kolan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Ožujak 28, 2020 21:31

Kako su naveli direktorica Turističke zajednice Općine Kolan Sara Čemeljić i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, zbog novonastale situacije s koronavirusom koja direktno pogađa sektor turizma i niz povezanih djelatnosti, Ministarstvo turizma je donijelo odluku o odgodi ili oslobađanju plaćanja turističke pristojbe za 2020. god., te odgodu plaćanja turističke članarine za naredna tri mjeseca čime su zaustavljeni prihodi TZ Općine Kolan.

Ponedjeljak, Siječanj 13, 2020 09:00

Na sjednicama Poverenstva za odlučivanje o sukobu interesa ponekad se znaju naći doista intrigantni predmeti, pa je tako bilo i na zadnjoj sjednici na kojoj se davalo mišljenje o načelniku Općine Kolan. Naime, u slučaju HDZ-ova načelnika Marina Pernjaka nije se odlučivalo o sukobu interesa, već je Pernjak imao zanimljiv zahtjev za davanjem mišljenja u njegovu predmetu. A evo o čemu je riječ.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 16:23

Šarmantni saborski osmijeh šefa HSS-a Kreše Beljaka, kojim  je svoje suradnike navikao uvjeriti da su na pravom putu, čini se više ne  pomaže njegovoj organizaciji u Zadru. 

Naime, nakon suspenzije dugogodišnjeg predsjednika Županijske organizacije, Josipa Zubovića Pipe, u stranci saznajemo za jedan nevjerojatan transfer - Zubovićev nasljednik na mjestu načelnika Općine Kolan,  također HSS-ov Marin Pernjak prešao je u HDZ!

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 16:17

U Kolanu, kolijevci paškog sira, održana je fešta od skute, prvi Skutafest na kojem su predstavljena razna jela od skute sljubljena s  odabranim vinima. Bogatstvo okusa i mirisa širilo se s centralnog trga u  Kolanu s ciljem promocije i očuvanja ukusne i zdrave otočne, paške hrane čiji je glavni sastojak paška skuta, kako tvrde, najukusnija skuta na  svijetu.

Subota, Studeni 24, 2018 07:00

U Kolanu je ovih dana svečano proslavljena 40. obljetnica KUD-a Bartul Kašić Kolan. Tim povodom smo o KUD-u, negovim aktivnostima i planovima, kao i o dojmovima s proslave, razgovarali s predsjednicom KUD-a Martinom Šupraha u čijem životu ovaj KUD zauzima posebno mjesto. Proslava 40. rođendana KUD-a zato je za nju kao i za sve članove bila veliki događaj. Kolanjci su, kaže Šupraha, iznimno ponosni na svoj KUD, u kojem se neprekidno čuva kulturno i tradicijsko blago Kolana.

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 18:56

U Kolanu, koljevci Paškog sira, pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održana je 4. Fešta od sira koju organiziraju Općina, Turistička zajednica i Udruga proizvođača Paškog sira. Na veličanstvenoj-spektakularnoj manifestaciji održanoj od petka predvečer do u osvit nedjeljne zore bila su 33 izlagača.

Petak, Srpanj 13, 2018 20:58
U Kolanu je održana 18. izložba paške ovce i paškog sira na  kojoj se predstavilo petnaest uzgajivača kolekcijom paške ovce i sedam  proizvođača paškog sira sa svojim proizvodima.
Ponedjeljak, Prosinac 7, 2015 00:00 11

Sudeći po sadašnjem omjeru snaga u kolanjskom općinskom vijeću, ovogodišnji Zubovićev prijedlog proračuna neće proći, budući da ovaj HSS-ovac trenutno nema većinu

Utorak, Kolovoz 18, 2015 00:00

Komunalno društvo je u blokadi, a blokada prijeti i Općini. Nemamo nikakvih saznanja gdje su načelnik Općine Kolan Josip Zubović i donačelnica Lucija Datković - jesu li na godišnjem, na bolovanju, jesu li u Kolanu, jesu li u državi, rade li uopće...

Petak, Ožujak 13, 2015 00:00

Teške optužbe na račun načelnika Kolana Josipa Zubovića iznijeli su jučer Damir Čemeljić, predsjednik kolanjske podružnice HSP dr. Ante Starčević i Marija Oštarić, predsjednica HSU-a Kolan i vijećnica u tamošnjem Općinskom vijeću.

Stranice