sukosan

Utorak, Kolovoz 13, 2019 14:33

Valentino Peljušić iz Debeljaka šampion Hrvatske u utrkama tovara, šampion je Sukošana u trci tovara. Na leđima tovara Grgo, tovara u vlasništvu Emila Livaića iz Pirovca, prvi je prošao kroz cilj 50. noćne trke tovarov Memorijal kenje Vijole, održane u nedjelju navečer u Sukošanu, na tovarećoj pisti od Sportskog centra do Ruševca. Natjecalo se 12 tovara i 12 jahača.

Trku 1968. inicirao Sinji galeb

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 13:40 1

Četvrta po redu velika gastro-zabavna Fešta od šalše na obalu Donjeg mora u Sukošanu privukla je tisuće posjetitelja. Još jednom je potvrđeno kako je šalša od pomidora ili po sukošanski čufigani kumidori, pravi zaštitni znak dalmatinskog ljeta.

Povrće ljeta broj jedan

Četvrtak, Kolovoz 8, 2019 11:24

Bez treće nema sreće, nakon dvije odgode zbog vremenskih nepogoda legendarni sastav Prljavo kazalište je u novom, trećem terminu u noći s utorka na srijedu na Sportski centar Sukošan privukao oko četiri tisuće svojih fanova. Na koncertu pod nazivom "Trideset godina Ruže Hrvatske" Mladen Bodalec Mac, Jasenko Houra Jojo, Tihomir Fileš Filko, Damir Lipošek Kex, Jurica Leikauff i Marko Karačić priredili su pravi spektakl, koncert je bio jednom riječju fantastičan.

Srijeda, Srpanj 24, 2019 20:55

SUKOŠAN - Oko sedam hektara guste borove šume izgorjelo je u u požaru koji je u srijedu nešto prije 17 sati izbio u Sukošanu. Vatra je u jednom trenutku prijetila mjesnom groblju, ali i kućama koje se nalaze u blizini.
Na teren je poslano 27 vatrogasaca DVD-a Sukošan, DVD-a Galovac i JVP-a Zadar, te deset vozila, a u pomoć gašenju požara pristigla su i dva kanader.
Požar je uspješno lokaliziran. (ZL)

Utorak, Srpanj 23, 2019 11:12

Bolje da nestane selo nego običaji, riječi su narodne mudrosti koje najbolje oslikavaju spektakularnu manifestaciju, 21. Folklornu večer Sukošan 2019. s KUD-om Zlatna luka i dugogodišnjim prijateljima, KUD-om Matija Gubec Slavonski Kobaš i KUD-om Prigorski Zdenec iz Vidovca.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 15:32 1

Nogometna škola »Kick it Like Niki« iz Beča u razdoblju od 30. lipnja do 6. srpnja održala je svoj ljetni kamp na igralištu Dešenj u Sukošanu, igralištu NŠK Zlatna luka.
- Na sedmodnevnom ljetnom kampu je bilo 80 dječaka do 13 godina iz Austrije i nekoliko dječaka sa zadarskog područja. Treninzi su se održavali ujutro, predvečer utakmice, kazao je Nikica Niki Pavlek, voditelj škole koji ima kultni statusu austrijske Bundeslige.

Petak, Lipanj 28, 2019 13:05 1

Prije nekoliko dana prestali su radovi na sanaciji i rekonstrukciji dijela obale od lokalne prometnice L63108 do središnjeg gata,  odnosno od mula u Miškovom jazu na Ruševcu koji obuhvaća obalu na  Donjem moru, sve do Rive. Radi se o dužini obalnog pojasa od oko 350  metara, između sjeveroistočnog ruba zahvata i mora na jugozapadnom  rubu.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 09:37

Na zadarskom području od jučer ima čak 44 benzinske postaje. Bez velike pompe je otvorena benzinska postaja u Sukošanu  te ona "sporna" na Viru. Investitor obje benzinske postaje je tvrtka Tri  Bartola.

- Sigurni smo da će domaći kupac, kao i turisti, prepoznati našu kvalitetu, kazao je Bartol Burčul, vlasnik tvrtke Tri Bartola koja osim na Viru i  u Sukošanu ima benzinske postaje u Galovcu i dvije u Zadru.

Utorak, Svibanj 21, 2019 16:58 1

Usprkos prijetećim olovnim oblacima i povremenoj rosulji u Sukošanu je protekao još jedan iznimno aktivan, veseo ali i slatki vikend i to u znaku jagoda u čijim su čarima posjetitelji mogli uživati degustirajući ih u različitim kombinacijama. U organizaciji Udruge Jagodni  prsten iz Zagreba na trgu Gornja vrata i u Domu mladeži održan je spektakularni, drugi po redu Festival jagoda.

Utorak, Svibanj 7, 2019 12:40

Sukošan je još jednom ispisao povijesno poglavlje prelijepe hrvatske sportske priče sa šeste globalne utrke Wings for life  World Run s nevjerojatnih 9.000 sudionika za područje Republike Hrvatske koja je krenula iz Zadra. 

Stranice