akcija maslenica

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 10:47

Prije 25 godina vojno-redarstvenom operacijom (VRO) Maslenica u 72 sata Oružane snage Republike Hrvatske (OS RH) oslobodile su bitne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske tzv. Republike Srpske krajine te je omogućeno ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske, a središnja svečanost obilježavanja jedne od najžešćih operacija iz Domovinskog rata održat će se u zadarskom HNK.

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 10:31

Jučerašnja jaka prijepodnevna kiša nije spriječila pripadnike braniteljskih udruga iz svih dijelova Hrvatske da u jubilarnoj, desetoj po redu molitvenoj hodnji "Koracima nade u istinu" od 8 do 16 sati ne propješače 26 kilometara crtom nekadašnje bojišnice u akciji Maslenica u zadarskom zaleđu, od Islama Latinskog preko Islama Grčkog, Kašića, Smilčića, Paljuva i novigradskog groblja do Pridrage.

Petak, Siječanj 19, 2018 15:05

Izložba o ratnom putu 112. brigade Hrvatske vojske otvorena je u predvorju OŠ Bartula Kašića, a u prigodi obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica. Tijekom ove akcije oslobođen je veliki dio okupiranog područja Zadarske županije, te pontonskim masleničkim mostom spojena Dalmacija s ostatkom Hrvatske. Kako je ovom prigodom učenicima i njihovim učiteljima kazala Katica Skukan, ravnateljica škole, izložba će biti otvorena do 26.

Petak, Siječanj 19, 2018 10:40 1

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja općine Posedarje, Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''Koracima nade u istinu'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 11:12

U sklopu programa obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica, u zadarskom HNK, održat će se koncert klape Sv. Juraj i orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Srijeda, Siječanj 17, 2018 12:35

U sklopu obilježavanja 25. Obljetnice VRO Maslenica u Zadru se organizira niz svečanosti, među kojima treba posebno istaknuti Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OSRH, koji će biti izložen od subote na Obali Petra Krešimira IV. Za potrebe organizacije i održavanja tog događaja , bit će potrebna privremena regulacija prometa u mirovanju, koja počinje od četvrtka, 18. siječnja 2018.  

Petak, Siječanj 12, 2018 14:39

Preda nama je jedan vrlo važan i ovoga puta poseban dan, odnosno dani jer obilježavamo okruglu 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maselnica koja znači i predstavlja jednu od najbriljantnijih akcija hrvatske vojske u obrani naše domovine i ponovnom spajanju sjevera i juga Hrvatske.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 15:25

Ove godine u siječnju obilježava se 25. obljetnica akcije Maslenica koja je, 22. siječnja 1993. godine, okrenula dotadašnji tijek rata. Bila je to ujedno jedna od najuspješnijih vojnooslobodilačkih akcija, a u Zadru se svake godine obilježava višednevnim programom. Kako se ove godine radi o 25. obljetnici tako je vojska već počela pripremati poseban program, a danas su održali i jednu od proba koja je uključivala i razvijanje hrvatskog barjaka sa zvonika sv. Stošije. 

Četvrtak, Siječanj 21, 2016 00:00

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner rekao je u četvrtak u Zadru kako vjeruje da se rasprava o novoj Vladi neće u Saboru produžiti u 'sitne sate' te da će proteći u konstruktivnom i dostojanstvenom tonu.  

Utorak, Siječanj 21, 2014 00:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru te kod spomen obilježja Imotske bojne 4. GBR u ulici Ante Starčevića, danas je nastavljeno obilježavanje 21. obljetnice Vojnoredarstvene operacije Maslenica. Središnji događaj bio je mimohod pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su, praćeni vojnom glazbom, ponijeli ratne zastave postrojbi koje su sudjelovale u VRO Maslenica.

Stranice