ekologija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Lipanj 2, 2019 15:06

Zadarski most “okupirali” su jučer klubovi tehničke kulture  u Zadarskoj županiji. Učinili su to uz pomoć policije, točnije ronioca PU  zadarske koji su se pridružili klubovima podvodnih aktivnosti u čišćenju  okolnog akvatorija. Pod vodstvom načelnika Antona Dražine, inače instruktora specijalne policije, ubrzo su napunili više vreća raznovrsnog  otpada za koje su neki u šali rekli da bi mogli poslužiti kao izlošci u nekakvoj avangardnoj izložbi.

Subota, Lipanj 1, 2019 20:31

U petak 31. svibnja 2019. godine na parkiralištu ispred zgrade Novog kampusa Sveučilišta u Zadru kroz zabavno-edukacijski program Rock & Bike predstavljen je terminal za javne bicikle koje će studenti i profesori Sveučilišta u Zadru, putem aplikacije, moći koristiti besplatno. Ostatak građana, kao i turisti, bicikle će moći unajmiti po povoljnim cijenama. 

Subota, Svibanj 18, 2019 18:43

Na Sveučilištu u Zadru danas su promovirani prvostupnici podvodnih znanosti i tehnologije te prvostupnici inženjeri primijenjene ekologije u poljoprivredi. Njih 51 završilo je dodiplomski studij na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, nakon čega ih se većina odlučila za diplomski studij. U Svečanoj dvorani diplome su im podijelili pročelnica Odjela, izv. prof. dr. sc. Bosiljka Mustać, zamjenik pročelnice doc. dr. sc. Ivan Župan te promotor doc. dr. sc. Lav Bavčević. 

Petak, Svibanj 10, 2019 11:16

Na zapadnom kraju Industrijske zone Biograd na Moru  na adresi Put Vilišnice, jučer je otvoreno moderno reciklažno dvorište.  Projekt je trajao nešto više od godinu dana, a istim će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o. s ciljem što boljeg upravljanja otpadom  na području Biograda na Moru. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:28

U utorak je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Udruge Eko Zadar održana tribina na temu "Može li Zadar bez jednokratne plastike?" 

Cilj tribine, koja se održava u sklopu projekta "Zeleni telefon - suradnjom do zdravijeg okoliša" je potaknuti na promišljanje o mogućim rješenjima problema onečišćenja plastikom koje na globalnoj, ali i lokalnoj razini poprima alarmantne razmjere, te značajno utječe na zdravlje cijeloga ekosustava.

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:09

Nakon priče o ilegalnom odlaganju glomaznog i klaoničkog otpada te strvina na području Babinduba (koje administrativno  pripada Općini Bibinje), a o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, javili  su nam se i komunalni redari Općine Bibinje.

Tvrde kako im do sada nitko još prijavio odlaganje otpada, ali da su  upoznati s tim problemom zbog kojeg često obilaze i čiste navedeno  područje.  

Petak, Svibanj 11, 2018 14:41

U OŠ Šime Budinića danas su na maloj svečanosti darivali učenike koji su činili pobjednički sastav na državnom natjecanju iz ekologije.

- Svako postignuće naših učenika zavrjeđuje lijepu riječ i skroman dar. Tako smo i danas na svečanosti u školi zahvalili učenicima koji su u Zagrebu osvojili naslov državnih prvaka iz ekelogije. Dakako i njihovoj mentorici Aniti Mustać - kaže Ivan Čular, ravnatelj.

Utorak, Rujan 19, 2017 19:24

Jučer je spontano okupljena inicijativa građana, izvela ekološki performans akciju na rivi, na spomeniku čuvenom zadarskom zoologu i istraživaču morske flore i faune, Špiri Brusini koga je obložila u plastičnu foliju i okitila sakupljenim plastičnim otpadom. U sklopu inicijative, Zadranima se pridružio i rusko-njemački umjetnik Maxim Hartwig sa svojom instalacijom.

Subota, Srpanj 27, 2013 00:00

Nedjelja, Lipanj 16, 2013 00:00

Članovi kluba najavili su još četiri skore ekološke akcije

Stranice