bozic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Prosinac 8, 2019 11:00

Koliko i kako su se iskomercijalizirali i promijenili blagdanski običaji zadarskoga kraja, razgovarali smo s poznatom zadarskom etnologinjom Narodnog muzeja Zadar, dr.sc.

Nedjelja, Siječanj 6, 2019 14:37
Zadarsko prigradsko naselje Crno je hrvatski raritet, štoviše fenomen. U petak navečer, ususret blagdanu
Tri kralja ili Bogojavljenja, usprkos velikoj hladnoći gotovo se cijelo naselje, koje broji oko 550 stanovnika, sakupilo
Kod bunara. Povod je bilo veličanstveno uprizorenje Živih jaslica koje su župljani župe sv. Nikole biskupa u Crnom
uprizorili čak 17. put po redu.
Srijeda, Prosinac 26, 2018 15:43

Tomislav Bralić i klapa Intrade održali su još jedan veličanstven, tradicionalni božićni koncert u do posljednjeg mjesta ispunjenom Ilirijinom klubu Arsenal.

Uz svoj već poznati repertoar pjevali su i božićne pjesme.

Kakva je atmosfera bila pogledajte u fotogaleriji.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 17:15

Božićnom čarolijom sasvim je oživjela božićna bajka u Privlaci u kući obitelji Marije i Roberta Grbića. Djeca ushićeno viču, odrasli su bez teksta te se pitaju je li ovo zaista najčarobnija bajka ikad u Zadarskoj županiji i šire?

Nedjelja, Prosinac 23, 2018 12:13

Predblagdanski šušur na zadarskoj pijaci i ribarnici još uvijek nije dosegao svoj vrhunac. Iako nam Badnjak i Božić kucaju na vrata, većina Zadrana nekako više vole sve obaviti u posljednji trenutak, kazali su nam danas mesari i prodavači ribe. –Još uvijek nije tolika gužva kakva zna biti, čekaju posljednji tren da namirnice budu što svježije, kažu nam prodavači.

Subota, Studeni 10, 2018 20:45

Najavljujući nam nadolazeće blagdane, diljem grada osvanuli su prvi božićni i novogodišnji ukrasi. Ove godine krenulo se s postavljanjem ukrasa nešto ranije, prije Dana Grada Zadra, a sve kako bi radovi ukrašavanja bili gotovi u roku, tradicionalno do blagdana sv. Nikole.

Ponedjeljak, Prosinac 25, 2017 15:12

Svečano misno slavlje u katedrali Svete Stošije na blagdan Božića predvodio je mons. Želimir Puljić. U koncelebraciji s katedralnim župnikom don Radojicom Pinčićem te provincijalom fra Andrijom Bilokapićem, kao i drugim svećenicima nadbiskup je slavio božićnu misu u zajedništvu s velikim brojem vjernika. Nadbiskup je na poseban način pozdravio pravoslavne parohe, Petra u miru, te aktualne Ljubomira i Sašu.

Četvrtak, Siječanj 7, 2016 00:00

Patrijarh Irinej u svojoj poslanici pozbao je "sve prognane i izbjegle sa svojih vjekovnih ognjišta, iz Dalmacije, Like, Slavonije, Baranje, s Banije i Korduna, kao i iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine", da ognjišta sačuvaju za pokoljenja koja će doći

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2015 00:00

U Debeljaku je ove godine prvi put održan Božićni sajam. Pod pokroviteljstvom Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog društva Zlatna luka, organizirali su ga Osnovna škola Sukošan, Područna škola Debeljak i Dječji vrtići Zlatna lučica, Područni vrtić Debeljak.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2015 00:00

Omamljujući mirisi jela, glazbeni zvuci božićne i dalmatinske pjesme te raznovrsni program privukli su na Trg Gornja vrata na stotine Sukošanaca

Stranice