gradsko vijeće

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 21, 2022 14:00

Na sjednici Gradskog vijeća, odmah na početku Aktualnog sata na prijedlog vijećnice Akcije mladih, Marjane Botić s dnevnog reda su skinute dvije točke, prodaja prostora bivšeg HAK-a na Relji te već po treći put prijedlog Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra Zadar.

Nedjelja, Lipanj 19, 2022 09:30

Psovke, vikanje, vrijeđanje, upadanje u riječ i oduzimanje mirkofona uobičajen su scenarij sjednica Gradskog vijeća. Zadarska javnost često je zgrožena razinom komunikacije među gradskim vijećnicima kojima je vlastita promocija očito važnija od dobrobiti građana. Zbog međusobnih prepucavanja neke točke za bolji život Zadrana nisu izglasane te u konačnici uvijek ispaštaju oni zbog kojih gradski vijećnici i djeluju u Vijeću.

Utorak, Lipanj 14, 2022 13:48

Građanima Zadra iza sljedeće sjednice Gradskog vijeća priprema se prvi veliki udar na kućni budžet. Ukoliko se prikupi dovoljan broj vijećničkih ruku cijena sakupljanja komunalnog otpada na području grada Zadra mogla bi poskupjeti od 65 pa čak do 100 posto u odnosu na dosadašnje cijene.

Petak, Lipanj 3, 2022 10:48

Gradonačelnik Rijeke još je jednom na sjednici Gradskog vijeća povukao točku dnevnog reda o raspodjeli financijskog rezultata za 2021. godinu, kojom je bilo predviđeno raspoređivanje tri milijuna kuna neutrošenih sredstava iz spomeničke rente za obnovu broda Galeb, i to nakon što je većinom glasova gradskih vijećnika prihvaćen amandman Mosta kojim je zatraženo da se ta tri milijuna kuna preusmjere u obnovu zgrade HNK Ivana pl. Zajca.

Četvrtak, Lipanj 2, 2022 11:42

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća nezavisni Enio Meštrović odbio je glasovati za kredit od deset milijuna kuna gradskoj tvrtki Liburnija. Zahtjev za davanje suglasnosti među oporbom nije prošao iako je HDZ ukazao na iznimno tešku situaciju ovog gradskog prijevoznika upozoravajući da im prijeti i neisplata plaća.

Srijeda, Svibanj 25, 2022 10:54

Iz redova zadarske oporbe sve se češće čuju pozivi na nove izbore za Gradsko vijeće. Situacija u kojoj HDZ više ne drži kontrolni paket, već pri izglasavanju točaka ovisi o milosti oporbenih vijećnika, postala je problem i njima i ostalim strankama. Pokazala je to i zadnja sjednica Gradskog vijeća na kojoj su pljuštale međusobne optužbe i vrijeđanja kakvu ovo tijelo lokalne samouprave ne pamti.

Petak, Svibanj 20, 2022 12:18

Komentirajući situaciju u Gradskom vijeću i optužbe da sjednice ne može više držati pod kontrolom, predsjednik GV-a, nezavisni Makro Vučetić, u izjavi za naš list oštro je prozvao HDZ-ovog predsjednika Kluba vijećnika Damira Burčula poručujući kako je sadašnja situacija u Gradskom vijeću daleko kulturnija i u skladu s poslovnikom za razliku od dosadašnjih saziva.

Srijeda, Svibanj 18, 2022 11:15

Zadnja sjednica Gradskog vijeća izazvala je niz polemika u zadarskoj javnosti s obzirom da je razina dijaloga dosegla dno političke i opće kulture. Za ovakvo stanje HDZ optužuje oporbu, a oni uzvraćaju prozivajući njihove vijećnike kao glavne krivce verbalnih eskapada na zadnjoj sjednici.

Četvrtak, Svibanj 12, 2022 12:51
HDZ-a Zadar na svojoj Facebook stranici komentirao je zbivanja na Gradskom vijeću koje se odvilo u utorak. Nakon prve objave u kojoj komentiraju točke koje na Vijeću nisu prošle, sad su se svojom objavom osvrnuli i na ponašanja gradskih vijećnika. Komentar prenosimo u cijelosti:
 
"ŠTO IMA NOVO U GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA?
 
Utorak, Svibanj 10, 2022 08:24

Vijećnici iz Klub Akcije mladih u Gradskom vijeću Grada Zadra, Marjana Botić, Ante Rubeša i Roko Tadin na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavili su svoj Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi te najavili javno savjetovanje koje bi trebalo trajati mjesec dana. Kako su istaknuli, ovo je prvi put da jedan takav dokument Gradskom vijeću Grada Zadra ne upućuje gradonačelnik ili vladajuća većina koja ga podržava.

Stranice