turisticka sezona

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 29, 2021 12:45

Unatoč pandemiji koronavirusa, turistički posjeti za uskrsne blagdane su bolji u odnosu na prošlu godinu. Inicijative koje provode Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s nadležnim zdravstvenim ustanovama urodile su plodom.

Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 13:30

Iako stalni sezonci i pod normalnim okolnostima funkcioniranja turističke grane, oduvijek imaju prednost u odnosu na novopečene nezaposlenike, ne začuđuje podatak da je ove godine ova već uobičajena praksa znatno izraženija. Ne moramo posebno naglašavati kako je pojava pandemije pogodila sve sektore gospodarstva, a time narušila inače entuzijastično iščekivanje turističke sezone.

Petak, Travanj 16, 2021 14:45

Koliko je teško u sadašnjim prilikama pandemije prognozirati bilo što u svezi ovogodišnjim turizmom ilustrira izjava Ministrice Nikoline Brnjac svedena na to da: »uz dobru epidemiološku situaciju možemo očekivati i veći postotak nego prošle godine, a što je odgovorila na upit koliki bismo postotak u sezoni mogli ostvariti u odnosu na 2019.. Poslužit ćemo se stoga istraživanjem ETC-a (Europske komisije za putovanja) - »Monitoring sentimenta za domaća i unutareuropska putovanja - val 6 ».

Srijeda, Travanj 14, 2021 12:45

Turistička sezona je pred vratima, a u nekim boljim vremenima i starom normalnom, sad bismo već bili u jeku predsezone, a grad bi zasigurno vrvio turistma koji vole proljetne mjesece više od vrućina ljeti. Međutim, nisu bolja vremena, a po svemu sudeći, čeka nas još jedna korona sezona.

Srijeda, Travanj 14, 2021 12:00

Iako je jasno da je epidemiološka situacija neizvjesna i da se stalno mijenja, provjerili smo u Turističkoj zajednici grada Zadra koja su okvirna očekivanja od sezone. Direktor Mario Paleka dotaknuo se gorućih pitanja u ovoj izazovnoj turističkoj godini.

Petak, Travanj 9, 2021 14:30

Tijekom uskršnjeg vikenda ostvareno je u cijeloj Hrvatskoj 140 tisuća turističkih noćenja, prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew).
Podaci se odnosno na vrijeme uskršnjih blagdana, odnosno razdoblje od petka, 2. travnja do ponedjeljka, 5. travnja 2021. godine.

Srijeda, Travanj 7, 2021 09:40

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je tijekom uskršnjih blagdana, odnosno u razdoblju od petka, 2. travnja do ponedjeljka, 5. travnja ostvareno više od 36 tisuća dolazaka i oko 140 tisuća noćenja. Od toga su domaći turisti ostvarili više od 24 tisuća dolazaka i 64 tisuća noćenja, dok su strani turisti ostvarili oko 12 tisuća dolazaka i 75 tisuća noćenja.

Utorak, Travanj 6, 2021 11:30

Prošlogodišnja sezona svima je ostavila gorak okus. Pandemija koronavirusa jednako je pogodila male poduzetnike u turizmu, kao i velike tvrtke. Iako je prošle godine Zadarska županija ostvarila odlične rezultate, čak najbolje u cijeloj Hrvatskoj, to nije bilo dovoljno da većina poduzetnika ostvari dobit.

Petak, Travanj 2, 2021 14:00

Prvi certifikati i oznake Posebnog standarda »Pag na meniju (tradicionalna kuhinja otoka Paga)« svečano su uručeni prošlog tjedna u gradu Pagu u prostoru Kneževog dvora.

Petak, Travanj 2, 2021 13:13

Ohrabrenje Ryanaira, makar svedeno na ljeto, ali s vjerom u posezonu, iznimno je dobrodošlo u ovoj vidljivo zahtjevnoj turističkoj godini, za više nego vidljivo o turizmu ovisnu Zadarsku županiju i Hrvatsku. Ryanair ponovno otvara bazu u Zadru za ljeto 2021., sa dva zrakoplova te 37 linija od kojih 17 novih, i 78 tjednih letova. Nova baza će pokrenuti turizam na zadarskom području, nadajući se u otvaranje Europe u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak programa cijepljenja.

Stranice