os sime budinica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 12, 2019 19:15

Zadarski Autoklub u suradnji s Hrvatskim autoklubom proveo je svoju tradicionalnu interaktivnu dječju radionicu „Vidi i klikni“ u  kojoj su ove godine sudjelovali prvašići Osnovne škole Krune Krstića i  Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra.

Petak, Veljača 8, 2019 11:49

Kad smo došli, nismo znali ni riječi hrvatskog jezika.  Osim profesora i nastavnika, puno su nam pomogli i školski kolege  koji su nas prihvatili otvorena srca. Sada zajedno i izlazimo,  družimo se, idemo na Višnjik igrati košarku i nogomet - ispričao je  Muhamed učenik osmog razreda Osnovne škole Šime Budinića koji  je zajedno sa svojom obitelji nakon četiri godine izbjeglištva u Turskoj, došao u Hrvatsku i Zadar iz Alepa, grada u ratom pogođenoj  Siriji.

Utorak, Studeni 20, 2018 18:15

Zadarska Osnovna škola Šime Budinića ugostila je izložbu  pod nazivom „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske",  koju u školama diljem Zadarske županije već treću godinu organizira Zadarska županija i Državni arhiv Zadar.

Srijeda, Listopad 24, 2018 10:09

Marija Novaković iz Zajednice tehničke kulture grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije dobitnica je Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo, a svečana dodjela te nagrade za 2017. održana je jučer u Hrvatskom saboru.

Na svečanosti je dodijeljeno i deset godišnjih nagrada pojedincima te tri udrugama.

Petak, Svibanj 11, 2018 14:41

U OŠ Šime Budinića danas su na maloj svečanosti darivali učenike koji su činili pobjednički sastav na državnom natjecanju iz ekologije.

- Svako postignuće naših učenika zavrjeđuje lijepu riječ i skroman dar. Tako smo i danas na svečanosti u školi zahvalili učenicima koji su u Zagrebu osvojili naslov državnih prvaka iz ekelogije. Dakako i njihovoj mentorici Aniti Mustać - kaže Ivan Čular, ravnatelj.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 11:15

Učenici osmih razreda OŠ Šime Budinić iz Zadra jedan dan  prošli tjedan proveli su na terenskoj nastavi posjetivši mjesta u Zadarskoj županiji na kojima su se odvijale VRO Maslenica i Oluja. Bila je  to prilika da odaju počast poginulim braniteljima, ali i da nauče puno  više no što su do sada mogli iz školskih udžbenika.

Nedjelja, Travanj 29, 2018 11:19

Ovaj tjedan grad Poreč je bio domaćin završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola. Među šest najboljih košarkaških ekipa u državi, u konkurenciji dječaka, ekipa Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra osvojila je 1. mjesto!

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:37

U utorak je na vanjskom igralištu OŠ Šime Budinića održana zanimljiva edukativna izložba starih motornih vozila, popularnih odltimera,a u organizaciji OŠ Šime Budinića, Oldtimer kluba Sv. Krševan, Policijske uprave zadarska te Zadarskog lista.

Članovi Oldtimer kluba Sv. Krševan izložili su i preko pola stoljeća stare automobile i motocikle, svoje dugo i pažljivo čuvane limene mezimce.

Ponedjeljak, Listopad 23, 2017 20:39

 Na 6. Smotri folklora Zadarske županije, održanoj u lipnju 2017. godine, stručno povjerenstvo, u sastavu Joško Ćaleta, Tvrtko Zebec i Jasenka Lulić Štorić, istaknulo je Dječju folklornu skupinu Zadarski tanac učenika Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra, kao jednu od skupina koja je zavrijedila predstavljati Zadarsku županiju na državnoj smotri folklora 2017./2018. godine.

Subota, Svibanj 23, 2015 00:00

U Osnovnoj školi Šime Budinića jučer je održan Projektni dan na temu "Održivi razvoj u odgoju i obrazovanju".

Projektni dan u ovoj se zadarskoj školi provodi već treću godinu zaredom, a svake godine tema je drugačija.

Kroz različite nastavne predmete učenici su tako obradili teme poput recikliranja otpada, očuvanja kulturne baštine, obnovljivih izvora energije.

Stranice