vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 28, 2021 14:33

Sredinom svibnja u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori, peti u povijesti Općine Vrsi. Praznik demokracije ove godine održava se u skladu s novim Zakonom o lokalnim izborima koji propisuje nova pravila - gradonačelnici i načelnici lokalnih samouprava s manje od 10.000 stanovnika ostaju bez svojih zamjenika. Od 2017. godine, dužnost zamjenice načelnika Općine Vrsi obnaša Anita Predovan Maraš, a slijedom zakonskih promjena, ulazi u povijest kao prva i jedina žena na funkciji donačelnice.

Četvrtak, Travanj 22, 2021 14:45

Marija Jelovečki, novo lice na našoj glazbenoj sceni koje je publika prošle godine odlično prihvatila kroz singlove »Još ovu noć« i »S tobom jesen pleše«, nastavlja suvereno koračati svojim glazbenim snovima novim singlom »Blizina svijeta dva«.

Nedjelja, Travanj 18, 2021 13:30

Boće, buće, balote – različiti nazivi ali jedna igra koja korijene vuče iz antičke Grčke, dok je hrvatski naziv izveden od talijanske riječi boccia, što u prijevodu znači kugla. Hrvatski boćarski savez utemeljen je 1950. u Rijeci, a hrvatski boćari ubrajaju se u vrh svjetskog boćanja. Iako se igra tisućama godina, boćanje je u Vrsima popularizirano tek na početku novog milenija. Skupina lokalnih entuzijasta tražila je sport prigodan za nedjeljno poslijepodne, prilagođen svim uzrastima.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 10:49

Najmlađi mještani Poljica prije nekoliko dana dobili su primjereno mjesto za druženje i igru.
Naime, završeni su radovi na uređenju i opremanju dječjeg igrališta pokraj mjesne škole. Postavljena je nova klackalica, njihalica, kućica s tunelom, ljuljačka s toboganom, a svaka sprava ima antistres podlogu za potpuno sigurnu i bezbrižnu igru.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:50

Općina Vrsi započela je s velikim projektom rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete. Zamjenom postojećih, zastarjelih svjetiljki s novim povećava se energetska učinkovitost i sigurnost u prometu te se snižava zagađenje okoliša. Očekivani rok trajanja kvalitetne ulične LED rasvjete je 10 do 15 godina što je dva do četiri puta dulje od trenutno postavljenih.

Petak, Kolovoz 14, 2020 16:30

Kad je Općina Vrsi prije nekoliko godina započela s provedbom bogate natalitetne politike, nitko nije mogao pretpostaviti kroz koliko godina će rezultati biti vidljivi. Kako je izvijestio Državni zavod za statistiku, Općina Vrsi, uz Bibinje, nalazi se u samom vrhu Zadarske županije s 20 novorođenih u prethodnoj, 2019. godini.

Načelnik Perinić pomalo sramežljivo govori o baby boomu, najvećem od početka ovog stoljeća, smatrajući kako su tek malo potaknuli mlade s područja općine.

Petak, Svibanj 22, 2020 15:04

Iz PU zadarske doznajemo kako je policija jutros oko 11 sati dobila dojavu da je muška osoba na području Vrsi upala u bunar.

Tijekom očevida koji još uvijek traje ustanovljeno je kako se radi o 70- godišnjem mještaninu, a prema riječima susjeda, nesretni čovjek je iz bunara navodno pokušavao spasiti domaću životinju koja je upala u njega. Naime, spustio se ljestvama u bunar te ju izvadio, no u međuvremenu je nešto pošlo po zlu, upao je u bunar i preminuo.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 15:53

U organizaciji KUD-a Sv. Lovre iz Vrsi na ovdašnjoj rivi u fascinantnom, gotovo nadnaravnom okruženju mora i brodica održana je jubilarna 10. Večer folklora »Vrsi moje, u srcu te nosim«.
- KUD Sv. Lovre od velikog je značenja za našu općinu kao očuvatelj i promicatelj kulture i tradicije ovog kraja. Vrški KUD čuva tradiciju i običaje kroz istinu koja je najveći adut i najljepši dio baštine, kazala je Rafaela Maraš, direktorica Turističke zajednice Općine Vrsi.

Utorak, Kolovoz 13, 2019 16:06

Vrsi su u plusu u dolasku gostiju i broju noćenja. Turistička zajednica Općine Vrsi ne zna za srpanjsku rupu, slabu popunjenost apartmanskog smještaja i pad noćenja usprkos povećanju smještajnih kapaciteta. Najnoviji rezultati koje je objavila TZO Vrsi govore kako je od početka godine do kraja srpnja ostvareno 4 posto više noćenja.

Četvrtak, Lipanj 28, 2018 08:50 1

 Bivša načelnica općine Vrsi, HDZ-ova Sandra Vukuć, Ministarstvu uprave prijavila je aktualnog načelnika, nezavisnog Luku Perinića. Navodeći razloge prijave kazala nam je kako ona i ostali HDZ-ovi vijećnici već nekoliko sjednica uzastopno ne dobivaju pozive za sjednice Općinskog vijeća, odnosno dobivaju ih nakon što su sjednice već održane.

Stranice