otocki bataljun

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Siječanj 27, 2018 15:38

Odavanjem počasti civilnim žrtvama na masovnoj grobnici u Škabrnji i hrvatskim vitezovima na Ražovljevoj glavici, svetom misom u crkvi Velike Gospe te prigodnim programom Mješoviti odred mornaričkog pješaštva Ugljan - Dugi otok, poznatiji kao Otočki bataljun "Jarusi", jučer je u Škabrnji obilježio 25. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Maslenica 93.

Subota, Rujan 30, 2017 09:00

 Otočki bataljun ili MOMP Ugljan – Dugi otok danas slavi 26. obljetnicu utemeljenja. Svake godine, dan prije svečanog obilježavanja, hrvatski branitelji, pripadnici ove postrojbe zadarskih otoka i zaleđa, obilaze posljednja počivališta svojih poginulih suboraca.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Salima je obilježena 22. obljetnica pogibije Danijela Grbina. Danijel Grbin bio je pripadnik Otočkog bataljuna, a poginuo je u Pridrazi za vrijeme neprijateljskog protunapada u Operaciji Maslenica. Njegovi suborci okupljeni u istoimenoj udruzi HRM-a, položili su na mjesnom groblju u Salima vijenac i zapalili svijeće u sjećanje na svog prijatelja.

Srijeda, Listopad 1, 2014 00:00

Prigodnom svečanošću ispred prostorija Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice - Jarusi na Brodarici, obilježena je 23. obljetnica osnutka Otočkog bataljuna. Otočki bataljun je bila postrojba bodula i vlaja zadarskog kraja, ali i gradskih momaka i cura s Brodarice, Puntamike i ostalih gradskih četvrti koja je prema riječima izaslanika predsjednika RH Ive Josipovića, viceadmirala Ante Urlića, ispunila sve zadaće koje su postavljene pred nju.

Utorak, Listopad 1, 2013 00:00

Prve zadaće Odreda bile su na zaprečavanja prolaza brodovima JRM. Obljetnica postrojbe uvijek je prilika za sjećanje na poginule pripadnike Denisa Špiku, Dragana Špara, Danijela Grbina i Miljenka Zorića

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2013 00:00

Za razliku od mnogo većih postrojbi, jedinstvo iz rata nastavljamo čuvati i u miru, rekao je dogradonačelnik Dražen Grgurović, koji je bio u postrojbi kao liječnik

Petak, Siječanj 25, 2013 00:00 1

U akciji Maslenica sudjelovalo je 166 pripadnika u dvije satnije. Nisu to bili samo otočani, već i Zadrani i branitelji iz ostalih dijelova Zadarske županije, rekao je Joško Pulja, ratni zapovjednik Otočkog bataljuna

Ponedjeljak, Listopad 1, 2012 00:00 3

Ratni veterani Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Ugljan - Dugi otok, poznatijeg kao Otočki bataljun, obilježili su ovog vikenda 21. obljetnicu osnivanja svoje postrojbe.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na grobovima poginulih hrvatskih vojnika u Salima, Sutomišćici, Preku, Lukoranu i Zadru. Braneći svoju domovinu, svoje živote položili su Denis Špika, Miljenko Zorić, Dragan Špar i Danijel Grbin.

otocki
Četvrtak, Rujan 29, 2011 00:00

Naši otočani imaju i dušu i srce, isto ono koje su nosili kada su prije toliko godina krenuli braniti svoju domovinu, rekao je Joško Pulja

Stranice