turizam

Petak, Srpanj 26, 2019 13:39 2

Ovo što smo jutros doživjeli teško mi je za povjerovati! Naime, jutros su nam došle tri mlade turistkinje koje su se dovezle taksijem od Zračne luke Zemunik do grada za 900 kuna! Nažalost, se ne sjećaju kojom taksi službom su došle, a taksist im nije izdao račun pa ga ne možemo naći, ali ovo je nečuveno i ne mogu vjerovati da im se to dogodilo, rekao nam je jučer vidno uznemiren Zadranin koji se bavi iznajmljivanjem apartmana turistima.

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 13:15

Dramatične srpanjske rupe i slabija popunjenost apartmanskog smještaja tijekom lipnja i srpnja žestoko su ove sezone uzdrmali percepciju hrvatskog turizma. Pogotovo su neke velike dalmatinske turističke destinacije zabilježile drastičan pad noćenja za čak 10 do 20 posto, no otok Vir nije među njima.

Utorak, Srpanj 23, 2019 10:53

Ovih dana priča se o manjem broju turista, o lošijoj sezoni, o galopirajućoj apartmanizaciji koja je pojela samu sebe, o potrebi mijenjanja turističke ponude, pojeftinjenja ponude... i filozofira se o svemu i svačemu vezanom za našu »zlatnu koku« (kako turizam inače zovu)...

Ponedjeljak, Srpanj 22, 2019 12:03

Prigodnom svečanošću na šetnici u uvali Taline u Bibinjama otkrivena je unikatna mozaik-klupa sa zanimljivo posloženim motivima Bibinja, djelo umjetnice Božice Kliman koja pola godine živi u Ugljanu na istoimenom otoku, suprugovom rodnom mjestu, a pola godine u Zagrebu. U nazočnosti mještana i turista ovo umjetničko djelo zajednički su otkrili gospođa Kliman i Bruno Bugarija, načelnik Općine Bibinje.

Za lipše Bibinje milijun kuna

Četvrtak, Srpanj 18, 2019 13:26

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i ugledni ugostitelj, naš Zadranin Tomislav Fain, izrekao je prije tri dana u Večernjem listu jednostavnu rečenicu koja u sebi sadrži svu istinu s kojom se suočila pomahnitala apartmanizacija u domaćem turizmu.
Fain koji uz agenciju ima i deset apartmana priznao je u Večernjaku da tek ovih dana puni ‘srpanjsku rupu’, a to je objasnio na vrlo ilustrativan i svima razumljiv način.

Nedjelja, Srpanj 14, 2019 16:20

Spektakularnim koncertom klape Intrade pred prepunom zadarskom rivom završena je još jedna Noć punog miseca. Ove se godine odvijala od 11. do  13. srpnja na Rivi te je okupila preko 70 izlagača koji su turistima i domaćima promovirali tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je ovo hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Nedjelja, Srpanj 14, 2019 15:18

Iako neki hoteli još uvijek nisu prilagođeni smještaju kućnih ljubimaca, četveronožni gosti ipak su dobrodošli u velikom dijelu smještajnih kapaciteta na području Zadra i Zadarske županije. Naime, veliki broj vlasnika privatnog apartmanskog smještaja iznajmljuje i gostima koji na odmor dolaze s kućnim ljubimcem, a riječ je u pravilu o psima. No jedan dio vlasnika ipak ne želi ugostiti životinje, a razlozi su različiti.

Zelene šapice kao znak dobrodošlice

Subota, Srpanj 13, 2019 14:51 1

Iako su neki gradovi zbog turista koji po gradskim ulicama hodaju neprimjereno odjeveni postavili upozoravajuće ploče, pa čak uveli i novčane kazne za razgolićene goste, u Zadru za ovakvim oblikom represije, barem za sada, nema nikakve potrebe.

Četvrtak, Srpanj 11, 2019 12:28

Sve je nekako sigurnije da će ljetna turistička sezona 2019. u Zadru podbaciti. Isprva je opravdanje bio hladni i kišni svibanj, no sad već gotovo na polovici srpnja ne možemo kao razlog manjeg broja gostiju uzimati vremenske nepogode. Nešto opako »šteka«, rekli bi ljudi. I dok se većina čudom čudi, pojedini iznajmljivači kratko i jasno objašnjavaju što se događa - nudi se previše smještaja, goste se »pelješi« na svakom koraku, a pri tome nema sadržaja, prije svega uređenih plaža.

Utorak, Lipanj 18, 2019 17:27

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović u nazočnosti glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, njegova zamjenika Josipa Ćelića i načelnika PU zadarske Antona Dražine u utorak je u Zadru otvorio Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019., a potom su posjetili i Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prezentirala kako rade.

Stranice