starigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Prva od ukupno tri edukacije o maritimnoj baštini područja Tri mora održana je u Starigradu. Poslušali su je sudionici turističkih izleta brodom, ovog puta na brodu »JUG« iz Starigrada. Edukacije se provode u sklopu projekta OTARNOS, Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada, Društva istraživača mora 20000 milja.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:35

U povodu završetka sanacije komunalnog otpada na odlagalištu Samograd iznad Starigrada koje je okruženo »živim« velebitskim stijenama te se nalazi unutar je granica Parka prirode Velebit, jučer je u prostorima Općine Starigrad održana konferencija za medije

Subota, Rujan 11, 2021 11:54

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Starigrad obilježio je prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji nije u situaciji pandemije korone očekivano smanjen, već je povećan za 1,6 milijuna kuna, kao i napuštanje Općinske vijećnice nezavisnog vijećnika Višeslava Dokoze, gotovo na samom početku sjednice.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 14:35

Zbrajanje turističkih brojki u špici i rezime ljetne sezone je na dnevnom redu i starigradske Turističke zajednice koja, kao i uostalom i druge na području Zadarske županije, može biti zadovoljna rezultatima jer su iznad očekivanih.

Četvrtak, Kolovoz 19, 2021 08:37

Povodom blagdana Velike Gospe održana je 20. tradicionalna planinska atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna u dužini od 13,6 km na kojoj je sudjelovalo tridesetak atletičara iz Slovenije, Poljske i Italije te Zagreba, Koprivnice, Đakova, Rijeke, Zaprešića, Slatine, Dubrovnika, Zadra i Starigrada.

Utorak, Kolovoz 17, 2021 14:29

U Starigradu je, u nedjelju 15. kolovoza, održana druga po redu noćna izložba fotografija pod nazivom „Tri mora kroz fotoobjektiv“ u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge mještane i posjetitelje Starigrada.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 12:54

Sa svojim odličnim položajem podno Velebita, okružen nacionalnim parkovima i parkovima prirode Starigrad je mjesto s najdužom turističkom sezonom. Bogata ponuda kulturnog i prirodnog bogatstva svake godine privlači na tisuće turista koji se osim kupanja žele baviti i aktivnim turizmom.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 11:47

Brodica lučke ispostave Starigrad u nedjelju je u akciji spašavanja u Velebitskom kanalu koja je trajala 45 minuta spasila četiri osobe, iako je inicijalno imala dojavu da treba spasiti jednu, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

Petak, Srpanj 2, 2021 14:27

U Osnovnoj školi Starigrad ispraćena je još jedna, iznimno uspješna generacija učenika. Razrednica Andrijana Simičić je, uz nazočnost ravnateljice Jadranke Marasović i predmetnih učitelja te načelnika Krste Ramića, svim učenicima podijelila svjedodžbe.
- Nakon osam godina od početka školovanja 17 osmaša oprostilo se od osnovne škole i početkom rujna kreću u srednju školu što uključuje mnogobrojne promjene i nove izazove, kazala je Marasović.

Petak, Lipanj 25, 2021 15:08

HDZ i naredne četiri godine ima vlast u Općini Starigrad, načelnika i Općinsko vijeće. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća u kojem HDZ ima 6 od 9 vijećnika, Marko Marasović (HDZ) izabran za novog - starog predsjednika. Potpredsjednici su Marina Vukić (HDZ) i Maja Milovac (SDP-HNS).

Stranice