mioc

Četvrtak, Svibanj 7, 2015 00:00

Učenici Gimnazije Franje Petrića Zadar ostvarili su odlične rezultate na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika koje se održalo prošlog tjedna u Trogiru. Čak njih sedam iz ove škole se plasiralo na državno natjecanje, a iz Trogira su se vratili s prvim i s drugim mjestom!

Srijeda, Travanj 29, 2015 00:00

Luka Lotina, maturant zadarske Opće gimnazije Franje Petrića, popularnog MIOC-a - državni je prvak iz filozofije.

Naime, na nedavno održanom natjecanju iz znanja filozofije u Našicama, među 29 srednjoškolaca iz cijele države koji su se plasirali - Luka Lotina je osvojio najviše bodova i bio najbolji od najboljih.

Subota, Veljača 7, 2015 00:00

Uredništvo sastavljeno od mladih drugaša i trećaša Gimnazije Franje Petrića predstavilo je jučer drugi broj školskog časopisa Mikročip. Časopis je nedavno na Županijskoj smotri Lidrano predložen za natjecanje i na državnoj razini ovog prestižnog školskog natjecanja u umjetničkom izražaju.

Kako je rekla glavna urednica, Patricia Joza iz 2. d razreda, radi se o mladom časopisu.

Petak, Veljača 6, 2015 00:00

Vlasnik broda koji je besplatno koristio suhi vez u dvorištu Gimnazije Franje Petrića, nije ga maknuo nakon dvije obavijesti komunalnih redara nego tek jučer - na dan kad smo objavili priču o nedoličnom ponašanju vlasnika brodova. Uklonjen je onaj brod za koji Grad smatra da je na javnoj površini te je jedino za njega izdao rješenje, dok druga dva broda i dalje stoje tamo. No, dajmo im nekoliko dana da se snađu.

Četvrtak, Veljača 5, 2015 00:00

U dvorištu MIOC-a mnogi si dopuštaju svašta, a izgleda da im nitko ne može - ništa. Dvorište iza zgrade škole učenici Gimnazije Franje Petrića koriste za, ionako neuvjetnu, nastavu tjelesne kulture, a uz to, tamo su parkirani stari automobili, ponekad prenoći autobus, a usidrilo se i nekoliko brodova.

Petak, Srpanj 19, 2013 00:00

Maturiralo je 120 učenika, 27. generacija Gimnazije Franje Petrića

Subota, Lipanj 15, 2013 00:00

Učenici Gimnazije Franje Petrića kraj školske godine obilježili su kostimiranom predstavom Glazbeni vremeplov održanom u dvorištu njihove škole. Idejne začetnice i glavne realizatorice ovog edukativno-zabavnog vremeplova bile su knjižničarka Hajdi Škarica, profesorica hrvatskog jezika Jelena Miloš i profesorica glazbene kulture Nada Smoljan.

Subota, Travanj 27, 2013 00:00

Učenici i profesori Gimnazije Franje Petrića sedmu godinu zaredom organizirali su veliki humanitarni koncert. Koncert je održan u HNK Zadar, a sav prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć maturantici njihove gimnazije koju uskoro očekuje teška operacija.

Akciji su se rado i u velikom broju odazvali bivši i sadašnji učenici, kao i profesori škole.

gimnazija_petrica
Nedjelja, Siječanj 27, 2013 00:00

Dvije godine nakon pokretanja obnove upravnog postupka u svezi sa zahtjevom za naknadu oduzete imovine koji su još 30. lipnja 1997. godine podnijeli Berto Čobanov pok. Ante i drugi još nije donesena prvostupanjska presuda. Riječ je o zemljištu ukupne površine 4.397 metara četvornih od čega 1.133 metra četvorna otpada na zgradu izgrađenu 1958. godine za OZNA-u, a čiji je sadašnji stanar Gimnazija Franje Petrića (MIOC).

Stranice