darivanje krvi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 2, 2021 12:15

U Gračacu je ovih dana održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U organizaciji Općinskog društva Crvenog križa Gračac prikupljene su 53 doze krvi.

Srijeda, Listopad 27, 2021 11:03

U multimedijalnoj dvorani Općine Vrsi održana je treća, ujedno i posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi. Prikupljeno je 36 doza, dok je kroz tri godišnje akcije održane svakih četiri mjeseca prikupljeno 96 doza tekućine koja život znači. Plemenitim i humanim činom darivanja krvi, koji traje tek deset minuta, darivatelji pokazuju suosjećanje i empatiju prema drugim ljudima. Vrška akcija održala se na Dan darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava od 1953. godine.

Subota, Kolovoz 14, 2021 11:52

Ni velike vrućine, ni godišnji odmori nisu mogli spriječiti Bibinjce da iskažu dobar duh, humanost i daruju dragocjenih 56 doza krvi.
- Drugoj ovogodišnjoj, ljetnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, u atriju OŠ Stjepan Radić, odazvalo se 55 darivatelja, a prikupljene su 33 doze, kazao je Branko Vuica, predsjednik bibinjskog Aktiva DDK.

Ponedjeljak, Lipanj 21, 2021 11:36

Najčudesniji dar koji možemo dobiti jest život, a vrhunac humanosti je spašavanje života.
Dok se mnogo pridaje na važnosti ljudima iz profesije koji se svakodnevno bore za živote, malo se govori o onima koji djeluju iz sjene ali s istim ciljem - ciljem spašavanja života. Jedna od takvih osoba je studentica Hana Crnošija koja dobrovoljno dariva krv od svoje osamnaeste godine.

Utorak, Lipanj 15, 2021 12:49

Darivatelji krvi jučer su proslavili svoj dan. Naime, Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja. Svake godine milijuni života ovise o krvi i krvnim pripravcima. Krv je nužna za izvođenje složenih medicinskih i kirurških zahvata te može pomoći u poboljšanju kvalitete života pacijenata koji boluju od teških bolesti.

Subota, Lipanj 12, 2021 11:46

Sustav opskrbe s krvlju i krvnim pripravcima trenutno je ozbiljno narušen zbog pandemije koronavirusa jer se u većini bolnica mjesecima nisu izvodili elektivni zahvati, koji sada dolaze na red. Poboljšanjem epidemiološke situacije, sve se više bolničkih ustanova u zemlji polako vraća normalnim aktivnostima, što znači da će se početi provoditi veliki broj operacijskih zahvata, koji su do sada bili odgođeni.

Ponedjeljak, Svibanj 3, 2021 11:11

Malonnogometni klub Vrana, Malonogometni klub Bakari Vrana i Zajednica mladih župe Sv. Mihovila u suradnji sa gradskim društvom Crvenog križa Biograd na Moru, DDK aktiv Pakoštane, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati 10. svibnja 2021. godine od 15 - 18 sati u župnoj dvorani crkve Sv. Nediljice u Vrani. Pozivaju sve svi darivatelji krvi u dobi od 18 -65 godina, da se u što većem broju odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji i pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Petak, Travanj 23, 2021 10:43

Jučer je tijekom jutarnjih sati, u prostoru HNK Zadar, darivana krv pod organizacijom DDK-a Kalelarga.
- Odaziv je odličan, poslao sam puno kartolina. Ove smo godine već dosta darovali, a prošle godine, usprkos pandemiji, bilo je 288 doza, saznajemo od Vencija Jurina, predsjednika Udruge, dobrog duha Kalelarge.
Prisjetio se i 1994. godine kad su, unatoč slabim uvjetima i bombama, prikupili 199 doza.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 10:30

Tijekom dvadeset i osam godina osnivanja Udruge DDK Kalelarga prikupljeno je 7. 600 litara krvne plazme. Simbolično rečeno, krv teče u hektolitrama. Rekord nad rekordima, vjerojatno za Guinnessovu knjigu rekorda, kako ponosno kaže predsjednik Udruge, dobri duh zadarskog volonterizma, agilni Venci Jurin.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 20:07

Volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar i dalje svakodnevno obilaze obitelji koje su smještene na zadarskom području nakon što je razorni potres ugrozio njihove domove.
- Neke su se obitelji vratile, ali još je velik broj smještenih na našem području. Trenutačno je riječ o oko 50 obitelji, odnosno o oko 250 osoba, saznajemo od ravnatelja Šime Lisice.

Stranice