gradsko vijeće

Srijeda, Travanj 3, 2019 22:44

Na današnjem Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Kristijan Kovačević ukazao je na katastrofalnu situaciju u Ulici Nikole Šopa istaknuvši kako su tamošnji stanovnici ogorčeni i kako se u jednom dijelu te prometnice jedva automobilima "probijaju" prema Ulici Akcije Maslenica. Pročelnik Dujela odgovorio je kako je u izradi projekt za dio te prometnice u dijelu gdje je ona sužena, a koji predstavlja problem u nesmetanom prometovanju posebice teretnih vozila.

Srijeda, Travanj 3, 2019 15:39

Pitanjem gradskog vijećnika Akcije mladih Antonija Bausa o rekonstrukciji Ulice Nikole Šubića Zrinskog započeo je današnji Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Zadra. 

Baus je pitao gradonačelnika tko je projektant tih radova, koliko je trajalo ishođenje dokumentacije i je li napravljena prometna studija kojom se opravdava rušenje rotora i gradnja semaforiziranog raskrižja, a ukazao je i na loše rješenje za nogostup uz tu četverotračnu cestu.  

Ponedjeljak, Travanj 1, 2019 13:08

Sudeći prema izvještaju o radu, zadarski gradonačelnik  Branko Dukić zadovoljan je onim što je napravio u drugoj polovici prošle  godine. Naime, Dukić će na idućoj sjednici Gradskog vijeća podnijeti izvještaj o radu kojega je kao prvi čovjek Grada dužan podnositi dvaput  godišnje.

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:39

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod  predsjedanjem Tonča Šangulina, predsjednika, nazočilo je 11 od 15 vijećnika. Usvojene su sve dvadeset i tri točke dnevnog reda, uz kraće i nadasve zanimljive i poneke satirične rasprave najviše, 15 točaka dnevnog  reda usvojeno je većinom glasova (8 glasova za, a protiv ili suzdržana tri  glasa oporbe), a osam jednoglasno. 

Subota, Ožujak 2, 2019 15:06

Rijetko koja sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu  interesa prođe bez dužnosnika iz Zadarske županije, a na jučerašnjoj se  tako našao i gradonačelnik Obrovca, Ante Župan. Povjerenstvo je o njemu trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak zbog sukoba interesa ili  odbaciti prijavu, a nakon sjednice saznajemo kako je postupak ipak pokrenut.

Utorak, Prosinac 18, 2018 16:34

Na sjednici Gradskog vijeća prihvaćen je niz programa javnih potreba, među kojima i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Zadra za 2019. godinu. Kako je kazao pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap, program se odnosi na izgradnju javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i izgradnju groblja.

Utorak, Prosinac 18, 2018 13:45 1

Gradski vijećnik SDP-a Antun Novoselović na današnjoj sjednici Gradskog vijeća osvrnuo se na “slučaj Daruvarac” te se otvoreno obratio gradonačelniku Branku Dukiću s pitanjem zašto se do sada nije očitovao o ovom stravičnom događaju.

Utorak, Listopad 23, 2018 13:06

O rješenju problema s ilegalnim odlagalištima otpada na predjelu Musapstana te planovima i projektima kojima bi se oživila šuma na ulazu u grad i pretvorila u izletište sa zanimljivim sadržajima, Zadrani slušaju već 15-ak godina. Tu tematiku u Gradskoj vijećnici otvorio je i Mate Lukić, vijećnik iz redova Neovisni za Hrvatsku (NHR), te je gradonačelniku Branku Dukiću predložio konkretan i vrlo jednostavan način da se sve ono o čemu se godinama samo govorilo konačno i sprovede u djelo.

Petak, Listopad 19, 2018 10:49

Gradsko vijeće prihvatilo je odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora koji bi trebali biti u nedjelju, 9. prosinca 2018. godine.

Naime, posljednji izbori za mjesne odbore održali su se 16. studenoga 2014. godine te postojećim članovima i predsjednicima uskoro ističe mandat.

Četvrtak, Listopad 18, 2018 10:07

Tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća Zadar predsjednik Gradskog odbora SDP-a Antun Novoselović postavio je pitanje o postavljanju baznih stanica u gradu Zadru bez ikakvih kriterija.

Stranice