silba

Utorak, Listopad 30, 2018 09:29

Noćas oko 1 sat od Lučke kapetanije Zadar, policija je zaprimila dojavu o nestanku 54-godišnjaka na otoku Silba, a koji je jučer tijekom dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi.

U potragu se uključila pomorska policija, lučka kapetanija i mještani Silbe.

Jutros oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pronašli su neozlijeđenog 54-godišnjaka.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 11:22

Možda niste znali ili čuli podatak da je Silba dobila naziv po latinskom nazivu šume - Silva s obzirom na to da je  taj otok zadarskog arhipelaga, drugi najšumovitiji otok u Hrvatskoj,  ali ste zasigurno čuli za manifestaciju Silbensko kulturno ljeto -   "Silba Summer Festival" koja je ove godine oduševila brojne goste  jer je uz stotinjak kulturno-umjetničkih, sportskih i obrazovnih događaja, uspjela na otok dovesti i Simfonijski orkestra HRT-a pod  ravnanjem Alana Bjelinskog.

Srijeda, Listopad 3, 2018 16:04

Jesen je stigla, a s njome stižu i izvasezonske aktivnosti organizacije SEA Silba Environment Art po zajedničkim nazivnikom SOS  Silba off Season.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 16:32 1

Iako biste pomislili da su najveći promotori otoka otočani, u slučaju malog otoka Silbe njezin najveći promotor je Nijemac hrvatskih korijena Kristijan Lopac koji je na Silbu došao sasvim slučajno, a onda je odlučio tu stvoriti svoj dom. A da taj dom bude po mjeri čovjeka, Lopac koji na Silbi živi posljednje tri godine, zasukao je rukave i uhvatio se oživljavanja otoka - ljeti i zimi.

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 08:59

Sinoć je na Silbi održan povijesni koncert “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“ u čast dvojici velikih hrvatskih skladatelja koji su stvarali na Silbi, Bruni Bjelinskom i Igoru Kuljeriću, čije je skladbe izveo Simfonijski orkestar HRT-a. Orkestrom je ravnao maestro Alan Bjelinski, a kao solistica je nastupila Ivana Kuljerić Bilić. U sklopu ovog emotivnog i jedinstvenog koncerta, izvedena su Kuljerićeva djela Folk Art II, Silbenski tanac i Riki Levy: pet prizora iz baleta, te 9.

Utorak, Srpanj 17, 2018 11:50

Središnji događaj Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festivala dogodit će se u utorak, 17. srpnja u Galeriji Marije Ujević-Galetović, uz prvi i povijesni nastup Simfonijskog orkestra HRT-a na koncertu “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“, s početkom u 21 sat.

Petak, Srpanj 6, 2018 16:58

Silba će ovog vikenda biti u znaku odlične zabave uz 11. rođendansku feštu konobe Alavija koja će trajati tijekom cijele subote, 7. srpnja, dok je nedjelja, 8. srpnja rezervirana za popularan Cro Cup – Plivački maraton “Toreta Open Water”! 

Petak, Rujan 1, 2017 17:37

 Dan nakon objave članka "Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta: Božavljani zaprijetili kako će "Silbi" presjeći cime" reagirali su iz Jadrolinije:

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 14:16

 Nastavlja sportsko ljeto na Silbi. Slijede dva zanimljiva dana za sve ljubitelje sporta i rekreacije. Trijatlonski klub Zadar i jedan suorganizator uz pokroviteljstvo Grada Zadra, organiziraju prvi puta 11. kolovoza (petak) Noćni silbenjansku utrku, a dan poslije (subota) održat će se četvrti uzastopni aquatlon.

Noćna silbenjanska utrka održat će se na stazi od četiri kilometra. Početak će biti u 20,30, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na dan utrke do 19,30.

Utorak, Srpanj 4, 2017 21:30

Poznati britanski dnevni list The Guardian na svojem je međunarodnom portalu u ponedjeljak objavio tekst o deset najboljih malih hrvatskih otoka. Među tim otocima našli su se i Silba i Zadru također nedaleki Kornat.

Kako navodi autorica teksta, ovi jadranski otočići, mnogi rijetko naseljeni i malo posjećeni, savršeni su za vožnju brodom, imaju odlične pješačke stazae, lijepe plaže i bogati su neobičnim kulturama.

Stranice