velebit

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 20, 2018 11:45

Ove godine održava se najveća hrvatska pustolovna utrka - Adventure Race Croatia ( ARC 2018.), a kao poprište za natjecanje najizdržljivijih odabrane su trase na području Zadarske županije. Sudjeluje dvadeset mješovitih četveročlanih timova iz deset europskih zemalja i Australije. Lokacija starta utrke koja je bila tajna, otkrivena je natjecateljima tek nekoliko sati prije. Natjecatelji su startali u kraljevskom gradu Ninu 19. rujna u večernjim satima.

Petak, Rujan 14, 2018 12:27

Zadarskim spašavateljima su zaredale ovih dana neuobičajene akcije. Nakon ljubitelja zvijezda jučer su spasili jedno prase.

- Ustvari da budemo jasniji pomogli smo stanovnicima Velebita starije životne dobi da ne izgube vrijedno prase koje će im dobro doći u zimskim mjesecima, precizirali su duhoviti spašavatelji.

Srijeda, Lipanj 27, 2018 09:11

Planinarsko događanje pod nazivom Highlander Velebit održava se drugi put i trajat će od 1. do 5. rujna. Ruta od 104 kilometra i ove godine prolazi kroz Sjeverni Velebit i Paklenicu, kao i kroz Park prirode Velebit. Start utrke je u Zavižanu, a planinari sami traže put i javljaju se na kontrolnim točkama Skorpovac, Baške Oštarije, Jelova ruja, Veliko Rujno te završavaju na cilju u Velikoj Paklenici i Starigradu.

Petak, Kolovoz 18, 2017 19:49

Ponovno su aktivne Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obraneiz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas su angažirane su na novim požarištima u Zadarskoj županiji.

Na požarištu Lišane Ostrovičke požar gasi šest protupožarnih aviona, dok je u gašenju požara u Tulovim gredama na Velebitu angažarian Canadair CL-415.

Ponedjeljak, Srpanj 10, 2017 11:10

Zadarska policija provodi kriminalistič

Nedjelja, Lipanj 25, 2017 00:00

Svakome tko živi 80 i više kilometara udaljen od neke bolje bolnice, u kojoj se mogu raditi kompliciraniji zahvati, nije dostupna jednako kvalitetna medicinska hitna skrb, rekao je Franić

Srijeda, Rujan 16, 2015 00:00

Utrka se odvija na području južnog Velebita - od mjesta Modrič na obali, preko Libinja, Bukve, Kraljičinih vrata, Tulovih greda, Malog Alana i Jasenica do Pariževačke (Paradžikove) glavice gdje je organiziran cilj utrke

Subota, Siječanj 10, 2015 00:00

Crni španjolski bik koji je prije mjesec dana na Velebitu napao i ubio poznatog planinara Zdenka Đanića prije par dana je usmrćen, iako je postojao i plan da bude prevezen u ograđeni prostor u Lici.

- Postupak dobivanja odobrenja i organizacije uklanjanja životinje je završen, te je Sayaguesa bik danas eutaniziran, stoji u odgovoru Mei Elderadži iz organizacije Rewilding Europe.

bik
Utorak, Prosinac 30, 2014 00:00 2

Bik koji je ubio planinara Zdenka Đanića prije dvadesetak dana još uvijek slobodno šeće po Velebitu, iako je najavljeno da bi ga ovih dana trebali preseliti u ograđeni prostor u Lici.

Skupina planinara vidjela ga je neposredno pred Božić te ga je zaobišla u širokom luku, a kako nam je jedan od planinara rekao, niti iz daljine ga nije bilo ugodno vidjeti.

Četvrtak, Studeni 20, 2014 00:00

Odlazila sam svakodnevno na Velebit, osjetila sam to kao svoj zadatak, kao dug domovini. Hodočastila bih satima do nekog sela, vidjela kuću u daljini i išla do nje. Kad bih došla u neko selo prvo bih fotografirala, zabilježila, sjela bih na kućni prag i zamislila kako je to nekad bilo, pričala je Ana Lemić, profesorica iz Gospića studentima geografije i ponekim znatiželjnicima na jučerašnjem predstavljanju knjige "Sela i stanovi na Velebitu - svjedočanstva života od nastanka do nestanka".

Stranice