turizam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 26, 2022 10:47

Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Hrvatska udruga poslodavaca u utorak su izvijestili da je sklopljen novi kolektivni ugovor kojim će se minimalne bruto plaće zaposlenih u toj djelatnosti povećati od 5 do 12 posto, a ugovorena su i druga materijalna prava zaposlenih iznad zakonski propisanih.

Povećanje bruto plaća bez dodataka zaposlenima u ugostiteljstvu dogovoreno je u četiri razreda prema složenosti poslova, od najnižeg povećanja od 5 posto do najvišeg od 12 posto.

Srijeda, Travanj 20, 2022 14:00

Uskrsni su blagdani diljem županije potvrdili ono čemu su se svi turistički djelatnici nadali, a to je da se polako, ali sigurno turizam u Zadarskoj županiji vraća na pretpandemijske brojke. Iako je turistička sezona tek na početku, njen prvi veliki test je prošao iznad svih očekivanja.

Petak, Travanj 15, 2022 12:25

U Hrvatskoj trenutno boravi 90 tisuća turista - većinom stranih, što je znatno više nego lani, a za Uskrs i proljetne školske praznike očekuje se i jači promet domaćih turista i učenika na školskim putovanjima te ukupno bolji uskrsni rezultati od lanjskih, kažu iz turističkog sektora.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 12:51

Rat u Ukrajini mogao bi itekako utjecati na predstojeću turističku sezonu koja je, s obzirom na najave početkom godine, trebala biti izuzetno dobra. Preko noći, nažalost, sve se okrenulo. I dok sa strepnjom svijet gleda ratna zbivanja u Ukrajini, turistički djelatnici nisu optimistični za sezonu koja nam predstoji, no ipak svi se zajedno nadaju kako će ratni sukob završiti što prije.

Petak, Veljača 25, 2022 10:58

Raspisan je javni poziv za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije. To je samo jedna u nizu aktivnosti koje Zadarska županija tijekom cijele godine provodi s ciljem podizanja svijesti o našoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji čime se nastoji utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje, a ovo je jedna u nizu aktivnosti.

Četvrtak, Veljača 24, 2022 10:15

Sezona kruzera otvorena je jučerašnjim uplovljavanjem broda MS Bolette, dugog 283 metra, a u Gaženicu je doplovio iz slovenske luke Koper. Kapacitet mu je 1400 putnika, ali je zbog epidemioloških mjera zasigurno popunjen ispod maksimalnog kapaciteta. Brod će svoj put, nakon kratkog zaustavljanja u Zadru nastaviti prema Dubrovniku, a nama je ova vijest bila povod da o ovogodišnjoj kruzing sezoni porazgovaramo s Đonijem Štambukom, privremenim ravnateljem Lučke uprave Zadar.

Petak, Veljača 11, 2022 14:45

Iako će Hrvatska ostati najsezonalnija turistička zemlja EU zadugo, a sezonalna zauvijek, a Zadarska županija i izrazitije od prosjeka Hrvatske, nekih pomaka ovog siječnja ima, pa ćemo ih i predstaviti.

Četvrtak, Siječanj 27, 2022 11:56

Robovati brojkama i statistici u promišljaju strategije zadarskog turizma nije dobro, jer statistiku predstavlja »skup netočnih podataka«, dok se s druge strane ni ponuda, kao motivirajući faktor dolaska gostiju u destinaciju, ne može komparirati iz godine u godinu s uvijek istim sadržajima, ističe Marko Mijić, turistički komunikolog i stručni suradnik Kongres Plus agencije u Zadru.

Petak, Siječanj 21, 2022 11:26

Kada je polovicom rujna prošle godine na Viru ostvareno nešto više od 2,26 milijuna turističkih noćenja, otok rekorder bio je na sjajnom četvrtom mjestu u poretku najuspješnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Bolji od njega bili su samo nedodirljivi Rovinj s više od 3,3 milijuna noćenja te Poreč s 2,47 i Medulin s 2,27 milijuna noćenja, a na isti poredak ukazala je i konačna godišnja statistika Hrvatske turističke zajednice za 2021., objavljena u prvim siječanjskim danima ove godine.

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 10:39

Iako se o prognozama za prošlogodišnju turističku sezonu govorilo s velikim strepnjama, jer nitko nije morao predvidjeti tijek pandemije koronavirusa, ona je u velikom dijelu špice prošla iznad svih očekivanja. Najviše su profitirale manje destinacije, udaljene od gradskih središta i točaka koje su popularne među turistima.

Stranice