silba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 08:48

Nakon što smo objavili reagiranje Milene Lordanić iz Silbe koja nam se javila ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom, javila nam se i Mirjana Šarin, direktorica Miatradea.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:18 1

Milena Lordanić iz Silbe javila se Zadarskom listu ogorčena onim što je doživjela u petak, 24. travnja poslijepodne putujući katamaranom Princ Zadra tvrtke Miatrade na državnoj brzobrodskoj liniji 9401 koja spaja Olib, Silbu, Premudu i Molat s gradom Zadrom. Ta linija, kako navodi ova putnica, po izvanrednom plovidbenom redu utorkom prevozi i putnike s otoka Rivnja.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:51

HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) tijekom proteklog vikenda pustio je u rad novi podmorski kabel između otoka Silbe i Premude te je otok Premudu ponovno uključio u elektrodistribucijski sustav, čime je za stanovnike tog otoka ponovno uspostavljena sigurna opskrba iz električne mreže. Ukupna vrijednost investicije iznosi 6,6 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Travanj 20, 2020 17:16

Pod motom » uradi- sam«, a u sklopu programa umjetničke organizacije SEA Silba Environment Art, u rano ljeto 2018. godine, prema riječima voditeljice organizacije, Natashe Kadin, pokrenute su prve silbenske novine, simboličnog naziva »Crtice s otoka«.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 09:45

 Prošlo je tek mjesec dana od njegova izbora za predsjednika Mjesnog odbora Silba, a Nenad Burić već se sastao s gotovo svim gradskim pročelnicima. Prije toga se sastao i s gradonačelnikom Brankom Dukićem, što je kako sam kaže, uspio zahvaljujući svojoj upornosti.

Ponedjeljak, Siječanj 20, 2020 19:23

Nakon što je preuzeo svoj peti mandat na čelu Mjesnog odbora otoka Silbe sredinom prosinca prošle godine, Nenad Burić opet je krenuo u žestoku bitku za boljitak svog otoka i 300-tinjak stalnih stanovnika prosječne životne dobi od oko 70-ak godina koji svim burama i olujama usprkos, ostaju živjeti na otoku - tom raju bez automobila i svakodnevne jurnjave okovane zadanim urama i minutama.

Utorak, Prosinac 10, 2019 14:00

Prošlo je mjesec dana od održavanja izvanrednih izbora za mjesne odbore, no kandidati sa Silbe još se nisu dogovorili tko će voditi ovo mjesto. Naime, 10. studenog mještani Jazina I i Silbe birali su svoja rukovodstva, što je bilo osobito važno Silbenjanima, s obzirom da su već godinama bez predsjednika Mjesnog odbora.

Četvrtak, Studeni 28, 2019 12:00 1

Kako prenosi Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe u tekstu arheologa i predsjednika Društva, Eugena Motušića, prilikom konzervatorskih istraživanja u crkvi Gospe od Karmena u Silbi, prije nekoliko dana je pronađena vremenska kapsula postavljena po obnovi crkve 1922. godine.

Srijeda, Studeni 27, 2019 15:00

Kako prenosi Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe u tekstu arheologa i predsjednika Društva, Eugena Motušića, prilikom konzervatorskih istraživanja u crkvi Gospe od Karmena u Silbi, prije nekoliko dana je pronađena vremenska kapsula postavljena po obnovi crkve 1922. godine.

Petak, Listopad 4, 2019 10:04

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola ističe kako će pitanje opskrbe otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji pristaništa Žalić na Silbi biti riješeno za sedam dana. Zadnji Jadrolinijin trajekt za Silbu ide danas i kao problem se ispostavilo pitanje novog načina opskrbe te financiranje tih izvanrednih troškova za trajanja radova. Na Silbi trajekt nema alternativnog pristaništa, a zbog izvođenja radova neće biti moguće u bilo koje vrijeme pristati na samo gradilište.

Stranice