turisticka sezona

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 21, 2020 16:00

Nakon odluka Italije odnosno Austrije da Hrvatsku stave » u crveno«, kada smo gledali stampedo njihovih gostiju put granice, zaprijetila nam je i lančana reakcija. Slovenci (nenadmašno najodaniji nam gosti) su prvi uslijedili, a u trenutku našeg razgovora sa akterima ovdašnjeg turizma, o posljedicama koje je to imalo na našem prostoru, odluka je još »visjela u zraku«, ali se napetost osjećala.

Petak, Kolovoz 21, 2020 11:24

U zadnja dva kolovoška priopćenja za medije Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u kojima se navode najuspješnije turističke destinacije, redom su istaknuti Rovinj, Poreč, Split, Medulin, Crikvenica, Dubrovnik, Umag, Zadar, Pula i Novalja kao destinacije s najviše ostvarenih turističkih dolazaka.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 16:19

Dosadašnja situacija vezana uz turističku sezonu, na našem području nije loša. Mogli bismo reći da je zadovoljavajuća s obzirom na to da imamo situaciju bez presedana zbog pandemije koronavirusa. U razgovoru s mojim kolegama, ugostiteljima saznao sam da im je sezona lošija za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu, a što se mene konkretno, tiče ja sam na oko 50 posto prometa u odnosu na lani.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 14:18

U Hrvatskoj je od 1. do 16. kolovoza bilo 1,8 milijuna turista i 12,9 milijuna noćenja, što je gotovo 70 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a, uz poruku da je i razdoblje koje slijedi važno za turizam, čiji će promet ovisiti i o pridržavanju epidemioloških mjera.

Nedjelja, Kolovoz 16, 2020 10:30

Zaton je malo šarmantno mjesto s raznolikom ponudom plaža i magičnim zalascima sunca. Zatonska obala pruža četiri kilometra pješčanih i šljunčanih plaža u sjeni stoljetnih borova koje zbog svog plitkog i toplog mora, posebno privlače obitelji s djecom i starije osobe. Plaža Punta, plaža Pliša, sunčalište Lungo mare, plaža Jaz, Zaton Holiday Resort ili plaža Bilotinjak, gosti mogu svaki dan odlučiti koja plaža je idealna za njih.

Utorak, Kolovoz 11, 2020 13:11 1

Epidemiološka situacija u ovoljetnom turizmu u Općini Tkon (Tkon, Ugrinić) donijela je novu realnost. Brojke su iznad svih očekivanja, u srpnju je ostvareno visokih 86,5 posto dolaska i 87,1 posto noćenja od rekordnih prošlogodišnjih srpanjskih rezultata.

Utorak, Kolovoz 11, 2020 11:30 1

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić jučer se oglasio priopćenjem za novinare u kojem je izrazio svoju ogorčenost činjenicom kako su posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni mnogobrojni članci i TV prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji žive od turizma.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 12:02

Hrvatski kampovi ove su godine među onim segmentima turizma koji su u ipak nešto boljoj situaciji, s obzirom na to da gostima mogu pružiti socijalnu distancu uz visok komfor. Tako su se mnogi ove godine prilagodili te gostima ponudili da sve odrade preko kartice, i praktički ne moraju sresti nikoga od osoblja kampa, a neki nude i dostavu hrane u kamper ili mobil home. Kako doznajemo u Kamping udruženju Hrvatske (KUH), trenutno se u hrvatskim kampovima odmara 122.000 gostiju.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 11:53

Početkom, a posebno u srcu sezone, brojni vlasnici suvenirnica i štandova koji redovno i uredno plaćaju sve svoje doprinose, poreze, prireze, ali i druge obaveze prema državi, nađu se, kako kažu, u nezahvalnoj i nepoštenoj situaciji.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 11:24

Zadovoljavajući, bolji čak i od očekivanog, mogu se smatrati turistički rezultati Novalje u srpnju. Još i više kad nam je itekako poznato da je zbog opasnosti od širenja epidemije koronavirusa i moguće ugroze turista i domaćeg stanovništva zaustavljena jedna od najvažnijih grana novaljskog turizma - ona s prefiksom party.

Stranice