sukosan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 11, 2021 21:08 1

O svim pogrebničkim uslugama za dostojanstvenu sahranu na grobljima u Sukošanu i Gorici u potpunosti brine Komunalno društvo Zlatna luka Sukošan d.o.o.
- Na groblju u Sukošanu u tijeku su radovi u vrijednosti od oko 800.000 kuna. U iznosu od 400.000 kuna započeli su radovi na uređenju prvih 1.200 metara staza s betonskim kockama. Također u istom iznosu od oko 400.000 kuna gradi se 20 grobnica, kazala je Katarina Bebek, direktorica komunalnog poduzeća Zlatna luka.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 10:04

Ove godine zbog koronavirusa Božić je drugačiji nego inače, na okupljanjima pod maskama prevladavala je ista želja, završetak pandemije. Badnjak je bilo nešto opušteniji, zbog korone i kiše bio je i znatno manje »eksplozivan« nego proteklih godina. Bila je to »tiha noć, sveta noć« u kojoj su polnoćke u crkvama započele nikad ranije, najkasnije u 21 sat. A za čestitati Božić nije bilo rukovanja, grljenja i ljubljenja, svi su pazili jedni na druge.

Ponedjeljak, Studeni 23, 2020 14:34 1

U Općini Sukošan u tijeku su radovi na dva velika, za općinske žitelje nadasve značajna projekta. Grade se novi dječji vrtić u Sukošanu i vatrogasni dom u Debeljaku. Dječji vrtić Zlatna lučića s jaslicama gradi na lokaciji kod osnovne škole i športske dvorane u Sukošanu, a vatrogasni dom općinskog DVD-a nasuprot Križa i puta za Peljušićeve na zapadnom ulazu u Debeljak.

Četvrtak, Studeni 19, 2020 11:04

Hrvatska se prisjeća pokolja i žrtava u Vukovaru i Škabrnji, 18. studenoga 1991.

Petak, Studeni 13, 2020 10:23

U povodu blagdana sv. Martina, na istoimenom čvorištu brze ceste i brdu na izlazu iz Sukošana prema Zemuniku i Zračnoj luci, provodeći epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa zarazne bolesti COVID-19 putem okupljanja, ispred crkvice sv. Martina misno slavlje u zajedništvu sa župnikom Župe sv. Kasijana don Domagojem Kelavom, dekanom dekanata Zadar – Istok, predvodio je o. Ryszard Reikowski, SVD, župnik Brbinja, Dragova i Savara na Dugom otoku

Ponedjeljak, Listopad 12, 2020 10:20 1

Veliki dan za vjernički puk župe sv. Kasijana u Sukošanu i Debeljaku, u nedjelju 11. listopada 2020., sedam darova Duha svetoga primilo je ukupno 76 krizmanika, sad već učenika drugih i trećih razreda srednje škole.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 19:11

Sakrament prve svete pričesti godinama se Župi sv. Kasijana u Sukošanu ali i diljem države uobičajeno održava tijekom svibnja. Međutim ove godine, zbog epidemije koronavirusa, sakrament pričesti se održava u rujnu uvažavajući pritom stroge epidemiološke mjere.

Prije tjedan dana u crkvi Velike Gospe u Debeljaku bilo je četiri prvopričesnika, a ove subote u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu 29 prvopričesnika, deset djevojčica i 19 dječaka.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 13:23

Crkveno-pučku feštu u župi sv. Kasijana, nebeskog zaštitnika Sukošana i Debeljaka, ove godine je obilježila nova bolest koronavirus, zbog koje je vjernički puk ostao uskraćen za tradicionalnu procesiju sa svečevim kipom, ali i za spektakularnu noćnu zabavu do jutra. Uspoređujući slavlje s proteklim godinama, izostalo je i nekoliko tisuća feštara, domaćih i fureštih.

Utorak, Srpanj 21, 2020 15:12

Epidemiološka situacija u ovoljetnom turizmu na području Općine Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) donijela je novu realnost. Brojke su iznad svih očekivanja, visokih 64 posto od rekordnih prošlogodišnjih rezultata.
Spasu turističke sezone presudili su dugogodišnji gosti te vikendaši koje nije uspio »legalizirati« ni Domovinski rat, ali je zato koronavirus.

Četvrtak, Srpanj 2, 2020 23:39

U Sukošanu u uvali Zlatna luka uokolo Rive do nadbiskupskog ljetnikovca Palac iz 15. stoljeća i Keranovog mula održana je eko-volonterska akcija čišćenja podmorja pod nazivom »Za čisto more – za našu djecu«. Akciju je već tradicionalno organizirao veliki volonter i entuzijast Nikola Lalić, profesionalni ronilac iz Sukošana.

Stranice