turisticka zajednica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 24, 2021 14:19

Morana Papić informira nas o radu TIC-a Zadar kroz ovogodišnju glavnu sezonu, u kojoj je obujam posla bio je vidno povećan u usporedbi s prošlom godinom.

Petak, Rujan 24, 2021 14:00

Prvog dana jeseni koji je ove godine bio 22. rujna u crkvi Sv. Križa obilježen je festivalski dan »Sunčev pozdrav jeseni«. Tradicionalna je to suradnja organizatora Turističke zajednice grada Nina s Muzejem ninskih starina i Dječjim vrtićem Morska vila Nin. Do crkve jedinstvenog arhitektonskog stila došetala su vrtićka djeca, a glavice su im bile urešene krunom s oslikanim žutim krugom što je simboliziralo Sunce.

Ponedjeljak, Rujan 20, 2021 13:52

Nastavljamo naš put po Zadarskoj županiji i dalje otkrivamo kako je turistička sezona prošla u mjestima i općinama te kakva su očekivanja za posezonu. Razgovarali smo s Marinom Belić Telac, direktoricom Turističkog ureda u Ugljanu.

Petak, Rujan 17, 2021 14:34

Prve su se oglasile Hrvatske autoceste priopćivši kako su prethodnog vikenda ubrali 58 posto više cestarine nego lani, a šest posto više od rekordne 2019. Tome je Hrvatska turistička zajednica, iščitavanjem eVisitora, dodala kako smo u prvih 11 dana rujna imali 7 posto manje turista nego 2019. ali i 2% više noćenja!

Srijeda, Kolovoz 18, 2021 09:55

Budući da je Zadarska županija već desetljećima omiljena destinacija upravo obiteljima, Turistička zajednica Zadarske županije je za ovo ljeto pripremila novu brošuru Family Fun in Zadar Region u obliku turističke karte u kojoj su izdvojene brojne ideje i preporuke za provođenje kvalitetnog vremena namijenjene gostima koji u županiji borave s obitelji.

Srijeda, Kolovoz 11, 2021 13:10

Nastupom Amire Medunjanin u ponedjeljak je završen produženi koncerti vikend, koji se održao na Forumu. Osim Amire, nastupili su i Urban & 4 i Mia Dimšić, sa gošćom iznenađenja Marijom Mirković. Prema epidemiološkim pravilima, Zadrani su nakon dugo vremena imali priliku uživati u kvalitetnim glazbenim nastupima, troje različitih, ali podjednako kvalitetnih izvođača.

Srijeda, Kolovoz 11, 2021 11:38

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda općinu Pakoštane dovelo je do toga da je godinama poželjna turistička destinacija u Zadarskoj županiji i srednjem Jadranu.

Četvrtak, Srpanj 15, 2021 13:12

Druga po redu turistička sezona u globalnim pandemijskim okolnostima uvjetovala je smanjen broj gostiju koji za dolazak u destinaciju koriste letove niskobudžetnih kompanija, a s druge strane je uvjetovala trend last minute rezervacija smještaja.

Utorak, Srpanj 13, 2021 10:28

Ljetna je sezona u punome jeku. Iako turistički rezultati nisu kao ranijih godina, ipak su, unatoč pandemiji koronavirusa, bolji nego prošle godine. Male otočke zajednice često su izbor turista zbog očuvane prirode, kristalno čistih plaža i manjih gužvi. Ove su godine svakako adut, u nesigurnim vremenima, kada dio turista želi izbjeći velike gužve i popularne priobalne destinacije. Otok Ugljan, jedna je od najpopularnijih destinacija u Zadarskoj županiji.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 13:54

Pred nama je još jedna izazovna turistička sezona - druga u posebnim i ograničenim uvjetima, prilagođenim globalnoj krizi s kojom se cijeli svijet i dalje bori. U Općinu Vrsi svakodnevno stiže sve veći broj domaćih gostiju, ali i onih iz inozemstva, a prema sadašnjim podatcima iz sustava eVisitor zabilježeno je povećanje od 9% u odnosu na lanjsku turističku sezonu. U Turističkoj zajednici Općine Vrsi, povećanje broja dolazaka ulijeva optimizam za nadolazeće razdoblje.

Stranice