povijest

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 1, 2019 20:47

Studenti Odjela za arheologiju i Odjela za klasičnu filologiju  Sveučilišta u Zadru u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar i ove su godine organizirali tradicionalnu manifestaciju Antički dani s ciljem  oživljavanja antičke kulture i promoviranja antičke baštine Zadranima,  ali i turistima.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 16:46

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana promocija 12 prvostupnica i prvostupnika Odjela za povijest. Nove akademske građane u Svečanoj dvorani dočekali su zamjenik pročelnika Odjela doc. dr. sc. Mateo Bratanić te dr. sc. Branko Kasalo.

Subota, Ožujak 9, 2013 00:00

Čestitam svim natjecateljima i njihovim mentorima jer su već pobjednici budući da su bili najbolji u svojim školama. Kako je povijest učiteljica života, nadam se da će i vama ovo natjecanje biti korisno u vašim životima, poručila je Katica Eškinja, ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov

Subota, Ožujak 9, 2013 00:00

Šampioni prvih, trećih i četvrtih razreda su učenici Gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra. Najbolje rezultate u kategoriji prvog razreda imao je Toni Demo, trećeg razreda Matea Brkić, a četvrtog razreda Karlo Plazina. Najbolja u kategoriji drugog razreda je Sara Vukša iz Gimnazije Vladimira Nazora

begonja
Utorak, Veljača 8, 2011 00:00

Što se tiče količine dosadašnjih znanstvenih istraživanja ona je svakako nedostatna jer u protivnom ne bi bile moguće toliko brojne manipulacije događajima iz ovog razdoblja. Našim javnim prostorom još uvijek, nažalost, dominira neobjektivni političko politikantski odnos prema Domovinskom ratu. Pritom mnogi manipuliraju iz vlastitih pobuda, ideoloških, poslušničkih ili nekih drugih.

povijest
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2010 00:00

Studenti diplomskog studija povijesti Sveučilišta u Zadru u petak su predvečer održali prezentaciju svojeg projekta "Povijest međunarodnih odnosa tijekom Hladnog rata" kojeg su realizirali od 17. do 23. svibnja posjetivši London. Prezentacija je održana u Velikoj dvorani Odjela za povijest zadarskog sveučilišta.

dani_povijesti2
Četvrtak, Ožujak 25, 2010 00:00

Stranice