velebit

bik
Utorak, Prosinac 30, 2014 00:00 2

Bik koji je ubio planinara Zdenka Đanića prije dvadesetak dana još uvijek slobodno šeće po Velebitu, iako je najavljeno da bi ga ovih dana trebali preseliti u ograđeni prostor u Lici.

Skupina planinara vidjela ga je neposredno pred Božić te ga je zaobišla u širokom luku, a kako nam je jedan od planinara rekao, niti iz daljine ga nije bilo ugodno vidjeti.

Četvrtak, Studeni 20, 2014 00:00

Odlazila sam svakodnevno na Velebit, osjetila sam to kao svoj zadatak, kao dug domovini. Hodočastila bih satima do nekog sela, vidjela kuću u daljini i išla do nje. Kad bih došla u neko selo prvo bih fotografirala, zabilježila, sjela bih na kućni prag i zamislila kako je to nekad bilo, pričala je Ana Lemić, profesorica iz Gospića studentima geografije i ponekim znatiželjnicima na jučerašnjem predstavljanju knjige "Sela i stanovi na Velebitu - svjedočanstva života od nastanka do nestanka".

Utorak, Studeni 4, 2014 00:00

Tragom nekad slavnih bukovačkih stočara, skupina mladih iz Kruševa odlučila je ponovno krenuti s transhumantnim stočarstvom te na taj način imati doživljaj života kakvim su živjeli njihovi preci.

Pred samo ljeto ovih pet mladića "blago" od petstotinjak koza preveli su preko Velebita, pronašli im idealne pašnjake u Lici, a prije prvih snjegova i zime odlučili su ih istim putem vratiti u Kruševo.

hgss_paklenica_1
Utorak, Listopad 22, 2013 00:00

Hrvatska gorska služba spašavanja zaprimila je u subotu rano ujutro dojavu da njihovu pomoć treba ozlijeđeni alpinist.

Subota, Srpanj 27, 2013 00:00

Utorak, Prosinac 4, 2012 00:00

Učenici OŠ Starigrad od 1. do 4. razreda, kao i učenici područnog odjela naše škole, u prošle su dvije godine kroz različite likovne tehnike izrazili stapanje vizualnog i osjećajnog u jedinstvenu cjelinu. Velebit je bio i ostao kamena kolijevka njihova doma

Četvrtak, Listopad 18, 2012 00:00

Marija Šćekić, koreografkinja i voditeljica umjetničke organizacije Histeria Nova, kroz tri će godine, nizom plesnih performansa, znanstvenih predavanja i umjetničko-edukativnih radionica, povezati prošlost i sadašnjost Velebita i promovirati tradicijski način života lokalnog stanovništva.

babic dolac_struja
Ponedjeljak, Srpanj 9, 2012 00:00

Ministarstvo treba jasno reći želi li država zaštićenu, polupraznu zemlju bez ljudi i razvoja, kaže načelnik Starigrada Krste Ramić

Ponedjeljak, Lipanj 25, 2012 00:00

Svi ovi mladići i djevojke uglavnom se bave planinarenjem, skijanjem i drugim sličnim sportovima

Stranice