silba

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 14:16

 Nastavlja sportsko ljeto na Silbi. Slijede dva zanimljiva dana za sve ljubitelje sporta i rekreacije. Trijatlonski klub Zadar i jedan suorganizator uz pokroviteljstvo Grada Zadra, organiziraju prvi puta 11. kolovoza (petak) Noćni silbenjansku utrku, a dan poslije (subota) održat će se četvrti uzastopni aquatlon.

Noćna silbenjanska utrka održat će se na stazi od četiri kilometra. Početak će biti u 20,30, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na dan utrke do 19,30.

Utorak, Srpanj 4, 2017 21:30

Poznati britanski dnevni list The Guardian na svojem je međunarodnom portalu u ponedjeljak objavio tekst o deset najboljih malih hrvatskih otoka. Među tim otocima našli su se i Silba i Zadru također nedaleki Kornat.

Kako navodi autorica teksta, ovi jadranski otočići, mnogi rijetko naseljeni i malo posjećeni, savršeni su za vožnju brodom, imaju odlične pješačke stazae, lijepe plaže i bogati su neobičnim kulturama.

Utorak, Listopad 27, 2015 00:00

Prije godinu dana predsjednik MO Nenad Burić podnio je neopozivu ostavku jer nije naišao na podršku i razumijevanje. On je naime, smatrao kako na otoku treba zabraniti vožnju biciklima, osobito u vrijeme ljetne sezone kada je na Silbi i preko šest tisuća ljudi

Srijeda, Rujan 30, 2015 00:00

Međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu održat će se na otoku Silbi od 8. do 10. listopada 2015. godine u organizaciji Sportskog ribolovnog društva „Galeb" Silba.

Srijeda, Rujan 16, 2015 00:00

To više nije igra, ovdje stvari postaju ozbiljne, a iskustvo promatranja nezaboravno. Najbolji ribolovci svijeta okupljaju se diljem svijeta, pa tako i na otoku Silbi kako bi se obračunali u sportskom lovu na veliku ribu

Ponedjeljak, Srpanj 13, 2015 00:00

Četvrtak, Veljača 27, 2014 00:00

Zagrebački sportski savez, koji je uz tvrtku Centar d.o.o. trebao biti strateški partner Hrvatskom olimpijskom odboru u projektu dobio je novog vlasnika - Zagrebački holdnig kojem planovi na Silbi nisu prioritet

Silba
Petak, Kolovoz 16, 2013 00:00

Lukin je istaknula kako od Agencije traže da se brodara koji održava brzobrodsku liniju broj 9141 upozori na krajnju nekorektnost, bahatost, aroganciju, nerazumijevanje i nesusretljivost, a kako bi se osiguralo normalno održavanje linije

Subota, Lipanj 29, 2013 00:00

Nakon što su bageri Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sezoni unatoč, u četvrtak neumoljivo krenuli na otok Silbu i počeli rušenje bespravno izgrađene obiteljske kuće i temelja na dvjema susjednim parcelama - rušenje je nastavljeno i jučer, a kako smo saznali od Silbenjana, najvjerojatnije će bageri još raditi i sljedeća dva-tri dana.

Utorak, Lipanj 25, 2013 00:00

Tamo gdje žive Brnetići, Supičići, Lovrinčići, Marinići.... Raj na zemlji kažu za svoj otok stanovnici Silbe. Jedan od najsjevernijih otoka zadarskog arhipelaga, nešto manje od 30 nautičkih milja udaljen od Zadra gdje se ne smiju voziti automobili i gdje nema niti jednog hotela, već samo apartmani, i ovoga će ljeta pohoditi brojni domaći i strani gosti pa će se tako broj stanovnika u špici sezone povećati i nekoliko puta.

Stranice