turizam

Četvrtak, Studeni 8, 2018 16:01

"Strani jezici i turizam" naziv je četvrte međunarodne konferencije koja je danas počela na Sveučilištu u Zadru. Organizatori konferencije su osim Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Sveučilište primijenjenih znanosti u Burgenlandu, Univerza na Primorskem Fakulteta za turističke študije – Turistica te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Utorak, Listopad 30, 2018 22:59

 "Regija ZaDAr - Recite DA! svemu" - novi je slogan Turističke zajednice Zadarske županije, a zajedno s novim identitetom brenda Zadarske županije kao destinacije aktivnog odmora, kreiran je po  izradi nove Strategije brendiranja Zadarske županije. Izrada Strategije je  stajala 156.250 kuna, vizualni identitet 187.500 kuna.

Petak, Listopad 26, 2018 13:24

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je na sjednici Vlade izjavio da će ovogodišnji prihod od turizma iznositi oko 12 milijardi eura, što je milijardu više nego lani, a naveo je i da su od početka godine registrirana 42 nova hotela, 31 novi kamp i 26 hostela.

Srijeda, Listopad 10, 2018 11:40

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar provode kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe koje se sumnjiče za krađu.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 11:22

Možda niste znali ili čuli podatak da je Silba dobila naziv po latinskom nazivu šume - Silva s obzirom na to da je  taj otok zadarskog arhipelaga, drugi najšumovitiji otok u Hrvatskoj,  ali ste zasigurno čuli za manifestaciju Silbensko kulturno ljeto -   "Silba Summer Festival" koja je ove godine oduševila brojne goste  jer je uz stotinjak kulturno-umjetničkih, sportskih i obrazovnih događaja, uspjela na otok dovesti i Simfonijski orkestra HRT-a pod  ravnanjem Alana Bjelinskog.

Srijeda, Listopad 3, 2018 15:50 1

Tkon na otoku Pašman nije samo primamljiva destinacija za  obiteljski, avanturistički i robinzonski turizam već se profilira i u "naturistički raj" za sve one koji ne žele na sebi tragove kupaćeg kostima. Naime, u naturističkom kampu Sovinje, jedinom u Zadarskoj županiji, boravilo je 2.273 gostiju ili čak 59,85 posto više s obzirom na isto razdoblje  protekle godine. Oni su ostvarili 22.358 noćenja što je povećanje od gotovo nevjerojatnih 63,4 posto.

Petak, Rujan 28, 2018 20:39

Na prigodnoj svečanosti ministar turizma  Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, zajedno s vodstvom  Hanza medije na čelu s  Anom Hanžeković i glavnim urednikom "Jutarnjeg lista" Goranom Ogurlićem i uglednim uzvanicima organizirali su  dodjelu "Zlatnog sidra" najboljoj marini u Hrvatskoj za ovu godinu odnosno Olive Island Marini u Sutomišćici na otoku Ugljanu.

Petak, Rujan 28, 2018 16:19

Dok god struka ne bude radila svoj posao, neće biti dobro, složni su zadarski ugostitelji, obrtnici, privatni iznajmljivači i hotelijeri kada ih se pita za uspješnost ovogodišnje turističke sezone. Iako je nedavnim izjavama ministar turizma, Gari Cappelli, sve iznenadio izjavom kako nam je špica ove sezone bila opet za nekoliko postotaka bolja od lanjske, svi dionici koje okuplja turistička djelatnost govore suprotno i smatraju kako stvari nisu tako crno-bijele.

Srijeda, Rujan 26, 2018 14:53

Još jedna turistička sezona u Općini Pakoštane (Pakoštane, Drage, Vrana, Vrgada) prolazi uspješno, u granicama prošlogodišnjih rezultata. Njihovi rezultati noćenja još su impresivniji ako se u obzir uzme da se uglavnom temelje samo na privatnom smještaju i autokampovima. Među njima i nagrađivani kampovi Kozarica u Pakoštanima i Oaza mira u Dragama.

Stranice