darivanje krvi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 26, 2020 14:36

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru okupila je sinoć čak 63 člana Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK), od kojih je njih 58 uspješno darovalo krv. Tako je unatoč vrućem i izrazito sparnom popodnevu te otežanim uvjetima zbog poštivanja svih zadanih epidemioloških mjera, sinoćnja akcija bila jedna od najuspješnijih od svih dosadašnjih u kolovozu te najmasovnija u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusom.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 11:37

Od petka, 21. kolovoza, svi dobrovoljni darivatelji krvi, moći će darovati krv na novoj lokaciji - u zgradi Poliklinike.
Naime, zbog epidemije koronavirusa onemogućen je dolazak darivateljima u krug Opće bolnice zbog čega su darivatelji zadnjih nekoliko tjedana mogli darivati krv u prostorijama Srednjoškolskog đačkog doma.

Utorak, Travanj 28, 2020 16:03

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku Donjem uključili su se u ponedjeljak u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Naime, brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u ovim izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa i na ovaj način pružili pomoć onima kojima je to potrebno.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 22:10

Danas je u prostorijama zadarskog HNK održana tradicionalna akcija dragovoljnog darivanja krvi koju organizira Udruga DDK Kalelarga. Akcija je održana pod posebnim uvjetima u skladu s mjerama za borbu protiv epidemije koronavirusa te je izostao dosad uobičajeni zabavni i glazbeni program, a u prostoriji je smjelo biti najviše šest osoba odjednom.

Srijeda, Travanj 8, 2020 20:56

Usprkos izvanrednim okolnostima epidemije koronavirusa Aktiv DDK Sukošan u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar u ponedjeljak, 6. travnja 2020., organizirao je prvu od tri godišnje akcije darivanja krvi i to s velikim uspjehom.
- Odazvalo se 55 darivatelja, prikupljeno je točno 50 doza krvi. Svaka darovana doza krvi je neprocjenjive vrijednosti, kazao je Ljubo Pavić, predsjednik Aktiva DDK Sukošan, medicinski brat.

Srijeda, Travanj 1, 2020 15:58

Humanost darivatelja krvi veća je od straha od koronavirusa. Naime, u ponedjeljak, 30. ožujka 2020., u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju provodi Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar prikupljeno je 35 doza krvi.

Subota, Siječanj 25, 2020 14:00

Aktiv DDK »Otok Pašman« u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar u pašmanskoj Općinskoj vijećnici održao je akciju darivanja krvi.
- Akciji su se odazvala 32 darivatelja krvi, 17 muškaraca i 15 žena. Ukupno je prikupljeno 28 doza krvi, krv je dalo 15 muškaraca i 13 žena, kazao je Šime Mušćet, voditelj Aktiva DDK Ottok Pašman.

Petak, Prosinac 20, 2019 12:15

U tradicionalnoj »Božićnoj akciji« darivanja krvi Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Kalelarga, koja je održana jučer u HNK Zadar, prikupljeno je 95 doza krvi.
Uz dobru glazbu i pjesmu uživo, za što su se pobrinuli legendarni Bepo i Kantaduri, koji godinama prate akciju, darivatelji su mogli uživati u ugodnom društvu. Naime, velik broj članova udruge i darivatelja u akciji sudjeluje već godinama te se poznaju.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 12:15

U trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju provodi Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar koja je održana u atriju Osnovne škole Stjepana Radića, odazvalo se 67 darivatelja.
- Prikupljeno je 55 doza krvi, kazao je Branko Vuica, predsjednik Aktiva DDK, te zahvalio svima koji su dali krv, kao i onima koji su se odazvali, a nisu bili u mogućnosti dati krv.

Petak, Studeni 15, 2019 23:30

Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska provode humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom »Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019«.

Stranice