silba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 09:45

 Prošlo je tek mjesec dana od njegova izbora za predsjednika Mjesnog odbora Silba, a Nenad Burić već se sastao s gotovo svim gradskim pročelnicima. Prije toga se sastao i s gradonačelnikom Brankom Dukićem, što je kako sam kaže, uspio zahvaljujući svojoj upornosti.

Ponedjeljak, Siječanj 20, 2020 19:23

Nakon što je preuzeo svoj peti mandat na čelu Mjesnog odbora otoka Silbe sredinom prosinca prošle godine, Nenad Burić opet je krenuo u žestoku bitku za boljitak svog otoka i 300-tinjak stalnih stanovnika prosječne životne dobi od oko 70-ak godina koji svim burama i olujama usprkos, ostaju živjeti na otoku - tom raju bez automobila i svakodnevne jurnjave okovane zadanim urama i minutama.

Utorak, Prosinac 10, 2019 14:00

Prošlo je mjesec dana od održavanja izvanrednih izbora za mjesne odbore, no kandidati sa Silbe još se nisu dogovorili tko će voditi ovo mjesto. Naime, 10. studenog mještani Jazina I i Silbe birali su svoja rukovodstva, što je bilo osobito važno Silbenjanima, s obzirom da su već godinama bez predsjednika Mjesnog odbora.

Četvrtak, Studeni 28, 2019 12:00 1

Kako prenosi Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe u tekstu arheologa i predsjednika Društva, Eugena Motušića, prilikom konzervatorskih istraživanja u crkvi Gospe od Karmena u Silbi, prije nekoliko dana je pronađena vremenska kapsula postavljena po obnovi crkve 1922. godine.

Srijeda, Studeni 27, 2019 15:00

Kako prenosi Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe u tekstu arheologa i predsjednika Društva, Eugena Motušića, prilikom konzervatorskih istraživanja u crkvi Gospe od Karmena u Silbi, prije nekoliko dana je pronađena vremenska kapsula postavljena po obnovi crkve 1922. godine.

Petak, Listopad 4, 2019 10:04

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola ističe kako će pitanje opskrbe otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji pristaništa Žalić na Silbi biti riješeno za sedam dana. Zadnji Jadrolinijin trajekt za Silbu ide danas i kao problem se ispostavilo pitanje novog načina opskrbe te financiranje tih izvanrednih troškova za trajanja radova. Na Silbi trajekt nema alternativnog pristaništa, a zbog izvođenja radova neće biti moguće u bilo koje vrijeme pristati na samo gradilište.

Četvrtak, Listopad 3, 2019 15:30

Županijska lučka uprava će putem javnog natječaja odabrati brodara koji će dva puta mjesečno održavati trajektnu liniju za opskrbu otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji trajektnog i katamaranskog pristaništa Žalić na Silbi.

Srijeda, Lipanj 26, 2019 10:15

Već deset godina zaredom radimo ljetni festival, a što se tiče  aktivnosti vezanih uz čišćenje mora i podmorja i okoliša zajedno i u suradnji s Društvom istraživača mora "20000 milja pod morem" i to radimo već nekoliko godina. Svake godine zanimanje za ovu akitivnost je  sve veće, pa osim nas nekolicine u organizaciji, uvijek nam se prosječno, pridruži 30-tak ljudi.

Subota, Veljača 2, 2019 21:09

Nakon uspješne 3. po redu "Božićne čarolije na  Silbi", na otoku su već započele pripreme za tradicionalne Silbenske maškare, koje na ovom, jednom od najudaljenijih otoka zadarskog arhipelaga, u administrativnim granicama Grada Zadra - imaju već stoljetnu tradiciju.

Utorak, Listopad 30, 2018 09:29

Noćas oko 1 sat od Lučke kapetanije Zadar, policija je zaprimila dojavu o nestanku 54-godišnjaka na otoku Silba, a koji je jučer tijekom dana otišao obići svoje brodove u uvali Smardeča na Silbi.

U potragu se uključila pomorska policija, lučka kapetanija i mještani Silbe.

Jutros oko 8 sati na otočiću Kozjak, između Ilovika i Lošinja, članovi posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pronašli su neozlijeđenog 54-godišnjaka.

Stranice