knezeva palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Svibanj 25, 2021 11:30

U Kneževoj je palači jučer svečano otvorena izložba učeničkih radova Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje »Pronađi plavo«. Izložba je dio inicijative međunarodne znanstvene organizacije EU4Ocean. Provedbom projekta škola je postala dio Mreže plavih škola i dobitnica prestižnog certifikata o oceanskoj pismenosti i održivosti oceana.
Izložbu su otvorile učiteljica Sandra Tomić, te učenice šestog razreda koje su aktivno radile na osmišljavanju nastavnih sadržaja za mlađe učenike.

Petak, Svibanj 14, 2021 14:00

Ususret pripremi stalnog postava Hrvatskog sportskog muzeja, jučer je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba »Igra sporta i umjetnosti«, koju je u organizaciji sa Hrvatskim športskim muzejom, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Akademijom likovnih umjetnosti pripremio Narodni muzej Zadar.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:13

U Kneževoj palači gostuje izložba Hrvatskog športskog muzeja. Domaćin izložbe je Narodni muzej Zadar, a potporu osigurava Grad Zadar. Izložba će trajati od 13. svibnja do 28. kolovoza. Izložba je dio aktivnosti koje Grad Zadar podržava u okviru titule Zadar – europski grad sporta 2021.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 11:00

Zbog velikog interesa za program Djeca otkrivaju Kneževu palaču, koji je kroz travanj posjetilo stotinjak djece iz 17 zadarskih vrtića, uvest će se novi termini za građanstvo. Pozivaju se djeca, roditelji, djedovi, bake i svi ostali da u srijedu, 12. svibnja u 12 sati posjete Kneževu palaču i sudjeluju u programu koji na zanimljiv način približava glazbu i kulturnu baštinu.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 14:52

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, malo prije Domovinskog rata, u Smokvicu, rodni kraj svog oca. Od najmlađih je dana osjećao posebnu ljubav prema glazbi, majka ga je učila svirati klavir, a vikendima je putovao u Split na satove klavira i solfeggia.

Srijeda, Travanj 14, 2021 11:00

Izložba »Županijo, sretan ti rođendan!« postavljena je 12. travnja 2021. u Kneževoj palači. Radovi na izložbi rezultat su istoimenog natječaja namijenjenog djeci u dječjim vrtićima i učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije. Na natječaj, koji je trajao od 16. veljače do 29. ožujka 2021. godine, pristiglo je mnoštvo radova iz svakog kuta naše županije.

Srijeda, Travanj 7, 2021 09:31

- Djeca otkrivaju Kneževu palaču novi je projekt namijenjen zadarskoj predškolskoj djeci, u želji da im se na zanimljiv način približi glazba i kulturna baština. Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa i Gradskom glazbom Zadar.

Utorak, Travanj 6, 2021 09:10

U Kneževoj palači otvorena je izložba slika i skulptura Udruge hlebinski slikari i kipari naive »Hlebinsko proljeće u Zadru« koju se može pogledati do 23. travnja.

Petak, Travanj 2, 2021 12:21

Rođen u Banja Luci, studirao u Firenci, živio u Berlinu, Londonu, a trenutačno živi, radi i stvara na relaciji Milano - Zadar. Početak je to upoznavanja s radom slikara Tarika Berbera čija je izložba Mademoiselle Zara otvorena jučer u Kneževoj palači s početkom u 12 sati. Tarik Berber stekao je niz značajnih priznanja za svoj rad već kao mladi umjetnik, a njegova velika djela zadarski će posjetitelji moći pogledati do 03. svibnja do kada je izložba otvorena.

Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 12:15

U organizaciji Hrvatsko-iranskog društva Irandustan, a uz potporu Grada Zadra, u subotu je u Kneževoj palači prvi put obilježena iranska Nova godina. Zbog preventivnih mjera protiv covida broj uzvanika, nažalost, bio je ograničen te su samo rijetki imali sreće uživati u prikazu kulturnog blaga s UNESCO-ove liste nematerijalne svjetske baštine. Svečanost je otvorio predsjednik Hrvatsko-iranskog društva, gospodin Ebtehaj Navaey, zahvaljujući Zadranima na ovaako lijepom dočeku.

Stranice