starigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 29, 2021 12:54

Sa svojim odličnim položajem podno Velebita, okružen nacionalnim parkovima i parkovima prirode Starigrad je mjesto s najdužom turističkom sezonom. Bogata ponuda kulturnog i prirodnog bogatstva svake godine privlači na tisuće turista koji se osim kupanja žele baviti i aktivnim turizmom.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 11:47

Brodica lučke ispostave Starigrad u nedjelju je u akciji spašavanja u Velebitskom kanalu koja je trajala 45 minuta spasila četiri osobe, iako je inicijalno imala dojavu da treba spasiti jednu, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Petak, Srpanj 2, 2021 14:27

U Osnovnoj školi Starigrad ispraćena je još jedna, iznimno uspješna generacija učenika. Razrednica Andrijana Simičić je, uz nazočnost ravnateljice Jadranke Marasović i predmetnih učitelja te načelnika Krste Ramića, svim učenicima podijelila svjedodžbe.
- Nakon osam godina od početka školovanja 17 osmaša oprostilo se od osnovne škole i početkom rujna kreću u srednju školu što uključuje mnogobrojne promjene i nove izazove, kazala je Marasović.

Petak, Lipanj 25, 2021 15:08

HDZ i naredne četiri godine ima vlast u Općini Starigrad, načelnika i Općinsko vijeće. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća u kojem HDZ ima 6 od 9 vijećnika, Marko Marasović (HDZ) izabran za novog - starog predsjednika. Potpredsjednici su Marina Vukić (HDZ) i Maja Milovac (SDP-HNS).

Petak, Svibanj 7, 2021 14:25

Županijska lučka uprava Zadar završila je pomorsko-građevinske radove na sanaciji dijela rive u luci lokalnog značaja Tribanj Kruščici, na zapadnom dijelu Općine Starigrad. Radove je izvodila zadarska tvrtka Stipčević d.o.o. Vrijednost radova je 472.320,14 kuna bez PDV-a.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 12:15

Redakcija Zadarskog lista jučer je zaprimila dopis iz Starigrada u kojemu se navodi kako je u zadnjih 48 sati u toj općini otkriveno preko 25 pozitivnih osoba te da je »stanje zabrinjavajuće«. U dopisu se i navodi kako su »cijele obitelji zaražene«, ali da se ne provode nužne epidemiološke mjere i u trgovine ulazi bez maske, ugostiteljski objeki poslužuju hranu i piće u zatvorenim prostorima, a ima i privatnih druženja.

Srijeda, Ožujak 17, 2021 10:27

U Osnovnoj školi Starigrad nastava se za više razrede do daljnjega odvija po modelu C. Naime, na području Starigrada bilježi se nešto veći broj oboljelih osoba, a uglavnom se radi o roditeljima učenika te o braći i sestrama koji pohađaju srednju školu.

Nekoliko učenika je razvilo simptome koji  mogu biti uzrokovani virusom COVID 19 i određena im je samoizolacija.

Današnji veći broj rezultat je testiranja brzim AG testovima u tamošnjoj ambulanti opće obiteljske medicine.

Četvrtak, Ožujak 11, 2021 12:02

Zadarska županija prije nekoliko tjedana, prilikom posjeta premijera Andreja Plenkovića, dobila je sredstva za projekt Centar za školjkarstva. Ukupan iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 5.234.062,50 kuna, od čega su 75 posto EU sredstva i 25 posto nacionalne komponente, a provodi se u okviru mjere II.7. »Povećanje potencijala akvakulturnih lokaliteta« Ministarstva poljoprivrede.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:00

U zadarskom zaobalju u tijeku je provedba regionalnog vodoopskrbnog sustava Podvelebitski pravac koji je proteže kroz Podgorje podno Velebita, na području Općine Starigrad u Zadarskoj županiji i Općini Karlobag u Ličko-senjskoj županiji. Riječ je o projektu Hrvatskih voda i zadarskog Vodovoda, te Starigrada i Karlobaga.

Nedjelja, Studeni 22, 2020 11:00

Na unutarstranačkim izborima HDZ-a Višeslav Dokoza kandidirao se za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Starigrad s programom kojim će, kako ističe, pobijediti i na izborima za načelnika Općine. Plan mu je od Starigrada napraviti jednu od najrazvijenijih općina u Hrvatskoj, osobito stoga što njihovo mjesto obiluje prirodnim potencijalima kakve ima malo koja općina.

Stranice