtak, Veljača 12, 2015 00:00

I mali Zadrani posjetili su prvi put zadarsku socijalnu samoposlugu i ponosno donijeli prikupljene donacije.

Riječ je o osmogodišnjacima, učenicima drugog razreda Osnovne škole Šime Budinića u Zadru koji su zajedno sa svojom učiteljicom Stankom Buljat i vjeroučiteljicom Marinom Fabijanić čuli za socijalnu samoposlugu i odlučili pomoći.

Srijeda, Rujan 24, 2014 00:00

Jedan od rijetkih koji je iznio svoj stav u suprotnosti s tumačenjem ministra i ravnatelja škole jučer je bio sociolog sa Sveučilišta u Zadru Krešimir Krolo.

Srijeda, Rujan 24, 2014 00:00

Koliko je meni poznato, taj kip je negdje na dnu hodnika, tamo ima 97 posto djece koja idu na vjeronauk i mislim da to ne bi trebao biti problem, istaknuo je ministar obrazovanja Vedran Mornar u Zadru

Utorak, Rujan 23, 2014 00:00 4

"Que soy era Immaculada Councepciou". "Ja sam Bezgrešno Začeće", značenje je natpisa ispred nestvarno velikog kipa Gospe kojeg učenici Osnovne škole Šime Budinića ovih dana pokušavaju prevesti. Natpis je to, a i kip, identičan onome u Lourdesu, gdje se Gospa prema vjerovanju katolika ukazala djevojčici Bernardici.

Utorak, Studeni 26, 2013 00:00

Subota, Listopad 19, 2013 00:00

Primijetili smo da su djeca izgubila finu motoriku, služe se većinom samo s dva prsta, palcima pišu poruke, igraju se s kompjuterskim mišem. Nekada su djeci osnovnoškolske dobe radil svih deset prstiju, kazao je Vidović

Utorak, Ožujak 12, 2013 00:00

Ove godine najbolji su, po mišljenju prosudbenog povjerenstva, bili učenici zadarske Osnovne škole Šime Budinića: Lora Surić, Madalena Smoljan i Andrijana Lukić predvođeni mentoricom Zrinkom Klarin

Stranice