turizam

Utorak, Veljača 19, 2019 15:54

Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru otvoren 12.  Tjedan psihologije koji se od 18. do 24. veljače 2019. obilježava u cijeloj  Hrvatskoj. 

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 10:17

Osim što se iz dana u dan intenzivira ovogodišnja priprema turističke predsezone, svakim danom je sve više i oglasa vezanih uz sezonsku radnu snagu ali, dolazi i do kadrovskih "rošada"  u turističkom sektoru, pa je tako nakon 17 godina rada u hotelu Pinija u Petrčanima na radnom mjestu direktorice prodaje i marketinga, otišla poznata i nagrađivana turistička radnica Branka Martinec.

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 14:03

Amerikanci su čuli za nas "usmenom predajom" i  osobnom preporukom prijatelja, a veliki su utjecaj imali i mediji  zbog činjenice da nas je najprije Lonely Planet uvrstio na svoju -  "Best in Travel" listu, top deset gradova koje svakako treba posjetiti,  a odmah potom, stigla je i "potvrda" uglednog i utjecajnog dnevnika - The New York Times koji je objavio listu "52 Places to Go in  2019" i svrstao nas na 11 mjesto.

Utorak, Siječanj 29, 2019 15:39

Neobično veliki broj radnih mjesta oglasila je nedavno zadarska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Broj radnih mjesta  toliko je velik da bi se moglo popuniti dvadesetak stranica novinskog formata. No, paradoksima zapošljavanja na hrvatski način tu nije kraj.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 21:15

New York Times objavio je listu s 52 mjesta koja treba posjetiti u 2019. godini, a na listi se našao i jedan hrvatski grad, piše Večernji list.

Naime, 11. mjesto zauzeo je Zadar, ali i otoci u njegovoj blizini. David Farley napisao je da je velik utjecaj imalo Svjetsko prvenstvo u nogometu i činjenica da je nogometni čarobnjak Luka Modrić Zadranin.

Utorak, Studeni 13, 2018 18:30

Sve je jasnije da budućnost bavljenja turizmom u  Zadru i Zadarskoj županiji pripada i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ovima). Osim što cijelu godinu rade punom parom, ono  što ih uzdiže iznad ostalih je vrsta smještaja i usluge. Oni nude nešto što  ne može ponuditi niti jedna vila s bazenom ili apartman, a to su ljubav,  toplina, domaća spiza, druženje uz komin, pjesma, veselje... Prošlo je  vrijeme kada su turisti tražili sjaj, luksuz i kvadraturu smještajnih jedinica.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 16:01

"Strani jezici i turizam" naziv je četvrte međunarodne konferencije koja je danas počela na Sveučilištu u Zadru. Organizatori konferencije su osim Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Sveučilište primijenjenih znanosti u Burgenlandu, Univerza na Primorskem Fakulteta za turističke študije – Turistica te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Utorak, Listopad 30, 2018 22:59

 "Regija ZaDAr - Recite DA! svemu" - novi je slogan Turističke zajednice Zadarske županije, a zajedno s novim identitetom brenda Zadarske županije kao destinacije aktivnog odmora, kreiran je po  izradi nove Strategije brendiranja Zadarske županije. Izrada Strategije je  stajala 156.250 kuna, vizualni identitet 187.500 kuna.

Petak, Listopad 26, 2018 13:24

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je na sjednici Vlade izjavio da će ovogodišnji prihod od turizma iznositi oko 12 milijardi eura, što je milijardu više nego lani, a naveo je i da su od početka godine registrirana 42 nova hotela, 31 novi kamp i 26 hostela.

Stranice