knezeva palaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 22, 2021 10:33

U Kneževoj je palači u utorak otvorena izložba »Tkanje« umjetnice i tapiseristice Anite Ane Tomljanović – Šokčević. Postav izložbe dio je zbirke tkanja i tapiserija Ivana i Ane Tomljanović. Ovaj je izložbeni postav osmišljen s ciljem predstavljanja zbirke tkanja i tapiserija Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar i umjetničkog rada Anite Ane Tomljanović – Šokčević na području primijenjenih umjetnosti tkanih tekstila.

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 11:19

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva na otvorenje izložbe Tkanje zadarske likovne umjetnice, tapiseristice Anite Ane Tomljanović-Šokčević u utorak, 20. srpnja 2021. u 20 sati u Kneževoj palači.

Subota, Srpanj 17, 2021 10:40

Pandemija koronavirusa prošle je godine zatvorila vrata muzeja i galerija diljem Hrvatske i svijeta. Već u prvome valu pandemije muzeji su zabilježili pad posjeta za više od 50 posto. Procjene o oporavku turizma, koje su donijeli vodeći ekonomski stručnjaci, predvidjele su da će kulturni turizam, koji je osjetio pad prihoda od oko 40 posto, a u sklopu kojeg se ostvaruje veliki broj posjeta muzejima u Hrvatskoj, još dugo nakon pandemije biti u procesu oporavka i prilagodbe »novom normalnom«.

Petak, Srpanj 16, 2021 11:00

Trodnevna izložba Zlatne ruke u organizaciji Hrvatske udruge kreativnih amatera otvorena je u srijedu u prostorijama Kneževe palače.
Izloženi radovi djelo su brojnih umirovljenika iz cijele Hrvatske koji su u sklopu projekta »Pridruži se - aktivni u mirovini« kroz brojne kreativne radionice stvarali razna umjetnička djela.

Četvrtak, Lipanj 3, 2021 11:25

Na samostalnoj izložbi umjetnika Ervina Kadića pod nazivom Tamna materija/Reljefna masa, čije otvorenje će se održati u Kneževoj palači u petak, 4. lipnja 2021. u 11 sati, predstavit će se ciklus umjetničkih radova nastalih na temelju kombiniranja elemenata monokromatskog slikarstva, op arta i geometrijske apstrakcije.

Utorak, Svibanj 25, 2021 11:30

U Kneževoj je palači jučer svečano otvorena izložba učeničkih radova Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje »Pronađi plavo«. Izložba je dio inicijative međunarodne znanstvene organizacije EU4Ocean. Provedbom projekta škola je postala dio Mreže plavih škola i dobitnica prestižnog certifikata o oceanskoj pismenosti i održivosti oceana.
Izložbu su otvorile učiteljica Sandra Tomić, te učenice šestog razreda koje su aktivno radile na osmišljavanju nastavnih sadržaja za mlađe učenike.

Petak, Svibanj 14, 2021 14:00

Ususret pripremi stalnog postava Hrvatskog sportskog muzeja, jučer je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba »Igra sporta i umjetnosti«, koju je u organizaciji sa Hrvatskim športskim muzejom, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Akademijom likovnih umjetnosti pripremio Narodni muzej Zadar.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:13

U Kneževoj palači gostuje izložba Hrvatskog športskog muzeja. Domaćin izložbe je Narodni muzej Zadar, a potporu osigurava Grad Zadar. Izložba će trajati od 13. svibnja do 28. kolovoza. Izložba je dio aktivnosti koje Grad Zadar podržava u okviru titule Zadar – europski grad sporta 2021.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 11:00

Zbog velikog interesa za program Djeca otkrivaju Kneževu palaču, koji je kroz travanj posjetilo stotinjak djece iz 17 zadarskih vrtića, uvest će se novi termini za građanstvo. Pozivaju se djeca, roditelji, djedovi, bake i svi ostali da u srijedu, 12. svibnja u 12 sati posjete Kneževu palaču i sudjeluju u programu koji na zanimljiv način približava glazbu i kulturnu baštinu.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 14:52

Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, malo prije Domovinskog rata, u Smokvicu, rodni kraj svog oca. Od najmlađih je dana osjećao posebnu ljubav prema glazbi, majka ga je učila svirati klavir, a vikendima je putovao u Split na satove klavira i solfeggia.

Stranice