turisticka zajednica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 15, 2021 13:12

Druga po redu turistička sezona u globalnim pandemijskim okolnostima uvjetovala je smanjen broj gostiju koji za dolazak u destinaciju koriste letove niskobudžetnih kompanija, a s druge strane je uvjetovala trend last minute rezervacija smještaja.

Utorak, Srpanj 13, 2021 10:28

Ljetna je sezona u punome jeku. Iako turistički rezultati nisu kao ranijih godina, ipak su, unatoč pandemiji koronavirusa, bolji nego prošle godine. Male otočke zajednice često su izbor turista zbog očuvane prirode, kristalno čistih plaža i manjih gužvi. Ove su godine svakako adut, u nesigurnim vremenima, kada dio turista želi izbjeći velike gužve i popularne priobalne destinacije. Otok Ugljan, jedna je od najpopularnijih destinacija u Zadarskoj županiji.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 13:54

Pred nama je još jedna izazovna turistička sezona - druga u posebnim i ograničenim uvjetima, prilagođenim globalnoj krizi s kojom se cijeli svijet i dalje bori. U Općinu Vrsi svakodnevno stiže sve veći broj domaćih gostiju, ali i onih iz inozemstva, a prema sadašnjim podatcima iz sustava eVisitor zabilježeno je povećanje od 9% u odnosu na lanjsku turističku sezonu. U Turističkoj zajednici Općine Vrsi, povećanje broja dolazaka ulijeva optimizam za nadolazeće razdoblje.

Srijeda, Lipanj 23, 2021 13:19

 Ljeto je i službeno počelo, a turisti više nisu rijetka pojava na zadarskim ulicama pa možemo zaključiti kako će ovo ljeto biti malo veselije nego prošlo. Nakon događajima siromašne zime i proljeća dolazi razdoblje kada ćemo u glazbi i zabavi moći uživati na otvorenom prostoru i u barem malo većem broju. Živost se u gradu već osjeti, na ulicama su štandovi, a ni večeri na Poluotoku više nisu samotne nego vrve ljudima.

Utorak, Lipanj 22, 2021 11:53

Pet turističkih zajednica s područja Nin rivijere, zajednički je krenulo u projekt koji će značajno doprinijeti kvaliteti ponude i prepoznatljivosti ove raznolike i iznimno sadržajne mikroregije.

Četvrtak, Svibanj 27, 2021 12:17

Usprkos koronavirusu i epidemiološkoj situaciji Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica i komunalno poduzeće Bošana d.o.o. od početka godine u intenzivnoj su pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Petak, Travanj 16, 2021 14:45

Koliko je teško u sadašnjim prilikama pandemije prognozirati bilo što u svezi ovogodišnjim turizmom ilustrira izjava Ministrice Nikoline Brnjac svedena na to da: »uz dobru epidemiološku situaciju možemo očekivati i veći postotak nego prošle godine, a što je odgovorila na upit koliki bismo postotak u sezoni mogli ostvariti u odnosu na 2019.. Poslužit ćemo se stoga istraživanjem ETC-a (Europske komisije za putovanja) - »Monitoring sentimenta za domaća i unutareuropska putovanja - val 6 ».

Srijeda, Travanj 14, 2021 12:00

Iako je jasno da je epidemiološka situacija neizvjesna i da se stalno mijenja, provjerili smo u Turističkoj zajednici grada Zadra koja su okvirna očekivanja od sezone. Direktor Mario Paleka dotaknuo se gorućih pitanja u ovoj izazovnoj turističkoj godini.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:06

Polako ulazimo u razdoblje turističke predsezone, a turista ni za lijek. Logično je da se ne može očekivati dolazak većeg broja turista, barem ne za predstojeće uskrsne blagdane, što zbog restriktivnih mjera koje su na snazi u Hrvatskoj, što zbog ograničenja putovanja u inozemstvu. Svaka se zajednica u Hrvatskoj, a napose u Dalmaciji, koja je gospodarski najviše ovisna o turizmu, mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 12:00

Krajem prošle godine Lika je postigla veliki uspjeh plasirajući se među TOP 100 svjetskih održivih destinacija. Ovdje valja naglasiti kako odabir nije došao zbog prekrasnog zelenila i prirode kojim Lika obiluje, već zbog projekta kojeg je prijavio Klaster Lika Destination, koji ujedno i provodi brendiranje Like kao destinacije. Međutim, još veći uspjeh postignut je prošlog tjedna na međunarodnom turističkom sajmu u Berlinu (ITB Berlin) koji se ove godine održao online.

Stranice