knezeva palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:00

Kneževa palača, meka kulture grada Zadra kroz svoj kontinuitet djelovanja, kroz sve aktivnosti koje bi pojedinačno bilo nemoguće nabrojati, opravdava nagradu Kulturne atrakcije koju je osvojila na Danima turizma 2017. godine.

Nedjelja, Srpanj 14, 2019 15:36

Sedamdesetak se ljudi okupilo u petak u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače gdje je otvorena izložba »Šarolika estetika naše svakodnevice« autorice Maje Usmiani. Inače profesorica talijanskog jezika i umjetnica iz New Jerseya, gdje živi već duže vrijeme, Usmiani je svoju ljubav prema talijanskom jeziku i kulturi ispreplela sa svojom strašću prema umjetnosti i nakitu, a rezultati tih njenih preokupacija od prije dva dana mogu se vidjeti i u Zadru.

Petak, Srpanj 5, 2019 15:35

Narodni muzej Zadar započeo je edukacijski dio muzejskog programa još prošle godine za vrijeme izložbe Andyija Warhola i počeli smo se baviti edukativnim radionicama koje su malo kompleksnije i vezane uz same izložbe koje se održavaju u Kneževoj palači i u tom smislu sam osmislila radionice koje su vezane za rad sa zračnim kistom, jednom posebnom umjetničkom tehnikom koja ima dosta zahtjevnu tehnologiju, ali se odlično uklapa u takve teme suvremenih, modernih umjetnosti.

Utorak, Srpanj 2, 2019 09:44

Ovog vikenda održana je prva gaming manifestacija – "Level-UP" u Zadru pod organizacijskom palicom tvrtke Mikronis. Posjećenost prvog ovakvog eventa čiji program je objedinio natjecateljski  dio u gamingu i stručna predavanja dokaz je jake zadarske gaming scene. Na ovom je području nedostajao upravo jedan ovakav event koji je  kroz tri dana programa okupio brojne zaljubljenike u gaming i uz to  pomogao radu Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar.

Srijeda, Lipanj 19, 2019 15:36

Završna konferencija projekta"Forest Bioenergy on the Protected Mediterranean Areas - ForBioEnergy" održana je jučer u Kneževoj palači.

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:37

Ivana Dražić, kustosica Odjela grada Zadra Narodnog muzeja Zadar, provela je jučer zadarske novinare kroz izložbu "Nadrealni  svjetovi Salvadora Dalija". Od početka lipnja u Kneževoj palači u Zadru  može se razgledati izbor oko 200 najpoznatijih grafičkih listova, skulptura, tapiserija i reljefa, predmeta od keramike, stakla te poznate Dalijeve sofe.

Srijeda, Lipanj 5, 2019 12:04

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru u ponedjeljak je predstavljena knjiga Taj tvrdoglavi plesni vitalizam plesne  kritičarke, povjesničarke plesa i plesne pedagoginje, izvanredne profesorice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Maje Đurinović te  novopokrenuta edicija Biblioteke Kretanja Hrvatskog centra ITI (International Theatre Institute).

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 15:33

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija. Iako ljeto još nije službeno počelo, već od 1. lipnja Salvador Dali posjetio je  Zadar i planira ostati sve do 15. listopada. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.

Petak, Svibanj 31, 2019 12:22

Zadarska županija, u suradnji s Regionalnom energetskom  agencijom Sjever i Društvom za oblikovanje održivog razvoja organizirala je protekle srijede Info dan na temu energetske učinkovitosti i iskorištavanja obnovljivih izvora energije za građane.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 15:37 1

Jučer je u Kneževoj palači predstavljen zbornik radova "U  vrtlogu povijesnih zbivanja na istočnojadranskom prostoru – Početak  20. stoljeća" koji je izašao u okviru znanstveno-istraživačkog projekta  "Raspad Habsburške Monarhije i transformacije na istočnojadranskom  prostoru (1917.-1923.)", kojeg je podržala i financirala Hrvatska zaklada  za znanost. Voditelj projekta izv. prof. dr. sc.

Stranice