darivanje krvi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 20, 2019 12:15

U tradicionalnoj »Božićnoj akciji« darivanja krvi Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Kalelarga, koja je održana jučer u HNK Zadar, prikupljeno je 95 doza krvi.
Uz dobru glazbu i pjesmu uživo, za što su se pobrinuli legendarni Bepo i Kantaduri, koji godinama prate akciju, darivatelji su mogli uživati u ugodnom društvu. Naime, velik broj članova udruge i darivatelja u akciji sudjeluje već godinama te se poznaju.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 12:15

U trećoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju provodi Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar koja je održana u atriju Osnovne škole Stjepana Radića, odazvalo se 67 darivatelja.
- Prikupljeno je 55 doza krvi, kazao je Branko Vuica, predsjednik Aktiva DDK, te zahvalio svima koji su dali krv, kao i onima koji su se odazvali, a nisu bili u mogućnosti dati krv.

Petak, Studeni 15, 2019 23:30

Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska provode humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom »Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019«.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 15:05

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Pakoštane i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar u prostoru Općinske vijećnice u Pakoštanima održana je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja.
Potaknuti apelom Odjela za transfuziju na akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u Pakoštanima se odazvalo čak 14 vatrogasaca DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana, predsjednika Ante Lokina i zapovjednika Mate Čudine.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 14:24

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku uključili su se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku dugi niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 14:00

Iako su zalihe krvi i krvih pripravaka tijekom ljetnih mjeseci, zbog povećanog broja turista i učestalih prometnih nesreća, uobičajeno na nižim razinama nego u ostatku godine, ovogodišnja ljetna sezona po tom pitanju u Općoj bolnici Zadar prolazi bez poteškoća. Kako doznajemo na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, tijekom ljeta nije bilo nestašica krvi zbog čega bi se morali odgađati kirurški postupci.

Utorak, Kolovoz 13, 2019 15:32

Ni vrućine, ni godišnji odmori ne mogu spriječiti žitelje Bibinja u iskazivanju dobrote i humanosti, u drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja održanoj u atriju OŠ Stjepan Radić odazvalo se 67 darivatelja, prikupljeno je 45 doze dragocjene tekućine.

Utorak, Srpanj 2, 2019 15:34

Zbog povećanog broja prometnih nesreća posljednjih tjedana na zadarskom području, povećane su potrebe za krvlju. Stoga s Odjela za transfuziologiiju Opće bolnice Zadar pozivaju sve dobrovoljne darivatelje da se odazovu prema svojim mogućnostima i daruju krv.

Dr. Ivna Lucin kazala nam je kako, iako trenutno imaju dovoljno zaliha svake krvne grupe, uvijek se može dogoditi da jedna teža prometna nesreća potroši sve.

Petak, Travanj 12, 2019 16:48

Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar U atriju Osnovne škole Stjepan Radić održao je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

- Akciji se odazvalo 49 bibinjskih darivatelja, prikupljeno je 35 doza krvi, kazao je Branko Vuica, predsjednik Aktiva DDK.

Prvi put krv su dali Luka Fuzul, Roko Sekula, Iva Kokić, Toni Lisica i Mateo Lisica.

Srijeda, Ožujak 6, 2019 14:56

Maturanti četiriju zadarskih srednjih škola - Gimnazije Vladimira Nazora, Gimnazije Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičke škole  te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna jučer su sudjelovali u velikoj  humanitarnoj akciji darivanja krvi.

Stranice