knezeva palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 1, 2020 21:20

Potpisivanjem sedam ugovora ugovaramo projekte koji će obuhvatiti radove na vodoopskrbnim sustavima i sustavima odvodnje na području Biograda na Moru, Zadra, Benkovca, podvelebitskog pravca, te Bibinja i Sukošana, čime će se osigurati najosnovniji uvjeti za naše građane. Naglasak smo stavili na nekoliko projekata aglomeracija s kojima moramo ići u realizaciju, a to su one na području Biograda na Moru, zatim Preko-Kali, aglomeracije Bibinje-Sukošan. Svaki od ovih projekata je prioritet.

Četvrtak, Lipanj 18, 2020 14:10

U Kneževoj palači u Zadru otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini, u organizaciji Društva arhitekata Zadra (ZDA) i Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA).

Srijeda, Veljača 19, 2020 16:45

Jučer je u Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena izložba kostima autorice i kustosice Marije Šarić Ban. Izložba, koja nosi naziv »Komedija maski« predstavlja renesansni kazališni oblik La Commedia dell’arte, baziran na tipiziranim likovima i maskama.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2020 16:00

U ponedjeljak, 17. veljače, s početkom u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače kao gošća Kino zone nazočit će direktorica Subversive film festivala iz Zagreba Dina Pokrajac, koja će zajedno s umjetničkim voditeljem doc. dr. sc. Mariom Županovićem povesti diskusiju na teme važnosti i pozicije Subversiva u kontekstu filmskih festivala u Hrvatskoj i regiji, kao i o neizbježnim temama politizacije i ideologizacije umjetnosti.

Srijeda, Veljača 12, 2020 18:15

Narodni muzej Zadar predstavlja Izložbu kostima La Comedia dell’arte - Komedija maski u Kneževoj palači, Edukativna dvorana, a otvorenje je 18. 2. 2020. u 12h.
Vrijeme trajanja izložbe je do 20. ožujka, a kustosica i autorica izložbe Marija Šarić Ban.

Utorak, Veljača 11, 2020 16:15

Narodni muzej Zadar obilježio je jučer zanimljivim programom treću obljetnicu otvorenja Kneževe palače. Treći rođendan ovog kulturno-povijesnog kompleksa obilježen je pod sloganom »Tko još ne voli ponedjeljak«, a bogat prijepodnevni program bio je namijenjen djeci, ali i srednjoškolcima.

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2019 20:30

O redovitom gostu zadarskih pozornica, jazz pijanistu Matiji Dediću, gotovo sve se već zna, pa ipak nas ne prestaje oduševljavati i iznenađivati svojim izvedbama – bilo da se radi o jazz standardima, autorskim skladbama, skladbama njegova oca Arsena ili djelima klasične literature.

Četvrtak, Studeni 21, 2019 13:45

Predavanje Vlade Ercegovića na temu "Kako očuvati gradsku kinoteku?" u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, privuklo je veliki interes mladih ljubitelja art-filmova.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 14:00

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i rođendana Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači preksutra će biti upriličena Izložba kostimografije iz predstave "Alisa i bijeli zec".

Petak, Listopad 18, 2019 20:35 2

Uz partizanski pozdrav »Smrt fašizmu - sloboda narodu« predsjednika Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra Miljenka Letinića, danas je u prepunoj dvorani Kneževe palače otvorena izložba fotografija, članaka i dokumenata pod nazivom »Oslobođenje od 22 godine fašizma i 75 godina od oslobođenja Zadra i pripajanja matici domovini«. Izložba koja je privukla sve generacije i poznata gradska lica koja su došla dati podršku ovom programu, može se pogledati do 15.studenog.

Stranice