velebit

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Srpanj 10, 2017 11:10

Zadarska policija provodi kriminalistič

Nedjelja, Lipanj 25, 2017 00:00

Svakome tko živi 80 i više kilometara udaljen od neke bolje bolnice, u kojoj se mogu raditi kompliciraniji zahvati, nije dostupna jednako kvalitetna medicinska hitna skrb, rekao je Franić

Srijeda, Rujan 16, 2015 00:00

Utrka se odvija na području južnog Velebita - od mjesta Modrič na obali, preko Libinja, Bukve, Kraljičinih vrata, Tulovih greda, Malog Alana i Jasenica do Pariževačke (Paradžikove) glavice gdje je organiziran cilj utrke

Subota, Siječanj 10, 2015 00:00

Crni španjolski bik koji je prije mjesec dana na Velebitu napao i ubio poznatog planinara Zdenka Đanića prije par dana je usmrćen, iako je postojao i plan da bude prevezen u ograđeni prostor u Lici.

- Postupak dobivanja odobrenja i organizacije uklanjanja životinje je završen, te je Sayaguesa bik danas eutaniziran, stoji u odgovoru Mei Elderadži iz organizacije Rewilding Europe.

bik
Utorak, Prosinac 30, 2014 00:00 2

Bik koji je ubio planinara Zdenka Đanića prije dvadesetak dana još uvijek slobodno šeće po Velebitu, iako je najavljeno da bi ga ovih dana trebali preseliti u ograđeni prostor u Lici.

Skupina planinara vidjela ga je neposredno pred Božić te ga je zaobišla u širokom luku, a kako nam je jedan od planinara rekao, niti iz daljine ga nije bilo ugodno vidjeti.

Četvrtak, Studeni 20, 2014 00:00

Odlazila sam svakodnevno na Velebit, osjetila sam to kao svoj zadatak, kao dug domovini. Hodočastila bih satima do nekog sela, vidjela kuću u daljini i išla do nje. Kad bih došla u neko selo prvo bih fotografirala, zabilježila, sjela bih na kućni prag i zamislila kako je to nekad bilo, pričala je Ana Lemić, profesorica iz Gospića studentima geografije i ponekim znatiželjnicima na jučerašnjem predstavljanju knjige "Sela i stanovi na Velebitu - svjedočanstva života od nastanka do nestanka".

Utorak, Studeni 4, 2014 00:00

Tragom nekad slavnih bukovačkih stočara, skupina mladih iz Kruševa odlučila je ponovno krenuti s transhumantnim stočarstvom te na taj način imati doživljaj života kakvim su živjeli njihovi preci.

Pred samo ljeto ovih pet mladića "blago" od petstotinjak koza preveli su preko Velebita, pronašli im idealne pašnjake u Lici, a prije prvih snjegova i zime odlučili su ih istim putem vratiti u Kruševo.

hgss_paklenica_1
Utorak, Listopad 22, 2013 00:00

Hrvatska gorska služba spašavanja zaprimila je u subotu rano ujutro dojavu da njihovu pomoć treba ozlijeđeni alpinist.

Subota, Srpanj 27, 2013 00:00

Utorak, Prosinac 4, 2012 00:00

Učenici OŠ Starigrad od 1. do 4. razreda, kao i učenici područnog odjela naše škole, u prošle su dvije godine kroz različite likovne tehnike izrazili stapanje vizualnog i osjećajnog u jedinstvenu cjelinu. Velebit je bio i ostao kamena kolijevka njihova doma

Stranice