pomorci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Travanj 26, 2020 10:48

Pomorci će biti oslobođeni plaćanja poreza na dohodak, iako zbog pada prometa uslijed pandemije koronavirusa ne mogu ploviti van Hrvatske najmanje 183 dana godišnje, priopćilo je u subotu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo je, naime, uputu za provedbu odredbi Pomorskog zakonika u svrhu utvrđivanja "183 dana", radi oslobađanja od plaćanja poreza na dohodak pomoraca za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Četvrtak, Travanj 9, 2020 21:54

Nemogućnost iskrcaja s broda i ukrcaja na brod, zbog ograničenja uzrokovanih epidemijom koronavirusa problem je koji već gotovo dva mjeseca ozbiljno muči dobar dio od osam tisuća hrvatskih pomoraca, koliko ih je trenutno na brodovima u međunarodnoj plovidbi, kao i još toliko njihovih kolega koji su kod kuće, a ne znaju kada će se moći ponovno ukrcati na brod.

Srijeda, Travanj 8, 2020 21:32

Uslijed mjera zbog suzbijanja pandemije koronavirusa te zatvaranja granica i gospodarske krize, smanjene potrošnje nafte te nepostojanja turizma, u vrlo nezgodnom položaju našli su se - pomorci. Nemogućnost ukrcaja - iskrcaja, repartijacije, gubitak primanja, problem poreza, samo su neki od problema.

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 22:08

U zadarskom Arsenalu večeras je održana svečana akademija i dodjela nagrada najzaslužnijima za rad i razvoj pomorstva u Hrvatskoj, a sve u sklopu Dana hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe 2018. koji se ovih dana odvijaju u Zadru.

Na dodjeli je bio i resorni ministar Oleg Butković koji je istaknuo Zadar kao pomorsko, lučko i tranzitno središte.

Utorak, Lipanj 26, 2018 12:50

Gabrijela Džalto Varga poslala nam je ispravak teksta Vrški pomorci darovali ljetovanje mladim Vukovarcima navodeći kako to nisu socijalno ugrožena djeca, nego nagrađena.

Petak, Lipanj 22, 2018 23:55

Nadasve velikodušno i gostoljubivo, Udruga pomoraca Sv. Nikola Vrsi sedam dana je domaćin za 49 Vukovaraca. U Vrsima gostuju 43  učenika od 5. do 8. razreda i šest voditelja, učitelja iz grada heroja. Iako  su putovali oko osam sati, umor se nije vidio na njihovim licima već  sreća i radost.

Petak, Prosinac 4, 2015 00:00

Priznanja i nagrade za 2015. godinu laureatima, umjesto ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, dodijelio je njegov pomoćnik Igor Butorac. Ministar, koji je već bio krenuo za Zadar, s puta se morao hitno vratiti u Zagreb

Subota, Prosinac 6, 2014 00:00

Tradicionalno, a povodu blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca, predstavnici Sindikata pomoraca, Tankerske plovidne i Lučke kapetanije položili su jučer u more vijenac za sve stradale hrvatske pomorce. Bila je to i prilika da se ukaže na aktivnosti usmjerene prema poboljšanju uvjeta rada i života pomoraca.

lucka kapetanija_hajdas doncic
Utorak, Ožujak 26, 2013 00:00

Beneficirani radni staž postoji i pomorci izdvajaju za njega, ali to ministar ne zna, pa je uznemirio brojne pomorce, kaže predsjednik SPH Brazzoduro

Utorak, Siječanj 8, 2013 00:00

Ministarstvo smatra da bi se izdvajanjem pomoraca iz sustava poreza na dohodak diskriminirali drugi porezni obveznici koji također rade u otežanim uvjetima

Stranice