vrana

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 21, 2019 14:00

U Maškovića hanu u Vrani, monumentalnom i reprezentativnom spomeniku islamske arhitekture iz 17. stoljeća, prigodnim programom otvorena je izložba slike s 2.

Subota, Studeni 2, 2019 21:15

U obnovljenom turskom konačištu, hanu Jusufa Maškovića u Vrani, najzapadnijoj islamskoj svjetovnoj spomeničkoj građevini u Europi, prigodnim programom svečano je otvorena treća petodnevna Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije.

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:29 1

Blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju se cijelog dana svečano slavio u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera. U ovoj duhovnoj oazi molitve i zajedništva s Bogom tradicionalno se okuplja tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije koji se mole s pouzdanjem u Božji zagovor za svoje potrebe i nakane.

Kako ostvariti svetost

Utorak, Kolovoz 21, 2018 11:30

Uz šarene ženske i muške nošnje različitih povijesnih razdoblja pred oko sedam tisuća posjetitelja, domaćih i fureštih, u nedjelju navečer "Velikom pomorskom noćnom bitkom" završen je trodnevni spektakl oživljene hrvatske povijesti "Dani Vitezova vranskih" koji se po dvanaesti puta održava na području Vrane i Pakoštana.

Ponedjeljak, Travanj 9, 2018 20:17

Više od 1.000 ljudi iz Hrvatske i susjednih zemalja pješačilo je po brdima iznad Vrane na 4. međunarodnom pohodu "Hajdemo do Vrane" kojeg je u nedjelju organiziralo biogradsko Planinarsko društvo Belveder.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 11:59

Visoki trgovački sud potvrdio je nedavno presudu Trgovačkog suda u Zadru, koja je time postala pravomoćna, na temelju koje Addiko banka (Hypo banka) mora vratiti tvrtki Vrana iz Biograda 603 tisuća kuna preplaćenih kamata uz pripadajuće zatezne kamate, što prema našim procjenama iznosi ukupno oko milijun kuna. Zastupnici Vrane d.o.o. bili su odvjetnici iz Zadra, Rikardo i Sanja Perković, stoji u priopćenju Udruge Franak.

Petak, Siječanj 12, 2018 18:27

Iz Županijskog centra 112 obavještavaju stanovnike mjesta Vrana da je zbog zamućenja vode na izvoru, vodu za piće potrebno prokuhavati.

- Dana 13.1.2018. u vremenu od 10:30 do 16:00 sati bit će postavljene cisterne s pitkom vodom na dvije lokacije i to: kod Maškovića Hana i u predjelu Knežević (kod spomenika). Cisterne će se nalaziti na navedenim lokacijama dok voda za piće ne bude ispravna, obavještavaju iz ŽC112.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 16:15

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, uz postojeća požarišta na Promini, Lišanima Ostrovičkim i Pristegu, upućena su na tri nova požarišta koja su se ponovno razbuktala.

Subota, Kolovoz 19, 2017 22:08

Pred nekoliko tisuća posjetitelja, domaćih i fureštih, u petak navečer su u Vrani neposredno uz hotel Baština u Hanu Jusufa paše Maškovića, najzapadniji svjetovni spomenik turske arhitekture, započeli Dani vitezova vranskih, trodnevni spektakl oživljene hrvatske povijesti, koji se jedanaesti puta održava na području Vrane i Pakoštana.

Nedjelja, Srpanj 2, 2017 00:00

Pred vanjskim oltarom između nepreglednog mnoštva vjerničkog puka u viteškim odorama s kopljima u ruci poput počasne straže bili su i Vitezovi vranski

Stranice