akcija maslenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 16:35 4

U Zadru je bogatim programom obilježena 25. godišnjica vojno redarstvene operacije Maslenica '93. U povodu glavne svečanosti koja je započela budnicom Gradske glazbe Zadar ulicama grada Zadra, te polaganjem vijenaca.

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 13:15

Tijekom prvog dijela današnjeg obilježavanja 25. obljetnice akcije Maslenica izaslanstva Države, lokalne samouprave, institucija i brojnih udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule. Vijenci su položeni kod središnjeg križa na Gradskom groblju, polaganje vijenaca na spomen-obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi u Ulici ante Starčevića te kod spomenika braniteljima u Jazinama. 

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 10:47

Prije 25 godina vojno-redarstvenom operacijom (VRO) Maslenica u 72 sata Oružane snage Republike Hrvatske (OS RH) oslobodile su bitne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske tzv. Republike Srpske krajine te je omogućeno ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske, a središnja svečanost obilježavanja jedne od najžešćih operacija iz Domovinskog rata održat će se u zadarskom HNK.

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 10:31

Jučerašnja jaka prijepodnevna kiša nije spriječila pripadnike braniteljskih udruga iz svih dijelova Hrvatske da u jubilarnoj, desetoj po redu molitvenoj hodnji "Koracima nade u istinu" od 8 do 16 sati ne propješače 26 kilometara crtom nekadašnje bojišnice u akciji Maslenica u zadarskom zaleđu, od Islama Latinskog preko Islama Grčkog, Kašića, Smilčića, Paljuva i novigradskog groblja do Pridrage.

Petak, Siječanj 19, 2018 15:05

Izložba o ratnom putu 112. brigade Hrvatske vojske otvorena je u predvorju OŠ Bartula Kašića, a u prigodi obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica. Tijekom ove akcije oslobođen je veliki dio okupiranog područja Zadarske županije, te pontonskim masleničkim mostom spojena Dalmacija s ostatkom Hrvatske. Kako je ovom prigodom učenicima i njihovim učiteljima kazala Katica Skukan, ravnateljica škole, izložba će biti otvorena do 26.

Petak, Siječanj 19, 2018 10:40 1

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja općine Posedarje, Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''Koracima nade u istinu'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 11:12

U sklopu programa obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica, u zadarskom HNK, održat će se koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Srijeda, Siječanj 17, 2018 12:35

U sklopu obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica u Zadru se organizira niz svečanosti, među kojima treba posebno istaknuti Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OSRH, koji će biti izložen od subote na Obali Petra Krešimira IV. Za potrebe organizacije i održavanja tog događaja , bit će potrebna privremena regulacija prometa u mirovanju, koja počinje od četvrtka, 18. siječnja 2018.  

Petak, Siječanj 12, 2018 14:39

Preda nama je jedan vrlo važan i ovoga puta poseban dan, odnosno dani jer obilježavamo okruglu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maselnica koja znači i predstavlja jednu od najbriljantnijih akcija hrvatske vojske u obrani naše domovine i ponovnom spajanju sjevera i juga Hrvatske.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 15:25

Ove godine u siječnju obilježava se 25. obljetnica akcije Maslenica koja je, 22. siječnja 1993. godine, okrenula dotadašnji tijek rata. Bila je to ujedno jedna od najuspješnijih vojnooslobodilačkih akcija, a u Zadru se svake godine obilježava višednevnim programom. Kako se ove godine radi o 25. obljetnici tako je vojska već počela pripremati poseban program, a danas su održali i jednu od proba koja je uključivala i razvijanje hrvatskog barjaka sa zvonika sv. Stošije. 

Stranice