belafuza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:26

 Tradicionalnom procesijom i svetom misom na Belafuži je održan vrhunac proslave blagdana Velike Gospe. Misno slavlje u svetištu Gospe Maslinske predvodio je porečko-pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan, a nakon mise, biskup Milovan predvodio je Belafužom procesiju s Gospinim kipom koja se nakon 68 godina, prvi put održala prošle godine.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 08:35

Na svetkovinu Uznesenja BDM, danas 15. kolovoza, koncelebrirano misno slavlje u 19,00 sati za vanjskim oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM u svetištu Gospe Maslinske na Belafuži u Zadru predvodi mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru. Nakon mise biskup Milovan predvodi procesiju s Gospinim kipom predjelom Belafuže koja se prvi put održala prošle godine nakon 68 godina.

Ponedjeljak, Kolovoz 15, 2016 00:00

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Velike Gospe  na poseban način slavi se na zadarskoj Belafuži. Gospa Maslinska za Zadrane ima poseban značaj, a bile su toga svjesne i komunističke vlasti  kad su davne 1948. zabranili procesiju koja je išla cijelom naseljem. Nakon 68 godina na inicijativu župnika Uznesenja BDM s Belafuže don Darija Tičića sinoć su ulicama Belafuže svećenici i puk i izvanjski iskazali  štovanje Majci Božjoj u procesiji s drevnom slikom Gospe s Djetetom iz  1350.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2015 00:00

Pokojna Minčevica, Bog joj duši da mira i pokoja na onomu  svitu, uvik je gledala u nebo. I čim bi doša niki oblak, rekla bi:

- Dico, eno će kiša!

Utorak, Siječanj 27, 2015 00:00

Premještanje brončanog kipa žene s Belafuže na mjesto malog trga sa špinom, nakon što je više od 10 godina bila na "privremenom smještaju" u starom dvoru Petrićevih, za tamošnje mještane je bio emotivni trenutak. Skulpturu koju je svojim Belafužanima darovao poznati zadarski kipar Ratko Petrić, Društvo prijatelja Belafuže godinama je željelo smjestiti uz spomenik staroj špini oko koje su se nekad okupljali.

Četvrtak, Lipanj 6, 2013 00:00

Ova dva vrsna vinara do pobjedničke titule došli su različitim putevima - Babin je u svoje bilo ugradio savjete stručnjaka, a Šimunov se držao tradicionalne recepture

Petak, Svibanj 31, 2013 00:00

Manifestaciju smo osmislili i utemeljili prije 12 godina s primarnim ciljem da žitelje Belafuže potaknemo povratku kulturi loze te u proizvodnji domaćeg, što kvalitetnijeg vina, kaže Mile Šimunov, tajnik Udruge

Četvrtak, Svibanj 30, 2013 00:00

Društvo prijatelja Belafuže i ove godine organizira svoju tradicionalnu manifestaciju na kojoj će se dvanaesti puta okupiti domicilni vinogradari i mali vinari. - Manifestaciju smo osmislili i utemeljili prije 12 godina s primarnim ciljem da žitelje Belafuže potaknemo povratku kulturi loze i u proizvodnji domaćeg, što kvalitetnijega vina - kaže Mile Šimunov, tajnik Udruge.

Srijeda, Veljača 6, 2013 00:00

Za nekoliko dana konačno bi se trebalo riješiti pitanje drugog po veličini u Zadarskoj županiji groblja Belafuža. Novim zakonima o grobljima i komunalnim djelatnostima, briga oko groblja prelazi u nadležnost jedinica lokalne samouprave i njihovih komunalnih poduzeća.

Stranice