poljoprivreda

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 17, 2020 11:59 2

Na Natječaju za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je gotovo 14 milijuna kuna za 232 mala poljoprivredna gospodarstva, čime im se pomaže u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda.

Četvrtak, Svibanj 21, 2020 10:51

Kratko je trajalo! Zakletve kojih su bile prepune stranice društvenih mreža, minute elektronskih ili stranice tiskanih medija o tome kakao nam je epidemija koronavirusa i više nego zorno pokazala da se pod hitno moramo vratiti najvećem bogatstvu Hrvatske, njezinoj skoro u cijelosti zapuštenoj zemlji, s prvim naznakama popuštanja mjera, da ne govorimo o onima koje su krenule 11. svibnja i državu skoro vratile u stanje prije epidemije, potpuno su nestale.

Utorak, Travanj 28, 2020 17:33

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak u Osijeku kako je on za neradnu nedjelju, ali i naglasio kako je to tema koja zahtijeva široku javnu raspravu i zakonsku podlogu.

Plenković je to rekao odgovarajući na novinarska pitanja nakon posjeta tvrtki "Belje", podsjetivši na riječi Nacionalnog stožera Civilne zaštite vezane uz posljednje mjere u sklopu zaštite od epidemije koronavirusa.

Srijeda, Travanj 15, 2020 11:21

Darko Kovačević vlasnik je Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva i proizvođač dinja i lubenica te korjenastog i gomoljastog povrća koji već godinama svojim vrhunskim, domaćim proizvodima opskrbljuje velike trgovačke centre. Njemu kao iskusnom poljoprivredniku i proizvođaču, puno će značiti mjere pomoći koje je na svojoj sjednici donijela i usvojila Skupština Zadarske županije, a konkretno se odnose, među ostalim, i na oslobađanje plaćanja zakupa zemljišta i navodnjavanja.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 19:42 1

Budući da više od polovine prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj dolazi iz uvoza, a kriza uzrokovana koronavirusom se zahuktava, u Institutu Oikon odlučili su upregnuti svoje znanje i kapacitete za hitno pokretanje hrvatske poljoprivrede. Tako su se ovih dana oglasili priopćenjem za medije.

Petak, Ožujak 6, 2020 17:13

Došao marač, a meteorolog Dragec na  hrvatskoj dalekovidnici još ne najavljuje buru. Buri bi se svi  obradovali, a ponajviše poljodjelci da osuši tlo koje je  vapilo za njom. Pregršt je poslova koje treba uraditi. Topla veljača omogućila je sadnju krumpira i već oni posađeni u crvenici u gradskim  vrtovima niču i formiraju redove.
Nadolazeći vikend biti će  udarni za obavljanje radova  na otvorenom.

Pinjurice i gnojidba

Nedjelja, Rujan 29, 2019 15:44

Približavaju nam se hladni zimski dani, a s njima sezona prehlade i gripe, stoga je pravi trenutak za ojačati tijelo unosom vitamina i minerala. Najzdraviji izvor »zaštitnika organizma« je domaća hrana koja se 28. i 29. rujna 2019.

Srijeda, Lipanj 26, 2019 10:55

Šale o lijenim Dalmatincima postale su stil života. Dok se to govori, Milivoja Milovana Brzića, 90-godišnjaka iz Sv. Filip i Jakova, kaže, uhvati neki grč u želucu i dođe mu muka, jer sve do prije godinu ili dvije nije mu smetalo u polju raditi cijeli dan, od jutra do sutra.

Nema kruha bez motike

Četvrtak, Srpanj 26, 2018 10:49

Temeljem Odluke o odobrenju potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2018. godinu odobreno je 99 zahtjeva do maksimalnog iznosa raspoloživog u proračunu za navedenu aktivnost, odnosno 926.862,20 kuna. Odluku je potpisao župan Zadarske županije Božidar Longin na prijedlog Povjerenstva za odobravanje potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, a zahtjevi su odobreni prema redoslijedu zaprimanja.

Stranice