mioc

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 30, 2019 12:00

Maturanti nekadašnjeg 4. b razreda Gimanzija Franje Petrića proslavili su ovaj vikend 30 godina mature. Okupilo ih se gotovo cijeli razred - odnosno njih 24 te su se dobrih vremena iz srednje škole prisjetili na zajedničkoj večeri u restoranu Ankora.

Utorak, Srpanj 30, 2019 11:45

Nekadašnji 4. a razred maturirao je 1994. godine, nakon što su tri godine pohađali školu u ratnim uvjetima. U rujnu 1991. godine upisali su drugi razred i prestaju biti MIOC te postaju, kako kažu sami, iznebuha i odjednom, Gimnazija Franje Petrića. Idu u školu pet dana, a onda počinje granatiranje grada i uzbune. U siječnju 1992. godine nastavljaju isprekidano školovanje, što zbog granatiranja ili nestanka struje. Da ne duljim, imali su 45 do 50% održane nastave, većinom konzultativno.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:20

U ponedjeljak su bili gotovi upisi u srednje škole. Nakon nekoliko tjedana zbrajanja bodova, biranja prioritetnih smjerova i škola, praćenja upisnih lista, velikom broju nekadašnjih osmaša poznato je u kojim će srednjim školama nastaviti srednjoškolsko obrazovanje. Iz razgovora s ravnateljima nekoliko srednjih škola dobili smo podatke o tome kako su prošli upisi.

Pritisak na MIOC, razmišljaju i o uvođenju prijemnog ispita

Utorak, Svibanj 14, 2019 15:54

Na Državnom natjecanju iz geografije, održanom od 8. do  10. svibnja 2019. u Trogiru, sudjelovalo je četvero učenika Gimnazije Franje Petrića iz Zadra. Iz prvog razreda Sara Žuvanić i Marin Jurišić, iz drugog Mislav Maldini, a iz četvrtog Ana Batur. Učenici su pod mentorstvom profesora geografije, Hrvoja Madžara, ostvarili izvrsne rezultate, a  s nekima su ispisali i povijesni uspjeh za Zadar i Zadarsku županiju!

Utorak, Travanj 9, 2019 14:39

Košarkaši Gimnazije Franje Petrića (MIOC-a) kao aktualni  prvaci Hrvatske iz 2018. godine zaslužili su odlazak na Svjetsko prvenstvo srednjih škola koje se održava od 12. – 20. travnja na grčkom otoku  Kreti u Heraklionu. Na turniru sudjeluju 24 momčadi, a košarkaši Zadrani su u skupini s prvacima Latvije, Turske i Rumunjske.

Petak, Siječanj 11, 2019 12:26

Nastavnici i djelatnici Gimnazije Franje Petrića, mahom dobrovoljci, udružili su snage i primjerom pokazali kako bi trebala izgledati  "Škola za život". Naime, tijekom školskih praznika zasukali su rukave i u  ruke uzeli metle, škovacere i škare tu su uredili školsko dvorište.

Subota, Prosinac 8, 2018 16:55

Razgovor s profesoricom Aidom Vlainić, razgovori s učenicima koji su osvojili važna natjecanja: Noelom Lakićem, Marinom Varivodom i Markom Miočićem, reportaža iz Camina de Santiaga i članak  o nasilju nad ženama, samo su neke od tema novog broja časopisa  "Mikročip", jučer predstavljenog u školi koja ga izdaje - Gimnaziji Franje Petrića.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 20:53

Navala na MIOC, Gimnaziju Franje Petrića, već je aktualna nekoliko godina unatrag i još raste. Međutim, nevjerojatno je koliko se iz godine u godinu na upisima povećava broj odlikaša čime se pomiče i sam bodovni prag pa je postalo gotovo nemoguće upasti se osim ako nisi imao sve petice od 5. do 8. razreda, a pogotovo iz predmeta koji se boduju na upisu (poput matematike, hrvatskog i engleskog jezika i sl.)

Petak, Srpanj 20, 2018 17:13

Kada netko "rasturi" na državnoj maturi to je uvijek lijepa vijest, svakako vrijedna medijske pozornosti. Jedan od donositelja takvih lijepih vijesti je i Filip Nekić 18-godišnjak, sada već bivši učenik zadarske Gimnazije Franje Petrića koja je doista "rasadnik" sjajnih učenika među kojima ima i vrhunskih sportaša i bivših i sadašnjih.

Subota, Srpanj 14, 2018 10:07

Možda nije zanimljivo kao svjetsko nogometno prvenstvo ali je vrijedno pozornosti: Marin Varivoda ucenik 3.razreda Gimnazije Franje Petrića osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018 u Rumunjskoj.

Stranice