vrsi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 29, 2022 15:16
Izgradnja projekta „POBOLJŠANJE VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJE NIN-PRIVLAKA-VRSI“, koji je sufinancirala EU iz Kohezijskog fonda napreduje dobrim ritmom. Završetkom izgradnje ovog velikog projekta omogućit će se spoj na
Subota, Travanj 16, 2022 12:23
Povodom najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa, Turistička zajednica Općine Vrsi u suradnji s Općinom Vrsi organizira blagdansko druženje i natjecanje pod nazivom „Bokun bublije“.
 
Glavna i neizostavna namirnica na blagdanskom stolu je uskrsna bublija ili pogača, za koju svako domaćinstvo ima svoj recept.
Utorak, Ožujak 29, 2022 13:37

Prošli tjedan održana je sedma sjednica Općinskog vijeća, prva u 2022. godini, na kojoj su nazočili svi vijećnici. Na sjednici su bili načelnik Luka Perinić, pročelnik Marko Rončević i voditeljica Odsjeka tajništva Ivana Milutin. Predsjednica Općinskog vijeća Josipa Maraš predložila je dnevni red s devet točaka, a načelnik Perinić zatražio je nadopunu s točkom o kupnji zemljišta u Poljicima.

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 10:55

Načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Kata Knežević, ravnateljica Osnovne škole Petar Zoranić Nin, obišli su novoizgrađeno školsko igralište smješteno pokraj Područne škole Vrsi. Školsko igralište prostire se na 1480 kvadrata te učenicima omogućava neometano i sigurno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Prema riječima ravnateljice Knežević, ovo je značajan korak za školu i učenike.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 14:25

Da su godine samo broj uvjerila nas je baka Mara Jordan - Gara iz Vrsi koja je, okružena svojim najmilijima ove subote proslavila čitavo stoljeće života.
Lucidna i živahna baka Gara preživjela je brojne životne nedaće i dva rata, a nadživjela je i nekoliko državnih uređenja. Ne kaže se uzalud kako u maloj boci špirit stoji. Rođena je prvog dana ožujka 1922. godine u obitelji Grge i Krstine Vukić, a odmah po rođenju, zbog crne kose i tamnije puti, prozvana je Gara.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 14:35

U prostorijama Općine Vrsi održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Već preko trideset godina, brojne generacije Vršana odazivaju se pozivu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar i nesebično daruju krv. Darivanje krvi predstavlja plemenit i human čin kojim se pokazuje suosjećanje i empatija prema drugim ljudima. Dobrovoljnoj akciji odazvalo se 40 darivatelja svih dobnih skupina, a njih 36 je u konačnici darovalo krv. Medicinski tim činili su: dr. Lucija Pavlović, dr.

Petak, Veljača 18, 2022 13:46

Dolazi nam najluđe vrijeme u godini - vrijeme karnevala. Kostimi su spremni, no korona, maskirana u razne sojeve ometa bezbrižnu i opuštenu zabavu, kakva za karnevalsko razdoblje i priliči. Nadaleko prepoznate i popularne Kualjske maškare drugu godinu za redom proći će bez pompe i šušura, tek uz skromno obilježavanje mještana.

Srijeda, Veljača 16, 2022 10:31

Na više lokacija u općini Vrsi, djelatnici komunalne tvrtke Vrsi infrastruktura vrijedno rade na uređenju i izgradnji komunalnih objekata i infrastrukture. Građevinski zahvati izvode se i na mjesnom groblju u Vrsima, koje je 2019. godine prošireno. Izgrađeno je 98 novih grobnica i površina groblja je danas nešto manja od deset tisuća kvadratnih metara. Trenutno se radi na proširenju potpornog zida te na pripremi terena za nove grobnice, koje će se u budućnosti graditi prema nužnosti.

Utorak, Veljača 1, 2022 13:47

Prošlogodišnja turistička sezona ugodno je iznenadila turistički sektor u Vrsima. Usprkos pandemiji i epidemiološkim mjerama, broj noćenja i dolazaka pokazuje kako se Vrsi ubrzano razvijaju kao prepoznata i kvalitetna destinacija s brojnim sadržajima.

Utorak, Siječanj 18, 2022 12:53

U organizaciji Športsko - ribolovnog društva, u Vrsima je ovu subotu održana petnaesta po redu Vrška lignjada. Na tradicionalno natjecanje u lignjolovu iz brodice, ove godine odazvalo se petnaest natjecatelja podijeljenih u osam ekipa, koji su strpljivo i ustrajno čekali svoj ulov.

Stranice