turizam

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:41

U kolovozu 2019. godine na području Zadarske županije ostvareno je 571.935 dolazaka, što je devet posto više nego 2018. godine i 5.171.489 noćenja, što je četiri posto više nego godinu ranije, priopćeno je iz Turističke zajednice Zadarske županije na osnovu podataka iz eVistora, a kojima su pridruženi podaci nautičkog čartere prikupljeni kroz eCrew.

Utorak, Rujan 3, 2019 15:15

Biograd na Moru ubire plodove jedne od najboljih destinacija ne samo u Zadarskoj županiji, nego i šire. Ako je suditi po broju gostiju koji se ovih dana odmaraju u Biogradu na Moru, očito je da i početak rujna pogoduje turizmu.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 10:08

Svečano je bilo u Stankovcima kada je krajem travnja ove godine, osnovana Turistička zajednica Ravnih kotara. Osim gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića koji je po definiciji postao i prvi čovjek novoosnovane turističke zajednice bili su tu i svi načelnici pripadajućih joj općina - Galovca, Lišana Ostrovičkih, Polače, Stankovaca, Škabrnje i Zemunika Donjeg, ali i ministar turizma Gari Cappelli.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:45

Ako želite putovati trajektom Jadrolinije od Zadra do Brbinja na Dugom otoku, vožnju koja na toj relaciji traje nešto više od sat i pol vremena, platit ćete kao odrasla osoba samo 30 kuna. Čak i za domaće goste vrlo jeftino, a da ne govorimo o stranim gostima koji se ne mogu načuditi da vožnja na tako prilično dugoj relaciji morem stoji tek oko četiri eura (30 kuna).

Srijeda, Kolovoz 14, 2019 14:01

Bilo je dosta priča oko toga ima li ili nema više turista i noćenja, je li na tržištu previše smještajnih jedinica, je li preskupo... Ovom zadarskom turistu ništa od toga nije bitno, zavezao je besplatno ležaljku između dva stabla i ne nedostaje mu ništa osim sna. A, kad nema apartmana posluži i grana!

Srijeda, Srpanj 31, 2019 13:15

Stanislav Antić, legendarni direktor SAS-a, tvornice specijalnih strojeva od čijega su rada profitirali mnogi građani, udruge i institucije ovoga grada, znao je reći da ta firma, pomažući sredinu u kojoj djeluje, slijedi japansko načelo suživota gospodarstva i društvene okoline.

Turizam usmjeriti na bolju kvalitetu stanovništva

Subota, Srpanj 27, 2019 17:31

ZADAR - Iako neki vjeruju da je broj 13 nesretan broj za Millenium jump to se ne može reći. Naime, jučer je održan još jedan, uporavo 13. po redu Millenium Jump na kojem je u četiri skoka skakalo tri tisuće ljudi.

Humanitarni karakter

Subota, Srpanj 27, 2019 15:18 1

Rasprave o (bez)vrijednosti naše turističke ponude svake sezone pune stranice domaćih medija, nude se analize, dijagnoze, službene statistike – sve kako bi se dao jasan i precizan odgovor na pitanje: zašto smo (ne)uspješni? Dok, s jedne strane, službeni izvori iz godine u godinu lansiraju hvalospjeve o novim rekordima (doduše, ove godine su priznali da je zabilježen pad od 3 do 4 posto u odnosu na srpanj prošle godine), s druge strane slika »odozdo« izgleda prilično drugačije.

Petak, Srpanj 26, 2019 13:39 2

Ovo što smo jutros doživjeli teško mi je za povjerovati! Naime, jutros su nam došle tri mlade turistkinje koje su se dovezle taksijem od Zračne luke Zemunik do grada za 900 kuna! Nažalost, se ne sjećaju kojom taksi službom su došle, a taksist im nije izdao račun pa ga ne možemo naći, ali ovo je nečuveno i ne mogu vjerovati da im se to dogodilo, rekao nam je jučer vidno uznemiren Zadranin koji se bavi iznajmljivanjem apartmana turistima.

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 13:15

Dramatične srpanjske rupe i slabija popunjenost apartmanskog smještaja tijekom lipnja i srpnja žestoko su ove sezone uzdrmali percepciju hrvatskog turizma. Pogotovo su neke velike dalmatinske turističke destinacije zabilježile drastičan pad noćenja za čak 10 do 20 posto, no otok Vir nije među njima.

Stranice