turizam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 19, 2021 14:43

Bosna i Hercegovina gornji je tok Une proglasila Nacionalnim parkom i od 2.500 gostiju svojevremeno dospjela do 120.000. Una je bosansko-hercegovačka i hrvatska rijeka, a izvor joj je u Zadarskoj županiji. Što radimo mi?

Nedjelja, Ožujak 7, 2021 11:30

Prije nešto više od 12 godina, na Valentinovo 2005., osnovan je You Tube, internet stranica za postavljanje najrazličitijih video uradaka. Osnovala su ga tri mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, svi tada još u svojim kasnim dvadesetim i odmah napravili odličan posao, budući da je za nepune dvije godine Google otkupio njihov projekt i platio ga milijardu i 650 milijuna dolara.

Petak, Ožujak 5, 2021 15:00

Njemački magazin Reisen Eexclusiv objavio veliki članak o hrvatskim nacionalnim parkovima, autora Franka Störbraucka, 16. veljače 2021., izvijestila je voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.
U članku navodi kako je Hrvatska jedna od europskih zemalja najbogatijih pitkom vodom, kao i velikim brojem različitih biljnih i životinjskih vrsta.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 14:00

Ono po čemu je Hrvatska poznata i u čemu je uvijek najuspješnija svakako je turizam. Jedna od rijetkih grana koja se u Hrvatskoj smatrala sigurnom. Međutim, prije godinu dana dogodila se pandemija koronavirusa i odjednom su se malo po malo zatvarale naše i nacionalne granice naših turista što je turizmu zadalo snažan udarac.

Srijeda, Ožujak 3, 2021 11:31

Prema podacima jednog od najvećih svjetskih turoperatora TUI-ja, po dosadašnjem bukingu programa za 2021. godinu, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu najtraženijih destinacija na tržištu Austrije, izvijestila je Hrvatska turistička zajednica.

Utorak, Ožujak 2, 2021 14:28

Turističkom sektoru pandemija je uz drastično smanjenje prihoda i gašenje profitabilnosti zaustavila ili odgodila većinu investicija koje čekaju oporavak turizma, a njihov ukupni iznos za 2020. i 2021. u Hrvatskoj procjenjuje se na devet do 10 milijardi kuna, iznosi turistička konzultantica i analitičarka Sanja Čižmar.

Utorak, Veljača 16, 2021 16:28

Turistička zajednica Zadarske županije na brojnim inozemnim tržištima predstavlja turističku ponudu Zadarske županije putem virtualnih sajmova, ali i prezentacija i radionica koje organizira Hrvatska turistička zajednica

Razdoblje nemogućnosti održavanja klasičnih turističkih sajmova i radionica diljem svijeta se i dalje nastavlja, no turistička promocija Zadarske županije se ipak intenzivno odvija virtualno.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 17:42

Nakon što je sveučilišni profesor, turistički stručnjak dr.sc. Đani Bunja u ime Mosta za Zadarsku županiju ovih dana istupio u javnosti s ciljem, kako je naveo, dekonstrukcije mita o Viru kao uspješnoj turističkoj destinaciji, nije dugo trebalo da na to stigne odgovor načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića.

Srijeda, Veljača 3, 2021 11:22

Protekla 2020. godina, godina početka pandemije koronavirusa, među ostalima bila je kobna i za male iznajmljivače turističkog smještaja. Koliko je bila zbunjujuća, izazovna, toliko je bila i neučinkovita te je rezultirala povećanim brojem odjavljenih apartmanskih smještaja u cijeloj Hrvatskoj pa tako i na našem području. Najčešći razlog odjave koji su iznajmljivači navodili prigodom odustajanja od pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu jest činjenica da u 2020.

Petak, Siječanj 22, 2021 14:39

Mnoge europske zemlje ostat će zatvorene najmanje do kraja ožujka, te od ovogodišnjeg ranog Uskrsa ne očekujemo mnogo,a vjerojatno nam niti rani Duhovi sad ne idu u prilog. Stoga je temeljno pitanje za turizam u Hrvatskoj - preživljavanje do sezone, a svi su izgledi da ona neće početi s travnjem već se svesti na srpanj i kolovoz (nada za poslije toga postoje). Dakle od molbe državi za pomoć barem do travnja već sad je jasno treba produžiti do lipnja jer predsezona će biti »u tragovima«.

Stranice