silba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 18, 2020 17:36

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi, u vrijednosti 10,2 milijuna kuna. Tim povodom, župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića, resornog pročelnika Krešimira Laštre, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar Davora Škibole te predstavnika Mjesnog odbora Silba obišao je novouređenu luku koja je puštena u promet u srijedu, 15. srpnja.

Utorak, Srpanj 7, 2020 16:33 1

Iz Mjesnog odbora Silba obavještavaju mještane i njihove goste kako je na snagu stupilo vremensko ograničenje prometovanja biciklom. Naime, vožnja bicikla mjestom dozvoljena je isključivo od 7 do 10.
Imajući u vidu da je otok Silba pješačka zona mnogi ovaj predivni otok odabiru kao destinaciju za ljetovanje znajući da će biti pošteđeni buke i smrada automobila.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 21:15

Pročelnik Odjela Grada Zadra za komunalno gospodarstvo Ivica Katić i predstavnici gradskih tvrtki Nasada i Čistoće posjetili su u srijedu otok Silbu kako bi s nedavno izabranom predsjednicom Mjesnog odbora, Dijanom Klanac, razgovarali o svim problemima s kojima se suočavaju uoči početka glavne turističke sezone.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 08:48

Nakon što smo objavili reagiranje Milene Lordanić iz Silbe koja nam se javila ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom, javila nam se i Mirjana Šarin, direktorica Miatradea.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:18 1

Milena Lordanić iz Silbe javila se Zadarskom listu ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom. Ta linija, kako navodi ova putnica, po izvanrednom plovidbenom redu utorkom prevozi i putnike s otoka Rivnja.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:51

HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) tijekom proteklog vikenda pustio je u rad novi podmorski kabel između otoka Silbe i Premude te je otok Premudu ponovno uključio u elektrodistribucijski sustav, čime je za stanovnike tog otoka ponovno uspostavljena sigurna opskrba iz električne mreže. Ukupna vrijednost investicije iznosi 6,6 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:16

Pod motom » uradi- sam«, a u sklopu programa umjetničke organizacije SEA Silba Environment Art, u rano ljeto 2018. godine, prema riječima voditeljice organizacije, Natashe Kadin, pokrenute su prve silbenske novine, simboličnog naziva »Crtice s otoka«.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 09:45

 Prošlo je tek mjesec dana od njegova izbora za predsjednika Mjesnog odbora Silba, a Nenad Burić već se sastao s gotovo svim gradskim pročelnicima. Prije toga se sastao i s gradonačelnikom Brankom Dukićem, što je kako sam kaže, uspio zahvaljujući svojoj upornosti.

Ponedjeljak, Siječanj 20, 2020 19:23

Nakon što je preuzeo svoj peti mandat na čelu Mjesnog odbora otoka Silbe sredinom prosinca prošle godine, Nenad Burić opet je krenuo u žestoku bitku za boljitak svog otoka i 300-tinjak stalnih stanovnika prosječne životne dobi od oko 70-ak godina koji svim burama i olujama usprkos, ostaju živjeti na otoku - tom raju bez automobila i svakodnevne jurnjave okovane zadanim urama i minutama.

Utorak, Prosinac 10, 2019 14:00

Prošlo je mjesec dana od održavanja izvanrednih izbora za mjesne odbore, no kandidati sa Silbe još se nisu dogovorili tko će voditi ovo mjesto. Naime, 10. studenog mještani Jazina I i Silbe birali su svoja rukovodstva, što je bilo osobito važno Silbenjanima, s obzirom da su već godinama bez predsjednika Mjesnog odbora.

Stranice