akcija maslenica

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 11:12

U sklopu programa obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica, u zadarskom HNK, održat će se koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Srijeda, Siječanj 17, 2018 12:35

U sklopu obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica u Zadru se organizira niz svečanosti, među kojima treba posebno istaknuti Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OSRH, koji će biti izložen od subote na Obali Petra Krešimira IV. Za potrebe organizacije i održavanja tog događaja , bit će potrebna privremena regulacija prometa u mirovanju, koja počinje od četvrtka, 18. siječnja 2018.  

Petak, Siječanj 12, 2018 14:39

Preda nama je jedan vrlo važan i ovoga puta poseban dan, odnosno dani jer obilježavamo okruglu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maselnica koja znači i predstavlja jednu od najbriljantnijih akcija hrvatske vojske u obrani naše domovine i ponovnom spajanju sjevera i juga Hrvatske.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 15:25

Ove godine u siječnju obilježava se 25. obljetnica akcije Maslenica koja je, 22. siječnja 1993. godine, okrenula dotadašnji tijek rata. Bila je to ujedno jedna od najuspješnijih vojnooslobodilačkih akcija, a u Zadru se svake godine obilježava višednevnim programom. Kako se ove godine radi o 25. obljetnici tako je vojska već počela pripremati poseban program, a danas su održali i jednu od proba koja je uključivala i razvijanje hrvatskog barjaka sa zvonika sv. Stošije. 

Četvrtak, Siječanj 21, 2016 00:00

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner rekao je u četvrtak u Zadru kako vjeruje da se rasprava o novoj Vladi neće u Saboru produžiti u 'sitne sate' te da će proteći u konstruktivnom i dostojanstvenom tonu.  

Utorak, Siječanj 21, 2014 00:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru te kod spomen obilježja Imotske bojne 4. GBR u ulici Ante Starčevića, danas je nastavljeno obilježavanje 21. obljetnice Vojnoredarstvene operacije Maslenica. Središnji događaj bio je mimohod pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su, praćeni vojnom glazbom, ponijeli ratne zastave postrojbi koje su sudjelovale u VRO Maslenica.

Srijeda, Siječanj 16, 2013 00:00

Riječ je o postrojbi specijalnih snaga Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske kojom je zapovijedao Marinko Radas. Ne mogu shvatiti kako su naše sudjelovanje izostavili na tiskovnoj konferenciji - Žarko Mraović

Ponedjeljak, Veljača 20, 2012 00:00

Akcija Maslenica bila je prva operacija većih razmjera u Domovinskom ratu u kojoj su zajedno sudjelovali i dečki sa sjevera i dečki s juga Hvatske. Da nije bilo Maslenice, ne bi bilo Bljeska i Oluje, rekao je brigadir Ante Tolić

Zupanija Akcija Maslenica
Petak, Siječanj 20, 2012 00:00

Obilježavanje 19. obljetnice akcije Maslenica počelo je danas predstavljanjem najnovijih izdanja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Direktor HMDCDR-a Ante Nazor predstavio je knjigu o stranim državljanima koji su sudjelovali u postrojbama HV-a u Domovinskom ratu

Maslenica press
Utorak, Siječanj 17, 2012 00:00 1

Župan Zrilić rekao je da se ovogodišnje obilježavanje događa u tjednu međunarodnog priznanja RH, ali i u tjednu kad će hrvatski narod na referendumu odlučiti hoće li pristupiti Europskoj uniji

Stranice