turizam

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 25, 2020 10:21

Europska komisija (EK) pokrenula je javno savjetovanje o posebnom postupku oporezivanja PDV-om putničkih agencija i turoperatora, javili su iz Hrvatske gospodarske komore. Naime, PDV je jedna od glavnih tema za koje Udruženje putničkih agencija HGK već godinama lobira na nacionalnoj i europskoj razini, što je rezultirao studijom EK koja je proučila postupak posebnog oporezivanja u svim zemljama i donijela preporuke za njegovu izmjenu.

Petak, Srpanj 24, 2020 14:42

Poseban prilog Check in, koji izlazi uz britanske dnevne novine Daily Mail, u cijelosti je posvećen Hrvatskoj, priopćili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Ponedjeljak, Srpanj 13, 2020 14:40

Turisti se početkom srpnja malo po malo vraćaju u Biograd na Moru, turističku destinaciju obiteljskog turizma i nautike. Neke očito ni strah od koronavirusa ne sprječava da sjednu u automobil i dođu na odmor u ovaj kraljevski grad.
Naime, usprkos covidu i izuzetno lošoj predsezoni, glavna turistička sezona započela je iznenađujuće dobro, neočekivanih visokih 50 posto od rekordnih prošlogodišnjih rezultata. U Biogradu je oko 4.000 gostiju.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 10:47

Europska komisija jučer je izašla s novim, ljetnim ekonomskim prognozama, u kojima predviđa veći pad BDP-a u ovoj godini, i to prosječnog za EU i eurozonu, ali i po pojedinim zemljama, pri čemu se Hrvatska navodi kao zemlja koja je među najteže pogođenima, prije svega zbog velike ovisnosti o turizmu. Taj je sektor iznimno osjetljiv na epidemiološke uvjete, a oni se opet pogoršavaju i očito prijete izvedbi kakve-takve turističke sezone.

Utorak, Srpanj 7, 2020 14:56

Europska komisija je u utorak dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću godinu predviđa djelomični oporavak i rast od 7,5 posto.

Europska komisija je u utorak objavila privremene ljetne prognoze, koje za razliku od proljetnih i jesenskih sadrže samo podatke o BDP-u i inflaciji.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 18:11

Preko milijun stranaca najavilo je dolazak u Hrvatsku, kazao je u srijedu na HRT-u voditelj Službe za susjedne zemlje u Upravi za granicu Tomislav Kufner.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 11:15

Danas je 1. srpnja, a ovaj vikend bi trebao biti onaj koji označava početak svojevrsne špice turističke sezone, no s obzirom na to da se nalazimo u najneizvjesnijoj i najnepredvidljivijoj turističkoj godini ikad, zbog pandemije koronavirusa i turistički su radnici vrlo oprezni, pa čak i oni najoptimističniji teško daju prognoze.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 11:23

Nakon gotovo godinu dana, od toga čak šest mjeseci snimanja, TZO Pašman je objavila novi promotivni film kako bi što bolje predstavili pašmansku općinu kao turističku destinaciju.
- S obzirom na okolnosti u svijetu zbog pandemije koronavirusa te otežanih turističkih kretanja cilj je našim gostima pokazati što sve nudimo, kaže Petra Perinović, direktorica TZO Pašman.

Četvrtak, Lipanj 11, 2020 16:54

Vladina najava uspostave »web buking portala privatnog smještaja s provizijom do 5 posto« vrlo brzo je naišla na brojne negativne komentare i podsmijehe. Glavno pitanje je kako bi se financirao takozvani državni buking, a da bi mogao konkurirati velikim platformama, s obzirom da one ulažu milijarde dolara za marketing, to jest - vidljivost na tražilicama.
Daniel Radeta, predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja Zadar, kaže da se radi o predizbornoj basni vladajućih.

Srijeda, Lipanj 10, 2020 11:13

Socijalni partneri u turizmu, Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH), Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – Udruga ugostiteljstva i turizma, sklopili su novi Sporazum kojim stavljaju izvan snage Sporazum o moratoriju na odredbe Kolektivnog ugovora ugostiteljstva potpisan 25. ožujka. Naime, novim je Sporazumom dogovoren nastavak primjene odredbi Kolektivnog ugovora ugostiteljstva.

Stranice