turizam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 25, 2020 13:45

Broj gostiju na zadarskom području i ostvareni broj noćenja ne prate crne najave koje su predviđale kako će se gosti iz susjednih zemalja u kojima je Hrvatska stavljena na listu rizičnih zemalja iz kojih se najviše »uvozi« koronavirus prekinuti godišnje odmore i otići svojim kućama.

Četvrtak, Kolovoz 20, 2020 09:32

Hrvatska bi u četvrtak mogla biti uklonjena s popisa sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi koronavirusa povezani s boravkom našoj zemlji, piše The Guardian.

Britanska će vlada, piše list, vjerojatno ukloniti Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Nedjelja, Kolovoz 16, 2020 09:43

Slovenija razmišlja o uvođenju karantene za mlade koji se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj i najrizičnija su skupina za širenje koronavirusa, rekao je jučer ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Epidemiolozi bi vladi mogli predložiti više opcija, uključujući karantenu za državljane od 15 do 35 godina koji unatoč upozorenjima odlaze u noćne klubove i slična mjesta na hrvatskom Jadranu, ne uvažavajući epidemiološke mjere i fizičku distancu, izjavio je Hojs javnoj televiziji.

Subota, Srpanj 25, 2020 10:21

Europska komisija (EK) pokrenula je javno savjetovanje o posebnom postupku oporezivanja PDV-om putničkih agencija i turoperatora, javili su iz Hrvatske gospodarske komore. Naime, PDV je jedna od glavnih tema za koje Udruženje putničkih agencija HGK već godinama lobira na nacionalnoj i europskoj razini, što je rezultirao studijom EK koja je proučila postupak posebnog oporezivanja u svim zemljama i donijela preporuke za njegovu izmjenu.

Petak, Srpanj 24, 2020 14:42

Poseban prilog Check in, koji izlazi uz britanske dnevne novine Daily Mail, u cijelosti je posvećen Hrvatskoj, priopćili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Ponedjeljak, Srpanj 13, 2020 14:40

Turisti se početkom srpnja malo po malo vraćaju u Biograd na Moru, turističku destinaciju obiteljskog turizma i nautike. Neke očito ni strah od koronavirusa ne sprječava da sjednu u automobil i dođu na odmor u ovaj kraljevski grad.
Naime, usprkos covidu i izuzetno lošoj predsezoni, glavna turistička sezona započela je iznenađujuće dobro, neočekivanih visokih 50 posto od rekordnih prošlogodišnjih rezultata. U Biogradu je oko 4.000 gostiju.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 10:47

Europska komisija jučer je izašla s novim, ljetnim ekonomskim prognozama, u kojima predviđa veći pad BDP-a u ovoj godini, i to prosječnog za EU i eurozonu, ali i po pojedinim zemljama, pri čemu se Hrvatska navodi kao zemlja koja je među najteže pogođenima, prije svega zbog velike ovisnosti o turizmu. Taj je sektor iznimno osjetljiv na epidemiološke uvjete, a oni se opet pogoršavaju i očito prijete izvedbi kakve-takve turističke sezone.

Utorak, Srpanj 7, 2020 14:56

Europska komisija je u utorak dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću godinu predviđa djelomični oporavak i rast od 7,5 posto.

Europska komisija je u utorak objavila privremene ljetne prognoze, koje za razliku od proljetnih i jesenskih sadrže samo podatke o BDP-u i inflaciji.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 18:11

Preko milijun stranaca najavilo je dolazak u Hrvatsku, kazao je u srijedu na HRT-u voditelj Službe za susjedne zemlje u Upravi za granicu Tomislav Kufner.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 11:15

Danas je 1. srpnja, a ovaj vikend bi trebao biti onaj koji označava početak svojevrsne špice turističke sezone, no s obzirom na to da se nalazimo u najneizvjesnijoj i najnepredvidljivijoj turističkoj godini ikad, zbog pandemije koronavirusa i turistički su radnici vrlo oprezni, pa čak i oni najoptimističniji teško daju prognoze.

Stranice