ekologija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 10, 2019 11:16

Na zapadnom kraju Industrijske zone Biograd na Moru  na adresi Put Vilišnice, jučer je otvoreno moderno reciklažno dvorište.  Projekt je trajao nešto više od godinu dana, a istim će upravljati komunalno poduzeće Bošana d.o.o. s ciljem što boljeg upravljanja otpadom  na području Biograda na Moru. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:28

U utorak je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Udruge Eko Zadar održana tribina na temu "Može li Zadar bez jednokratne plastike?" 

Cilj tribine, koja se održava u sklopu projekta "Zeleni telefon - suradnjom do zdravijeg okoliša" je potaknuti na promišljanje o mogućim rješenjima problema onečišćenja plastikom koje na globalnoj, ali i lokalnoj razini poprima alarmantne razmjere, te značajno utječe na zdravlje cijeloga ekosustava.

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:09

Nakon priče o ilegalnom odlaganju glomaznog i klaoničkog otpada te strvina na području Babinduba (koje administrativno  pripada Općini Bibinje), a o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, javili  su nam se i komunalni redari Općine Bibinje.

Tvrde kako im do sada nitko još prijavio odlaganje otpada, ali da su  upoznati s tim problemom zbog kojeg često obilaze i čiste navedeno  područje.  

Petak, Svibanj 11, 2018 14:41

U OŠ Šime Budinića danas su na maloj svečanosti darivali učenike koji su činili pobjednički sastav na državnom natjecanju iz ekologije.

- Svako postignuće naših učenika zavrjeđuje lijepu riječ i skroman dar. Tako smo i danas na svečanosti u školi zahvalili učenicima koji su u Zagrebu osvojili naslov državnih prvaka iz ekelogije. Dakako i njihovoj mentorici Aniti Mustać - kaže Ivan Čular, ravnatelj.

Utorak, Rujan 19, 2017 19:24

Jučer je spontano okupljena inicijativa građana, izvela ekološki performans akciju na rivi, na spomeniku čuvenom zadarskom zoologu i istraživaču morske flore i faune, Špiri Brusini koga je obložila u plastičnu foliju i okitila sakupljenim plastičnim otpadom. U sklopu inicijative, Zadranima se pridružio i rusko-njemački umjetnik Maxim Hartwig sa svojom instalacijom.

Subota, Srpanj 27, 2013 00:00

Nedjelja, Lipanj 16, 2013 00:00

Članovi kluba najavili su još četiri skore ekološke akcije

Srijeda, Lipanj 5, 2013 00:00

Iz šibenskog TEF-a poslali su nam dopis u kojem stoji da je sanacija te tvornice uspješno privedena kraju. Napunili su 21 hrpu otpada, srušili tvornicu, na Crno brdo dovezli su trosku koju nisu ispitivali, i to je njima uspješna sanacija - Zdravko Belušić, predsjednik Eko-udruge "Ravni kotari"

Petak, Svibanj 24, 2013 00:00

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2013 00:00

Naša škola je jedna od međunarodnih eko škola u sklopu koje obrađujemo tri međunarodna projekta vezana uz zaštitu okoliša. S našim učenicima i nastavnicima u sklopu ovog projekta "zelenih krovnih vrtova", želimo podići ekološku svijest prvo kod njih, a onda i kod naših sugrađana, kazao je ravnatelj Ivan Čular

Stranice