darivanje krvi

Subota, Veljača 2, 2019 19:56

Dobrovoljno darivanje krvi hvalevrijedna je gesta kojom se  pomaže ljudima u nevolji i spašava živote. Isto je i u veterinarskoj medicini, no u tom slučaju donori su psi koji daruju krv kako bi spasili život  drugog psa ili nekog drugog kućnog ljubimca. Nažalost, banka krvi za  kućne ljubimce u Zadru, i Hrvatskoj općenito, još uvijek ne postoji, zbog  čega oni vlasnici, odnosno njihovi psi, koji se uvijek odazovu u hitnoći  svakako zaslužuju pohvale.

Još nije udomljena

Subota, Siječanj 26, 2019 15:59

Na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sukošanu odazvao se 51 darivatelj, prikupljeno je 45 doza. Sukošanci su još jednom  pokazali veliko srce, red za darivanje krvi u ovdašnjoj školi bio je dug.

- U ovom plemenitom činu darivanja krvi i spašavanja života postoji  puno lijepih priča, međutim smisao svega je spasiti nekom život, ističe  Ljubo Pavić, predsjednik Aktiva DDK Sukošan, medicinski brat.

Petak, Studeni 23, 2018 13:28

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji, koja se ovih dana održala  .

Subota, Studeni 17, 2018 11:11

U povodu 27. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje  MORH i Hrvatska vojska u Zemuniku, u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ jučer je održana velika humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018.

Srijeda, Rujan 26, 2018 10:00

Iz zadarske Opće bolnice uputili su molbu dobrovoljnim darivateljima krvi da se jave za darivanje jer su se zalihe krvi smanjile.

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 09:15

Druga ovogodišnja akcija virskih darivatelja krvi bila je za vrući kolovoz iznenađujuće masovna – pristupilo je 65 humanitaraca iz Vira, virskih vikendaša i turista, a krv je darovalo 55 osoba. Više nego ikad prije u ljeto.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 15:14

Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar održao je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

- U atriju Osnovne škole Stjepana Radića došlo je 38 bibinjskih darivatelja, prikupljene su 33 doze krvi, kazao je Branko Vuica, predsjednik bibinjskog Aktiva DDK.

Osim Vuice u realizaciji akcije sudjelovali su i Branko Kolanović, referent u zadarskom Crvenom križu, dr. Ivna Lucin te medicinske sestre.

Petak, Prosinac 29, 2017 12:31

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije, Županije zadarske, Crvenog križa-Zadar i Opće bolnice Zadar jučer je na Odjelu za transfuziju organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve lovce Zadarske županije. Pod motom "Darujte krv, poklonite život" akciji se odazvao respektabilan broj lovaca iz cijele županije koji su ovom nesebičnom gestom uistinu pomogli da se dodatno obnove zalihe krvi u OB Zadar.

Subota, Srpanj 15, 2017 16:00

Zadarski Crveni križ uputio je poziv svim dobrovoljnim darivateljima da mogu darovati krv na Odjelu za transfuziju zadarske bolnice i to utorkom i petkom ujutro od 8 do 13 sati, a srijedom u poslijepodnevnom terminu od 14 do 19 sati.

Petak, Lipanj 23, 2017 00:00

Osim čina darivanja, cilj ove akcije bio je i porukama #DarujKrv #DarujŽivot potaknuti i sve ostale da odvoje malo svog vremena i učine ovo dobro djelo koje nekome može spasiti život

Stranice