turizam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Lipanj 4, 2020 15:08

Jesu li cijene ugostiteljskih usluga u Hrvatskoj previsoke i hoće li ih pritisnuti kriza izazvana koronavirusom? Na početku lipnja brojni hoteli su još zatvoreni, a terase restorana gotovo prazne, no sniženja nema. Svatko svoju cijenu drži i svatko kaže da tržište diktira cijene. Ove godine nema overbukinga, ali gotovo da i nema rušenja cijena smještaja. Primjerice, za takvu politiku dogovorili su se, na razgovoru sa svim tamošnjim turističkim dionicima.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 17:05

Da ova turistička sezona neće biti ni sjena prethodnih godina, to je već svima jasno i mnogi turistički radnici smatraju kako će se među prvima probuditi nautički turizam, ali logično bi bilo za zaključiti da bi turista moglo biti i u kućama za odmor kojih na području Zadarske županije srećom, ima popriličan broj.

Utorak, Svibanj 26, 2020 15:24

The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think nova je komunikacijska kampanja Hrvatske turističke zajednice koja se pokreće na tržištima u okruženju krajem ovog tjedna, odnosno početkom lipnja, na svim ključnim on line i off line komunikacijskim kanalima.

„U tijeku je finalizacija media planova koja se odnose na tržišta za čije je građane izgledno da će, nakon otvaranja granica u svojim zemljama, moći posjetiti Hrvatsku.

Petak, Svibanj 22, 2020 16:11

Hrvatska će u idućem razdoblju imati kontrolirani turizam, a gosti će ispunjavanjem web aplikacije prolaziti granice u nekoliko sekundi, bez čekanja, najavio je u petak ministar turizma Gari Cappelli na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Petak, Svibanj 15, 2020 14:21

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je izjavio da veći dio rezervacija za srpanj, kolovoz i rujan još uvijek stoji, ali da je veliki dio rezervacija za lipanj otkazan te da je, po nekim anketama, najavljeni pad u lipnju oko 50 posto.

"Po nekim anketama, najavljeni pad u lipnju je oko 50 posto," rekao je Cappelli.

Četvrtak, Svibanj 14, 2020 10:27

Turizam se ove godine posebno oslanja na one koji dobar dio svojih kapaciteta temelje na otvorenom - kampove i marine, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo ovaj tjedan je objavio i preporuke za njihov rad tijekom epidemije. Preporuke se odnose najviše na pojačano čišćenje, dezinficiranje, osiguravanje fizičke distance, zaštitne opreme za zaposlenike i slično.

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 15:03

Kacin je ocijenio kao dobrodošlu "političku" poruku hrvatske strane, kojom se izražava želja da što više slovenskih turista dođe u Hrvatsku, ali je upozorio da ona još nije operativna, jer treba postići dogovor dvaju nacionalnih zavoda za javno zdravlje i dviju policija

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 11:10

Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore pozdravilo je dopunu Odluke o zabrani uplovljavanja u morske luke i luke unutarnje plovidbe u RH, kojom je, između ostalog, dopušteno uplovljavanje jahti duljine trupa veće od 24 metra na vez u hrvatskim lukama nautičkog turizma ili lukama otvorenim za javni promet, te svih plovila pod hrvatskom zastavom.

Subota, Svibanj 9, 2020 12:40

Zajednica poslovnog turizma Hrvatske gospodarske komore, zatražila je od nadležnih ministarstava da stručne i znanstvene skupove uvrste u kategoriju događanja koja će biti dopuštena za održavanje u prvoj fazi mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti jer smatraju kako je kongresna industrija bitan segment turizma, ali i ukupnog hrvatskog gospodarstva te je po svojoj potrošnji i dugoročnoj stabilnosti značajan generator priljeva domaćim hotelskim kućama, kongresnim centrima, restor

Četvrtak, Svibanj 7, 2020 22:00

U izjavama Tomislava Faina, predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija moglo se vidjeti da podržava Hrvatsku turističku karticu, tzv. CRO karticu, koja se ovih dana često spominje u javnosti.

Stranice