silba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 3, 2021 10:58

Grad Zadar i Upravni odjel za kulturu i šport Grada Zadra podržali su program Društva za prirodnu i kulturnu baštinu otoka Silbe - Samotvorac. Prihvaćeni program ove udruge zove se »Obnova skulpture«, a podrazumijeva obnovu prepoznatljive kamene skulpture Šime Vulasa koja se nalazi na silbenskoj rivi. Spomenik je, nažalost, teško oštećen udarom groma 15. studenog 2019. godine.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 19:02

Iako i Silba kao i svi naši otoci uglavnom živi ljeti, Silbenjani su aktivni i zimi, a to se prvenstveno odnosi na tamošnji Mjesni odbor koji je u stalnom kontaktu i komunikaciji s Gradskom upravom kako bi zajedničkim snagama rješavali probleme koji otočane muče. Tako je Mjesni odbor Silba prilično aktivan. Predložio je, naime, Gradskoj upravi opširan plan za ovu godinu s naglaskom na komunalne usluge i potrebe koje su proizašle iz prijedloga mještana.

Srijeda, Kolovoz 19, 2020 16:20

Mocire ili suhozidi sastavni su dio pejzaža svakoga jadranskog otoka, posebice malih otoka u zadarskom arhipelagu. Rezultat su brojnih sati, dana i mjeseci mukotrpnog rada na vrućinama, buri, kiši, vrijednih žuljavih ruku koje su ih podignule kako bi štitile i razdvajale »podanke« dragocjene zemlje.

Petak, Kolovoz 14, 2020 12:52

Aktivno silbensko Društvo 20 000 milja je u sklopu programa "Zajedno protiv morskog otpada" i projekta "Čiste luke, čisto more", ovih dana održalo je akciju čišćenja podmorja lučice Mul na Silbi, u kojoj su, kako je rekla predsjednica Društva, Barbara Čolić, imali podršku ronioca, ali snorklera, koji su uz podršku s kopna skupili veliku količinu sitne plastike koja je plutala po moru, ali i glomaznog otpada s dna lučice.
 

Subota, Srpanj 18, 2020 17:36

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi, u vrijednosti 10,2 milijuna kuna. Tim povodom, župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao je novouređenu luku koja je puštena u promet u srijedu, 15. srpnja.

Utorak, Srpanj 7, 2020 16:33 1

Iz Mjesnog odbora Silba obavještavaju mještane i njihove goste kako je na snagu stupilo vremensko ograničenje prometovanja biciklom. Naime, vožnja bicikla mjestom dozvoljena je isključivo od 7 do 10.
Imajući u vidu da je otok Silba pješačka zona mnogi ovaj predivni otok odabiru kao destinaciju za ljetovanje znajući da će biti pošteđeni buke i smrada automobila.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 21:15

Pročelnik Odjela Grada Zadra za komunalno gospodarstvo Ivica Katić i predstavnici gradskih tvrtki Nasada i Čistoće posjetili su u srijedu otok Silbu kako bi s nedavno izabranom predsjednicom Mjesnog odbora, Dijanom Klanac, razgovarali o svim problemima s kojima se suočavaju uoči početka glavne turističke sezone.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 08:48

Nakon što smo objavili reagiranje Milene Lordanić iz Silbe koja nam se javila ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom, javila nam se i Mirjana Šarin, direktorica Miatradea.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:18 1

Milena Lordanić iz Silbe javila se Zadarskom listu ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom. Ta linija, kako navodi ova putnica, po izvanrednom plovidbenom redu utorkom prevozi i putnike s otoka Rivnja.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:51

HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) tijekom proteklog vikenda pustio je u rad novi podmorski kabel između otoka Silbe i Premude te je otok Premudu ponovno uključio u elektrodistribucijski sustav, čime je za stanovnike tog otoka ponovno uspostavljena sigurna opskrba iz električne mreže. Ukupna vrijednost investicije iznosi 6,6 milijuna kuna.

Stranice