jvp zadar

Utorak, Studeni 21, 2017 12:53

 Iako su do sada za svoj rad dobili niz priznanja, pa i Županijsku nagradu - zadarski vatrogasci odnosno, Javna vatrogasna postrojba Zadar, dobit će i ovogodišnju Nagradu Grada Zadra, a kako je rekao njihov dugogodišnji zapovjednik Željko Šoša, ove su je godine zaslužili više nego ikada prije.

Utorak, Srpanj 18, 2017 20:51

Pitati vatrogasce, koji se već danima bore s požarima diljem županije, jesu li umorni, potpuno je promašeno pitanje, a opet i takvi, na izmaku snaga, bili su spremni na još jednu besanu noć pred sobom. Bila im je to treća ili četvrta, tko više i broji.

Četvrtak, Svibanj 5, 2016 00:00

Prigodnim programom, uručenjem zahvalnica i priznanja,  te pokaznim vježbama zadarski vatrogasci jučer su obilježili blagdan sv.  Florijana, njihova zaštitnika.

Svečani program počeo je hrvatskom himnom nakon čega je prigodni  govor održao Željko Šoša, prvi čovjek zadarskih vatrogasaca.

Petak, Svibanj 22, 2015 00:00

U svibnju, mjesecu borbe protiv požara, vatrogasci JVP Zadar su tradicionalno darovali krv.

Akciji se odazvalo 12 zadarskih vatrogasaca, budući da su neki od njih  krv dali prije mjesec dana.

Boris Jović, zamjenik zapovjednika JVP Zadar, kazao je kako je na slabiji odaziv utjecalo i to što su danas sindikalne igre, pa je dio vatrogasaca, dobrovoljnih darivatelja tamo sudjelovalo.

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2015 00:00

Prigodnom svečanošću, zadarski vatrogasci proslavili su jučer blagdan svog zaštitnika sv. Florijana. Tom prilikom okupili su se mnogi gradski uglednici, ali i djeca iz vrtića „Smiješak" i „Sunce" koji su česti gosti Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra. To je potvrdio i zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša koji je istaknuo značaj preventive u zaštiti od požara i to već u predškolskoj dobi.

Četvrtak, Ožujak 26, 2015 00:00

Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra od 5. siječnja ove godine promijenila je naziv u Javna vatrogasna postrojba Zadar. Odlučeno je i da se osnuju dvije nove vatrogasne postaje, u Kožinu i općini Poličnik.

Četvrtak, Lipanj 5, 2014 00:00

Ovoga ljeta najavljuju se velike vrućine pa očekujemo i puno posla, no mi smo za sezonu spremni, govori Željko Šoša dodajući kako će se i ovoga ljeta u našoj županiji angažirati ukupno 170 sezonskih vatrogasaca koji će biti plaćeni 3.600 kuna

Utorak, Svibanj 7, 2013 00:00

Odnedavno zadarski vatrogasci sudjeluju i u akcijama spašavanja, ili kako slikovito kaže Šoša, na visini i u dubini. Osposobljen je i ronilački tim, a odnedavno zadarski vatrogasci imaju pse za potražne akcije u ruševinama

Nedjelja, Siječanj 20, 2013 00:00

Želimo biti spremni što brže izići na teren, pružiti unesrećenima prvu pomoć do dolaska ostalih službi iz Zadra, rekao je Ramić

Utorak, Studeni 13, 2012 00:00

Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Zadar objavilo je natječaj za novog zapovjednika JVP Zadar. Dosadašnji zapovjednik Željko Šoša, koji niz godina obnaša tu funkciju, kandidirat će se za novi mandat. Do sada za tim nije bilo potrebe jer je zapovjednika imenovao izravno gradonačelnik. Iako to, formalno, može napraviti i ovaj put, odlučilo se da će se provesti natječaj, kako bi izbor bio transparentan.

Stranice