sukosan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2021 11:59

Blagdan biskupa i mučenika sv. Kasijana, nebeskog zaštitnika župe Sukošan po kojem su sukošanski preci i nadjenuli ime ovom naselju smještenom uz mirnu uvalu Zlatna luka, obilježile su epidemiološke mjere zbog kojih je drugu godinu za redom ostao zatvoren SC Sukošan.

Ponedjeljak, Kolovoz 9, 2021 13:34

Zanimljiv i poseban dan za Sukošan. Dok spomenike uglavnom dobivaju ljudi zaslužni za svoja djela, Sukošanci su odali počast tovaru ili magarcu, životinji koja je svojrvrsni simbol Dalmacije i težačkog života. Uz znak zahvale ovoj plemenitoj životinji, na obali na Ruševcu otkriven je spomenik, statua tovara u naravnoj veličini.

Četvrtak, Srpanj 29, 2021 09:03

Na Malonogometnom turniru Ruševac pobjednički pehar osvojila je momčad sukošanskog kafića Fortuna, koja je u finalu s 5:2 svladala sastav Titovi bori i tako naslijedila lanjske pobjednike iz Cose nostre. U sjajnom finalu na poluvremenu je bio rezultat 2:1 za Fortunu da bi u posljednjih osam minuta Titovi bori umjesto vratara u igru uveli igrača, propustili nekoliko prigoda što je Fortuna iz kontri kaznila s tri zgoditka.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:34

U Sukošanu na lokaciji kod osnovne škole i športske dvorane, iznad Jadranske magistrale, u tijeku su završni radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Zlatna lučica. Vrijednost gradnje impozantne zgrade, modernog vrtića s jaslicama, suvremeno opremljenog i s kuhinjom, malom dvoranom i dječjim igralištem iznosi 11,2 milijuna kuna, od čega su 7,5 milijuna kuna EU sredstva ili 67 posto.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 10:30

U Sukošanu je sve spremno za otkrivanje spomenika tovaru, simbolu dalmatinskih sela i težačkog života. Zajednički je to projekt Općine Sukošan, ovdašnje Turističke zajednice i komunalnog poduzeća Zlatna luka.
- Spomenik, brončanu statuu tovara izradio je zadarski akademski kipar Igor Maštruko, dok radove na postolju i uređenju okoliša izvode djelatnici komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., kazao je Nikola Milošević Niko, direktor Turističke zajednice Općine Sukošan.

Petak, Srpanj 23, 2021 13:49

Sukošan je rekordne 2019. bez nautičara iz Marine Dalmacija posjetilo oko 38.000 turista, dvanaest puta više nego broji stanovnika. Usprkos činjenici da pjesmu cvrčaka u Sukošanu ove sezone utišava zvuk s gradilišta jučer, 22. srpnja 2021., shodno podacima iz sustava eVisitor u ovom općinskom središtu boravilo je 3.308 prijavljenih gostiju bez nautičara, što je čak oko 85 posto gostiju s obzirom na 2019. godinu.

Petak, Srpanj 9, 2021 10:11 1

Osnovna škola Sukošan sudjeluje u prvom uopće nacionalnom projektu »Sportski praznici 2021.« čiji je nositelj Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima te uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Četvrtak, Srpanj 8, 2021 10:57

Općina Sukošan pri samom je kraju realizacije velikog turističko-rekreativnog projekta izgradnje pet vidikovca s uređenjem prilaznih puteva, solarnom rasvjetom i edukativno informativnim pločama te sa spravama i elementima za rekreaciju. Na četiri vidikovca u potpunosti su završeni radovi i otvoreni za već brojne posjetitelje, dok su na petom radovi u samom finišu.

Četvrtak, Srpanj 1, 2021 13:01

Započelo je ljeto, započela je i glavna turistička sezona, međutim započeli su i građevinski radovi na uređenju dijela obalnog pojasa u luci Sukošan koji obuhvaćaju izgradnju obalnog zida ukupne dužine 432 metara, od Rive do Keranovog mula na Ždralovcu, šetnicu, zelenilo i 120 parkirna mjesta te produbljivanje uvale i rekonstrukciju završne površine postojećih gatova. Projekt je vrijedan 8.263.324,38 kuna.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 14:27 1

Veliki dan za Sukošan i turističku promidžbu Rivijere Sukošan. Uz znak zahvale tovaru ili magarcu, plemenitoj životinji koja je kroz povijest obilježila život težaka i na poseban milenijski način obilježit će svjetski poznati fotograf, autor više od 700 milenijskih fotografija, Šime Strikoman.

Stranice