turisticka sezona

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 12:28

Županijski Zavod za hitnu medicinu i ove se godine mora  dobro pripremti za turističku sezonu kada naša županija dobije višestruko veći broj stanovnika.

Ravnatelj Zavoda, dr. Predrag Orlović, tako napominje da će u sezoni  dobiti čak deset timova Hitne pomoći više kako bi mogli odgovoriti na  pozive ovako velikog broja stanovništva.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 15:14 1

Katastrofa! - tom je rječju opisao mjesec svibanj, predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja za Zadar i Zadarsku županiju Daniel Radeta dodajući, kako je promet gostiju čak 50 posto manji, nego u isto vrijeme prošle godine.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 09:50

Iako se prema pogledu u nebo tako ne bi reklo, ljeto se bliži.  Zahuktava se pomalo sezona, a s njom i gorući problem nedostatka radne snage u turizmu. Zavod za zapošljavanje cijele godine prekvalificira  ljude, učilišta educiraju, Vlada povećava uvozne kvote, poslodavci povećavaju plaće, ali radnika i dalje kronično nedostaje.

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:06 1

U Biogradu na Moru od 26. travnja do 5. svibnja održala  se treća po redu manifestacija pod nazivom "Slovenski vikend", prva u  nizu top događanja bogate biogradske predsezone namijenjena svima  onima željnima sportske i rekreacijske aktivnosti s naglaskom na  uključenost obitelji. Ovom manifestacijom i službeno je otvorena nova  biogradska turistička sezona.

Petak, Svibanj 3, 2019 12:15

Svi oni koji se bave turizmom i od toga žive, Uskrs smatraju i službenim početkom predsezone. Međutim, još prije uskrsnih blagdana bilo je onih koji su prognozirali lošiju, ne samo predsezonu, već i glavnu turističku sezonu zbog vraćanja u igru turističkih tržišta poput turskog, grčkog...

Petak, Travanj 5, 2019 13:06 1

Prema trenutačnom bukingu, u usporedbi s prošlim godinama u ovo vrijeme, kako govore vlasnici turističkog smještaja, najave za nadolazeću sezonu nisu baš dobre. Isto tako, već i ptice na grani znaju da su se ove godine oko svoje ponude i oglašavanja posebno potrudile Grčka, Španjolska, Tunis, Egipat, Cipar; a s obzirom na to da s nama dijele proizvod sunca i mora, privukli su i slične goste.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 10:28

Sedam županija, među kojima i Zadarska, u ponedjeljak je u  Ministarstvu turizma potpisalo Ugovore o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke  2019. godine. Tako će i ove godine Ministarstvo turizma sufinancirati potrebe za dodatne medicinske timove iznosom od 1,5 milijuna kuna, od  kojih je Zadarskoj dodijeljeno 179.738 kuna (12 % udjela).

Nedjelja, Ožujak 10, 2019 18:11

Sigurno jest da je konkurencija iz dana u dan sve veća. Ali,  moje je mišljenje da ljudi koji imaju iskustva i koji se dulje vrijeme bave  ovim poslom, oni će i dalje dobro raditi. Oni koji tek sad kreću u ovu  "avanturu", mogli bi imati problema jer ipak treba vremena da se čovjek  pozicionira na turističkom tržištu. Ne bojim se loše sezone i konkurencije, iako je ona jako velika, već je problem u nedostatku sadržaja.

Petak, Studeni 9, 2018 14:28

Tijekom deset mjeseci u Hrvatskoj ostvareno 19 milijuna turističkih dolazaka i više od 104 milijuna noćenja. Zadarska županija drži  se u vrhu rasta sa 14,4 milijuna noćenja. 

Nedjelja, Rujan 23, 2018 08:00

Privlaka je slikovito turističko i ribarsko mjesto u kojoj je u prvih osam mjeseci bilo 39.360 dolazaka gostiju, što je jedan posto manje s obzirom na isto prošlogodišnje razdoblje. Ostvareno je ukupno 409.484 noćenja ili 1,3 posto više noćenja u usporedbi s istim razdobljem protekle godine.

Stranice