jvp zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 3, 2019 14:55

Javna vatrogasna postrojba grada Zadra obilježila je jučer prigodnom svečanošću, uoči sv. Florijana Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj. Program je počeo minutom šutnje za sve poginule vatrogasce, a onda se okupljenima obratio Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar: 

Petak, Svibanj 4, 2018 12:50

Vatra je opasno prijetila, a gusti crni dim sukljao je na sve strane, no bila su dovoljna tek dvojica vatrogasaca u azbestnim odijelima, s kacigama na glavama i šmrkovima da požar ugase u svega par minuta...

Srećom, nije riječ o pravom i ozbiljnom požaru, već o pokaznoj vježbi koju su jutros izveli zadarski heroji u povodu obilježavanja svoga dana - blagdana sv. Florijana, njihova zaštitnika. 

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 12:26

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić obišao je danas Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zadra, budući da se sutra obilježava dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo njihovim radom i organiziranošću, pohvalio izrazito važan i kvalitetan ljudski faktoru tom poslu, ali i najavio i daljnja ulaganja Grada u opremu koja je vatrogascima neophodna. 

Petak, Travanj 13, 2018 11:21

JVP Zadar donirat će vatrogasno vozilo Hrvatima Bosanskog Grahova.

Zamjenik gradonačelnika Ante Babić sa suradnicima, Nevenom Klarinom i Tihomirom Bakarićem, te zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša primili su u Maloj vijećnici predstavnike udruga „Juraj Gospodnetić“ iz Bosanskog Grahova i HVO Livno. Povod njihovog dolaska je donacija JVP Zadar vatrogasnog vozila Hrvatima Bosanskog Grahova.

Utorak, Studeni 21, 2017 12:53

 Iako su do sada za svoj rad dobili niz priznanja, pa i Županijsku nagradu - zadarski vatrogasci odnosno, Javna vatrogasna postrojba Zadar, dobit će i ovogodišnju Nagradu Grada Zadra, a kako je rekao njihov dugogodišnji zapovjednik Željko Šoša, ove su je godine zaslužili više nego ikada prije.

Utorak, Srpanj 18, 2017 20:51

Pitati vatrogasce, koji se već danima bore s požarima diljem županije, jesu li umorni, potpuno je promašeno pitanje, a opet i takvi, na izmaku snaga, bili su spremni na još jednu besanu noć pred sobom. Bila im je to treća ili četvrta, tko više i broji.

Četvrtak, Svibanj 5, 2016 00:00

Prigodnim programom, uručenjem zahvalnica i priznanja,  te pokaznim vježbama zadarski vatrogasci jučer su obilježili blagdan sv.  Florijana, njihova zaštitnika.

Svečani program počeo je hrvatskom himnom nakon čega je prigodni  govor održao Željko Šoša, prvi čovjek zadarskih vatrogasaca.

Petak, Svibanj 22, 2015 00:00

U svibnju, mjesecu borbe protiv požara, vatrogasci JVP Zadar su tradicionalno darovali krv.

Akciji se odazvalo 12 zadarskih vatrogasaca, budući da su neki od njih  krv dali prije mjesec dana.

Boris Jović, zamjenik zapovjednika JVP Zadar, kazao je kako je na slabiji odaziv utjecalo i to što su danas sindikalne igre, pa je dio vatrogasaca, dobrovoljnih darivatelja tamo sudjelovalo.

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2015 00:00

Prigodnom svečanošću, zadarski vatrogasci proslavili su jučer blagdan svog zaštitnika sv. Florijana. Tom prilikom okupili su se mnogi gradski uglednici, ali i djeca iz vrtića „Smiješak" i „Sunce" koji su česti gosti Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra. To je potvrdio i zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša koji je istaknuo značaj preventive u zaštiti od požara i to već u predškolskoj dobi.

Četvrtak, Ožujak 26, 2015 00:00

Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra od 5. siječnja ove godine promijenila je naziv u Javna vatrogasna postrojba Zadar. Odlučeno je i da se osnuju dvije nove vatrogasne postaje, u Kožinu i općini Poličnik.

Stranice