sukosan

Utorak, Siječanj 8, 2019 15:20

Kako doznajemo iz PU zadarske nakon obavljene obdukcije u OB Zadar utvrđeno je kako je uzrok smrti sestre Zvjezdane Obrovac (64), nećaka Darka Obrovca (37),  te njezine svekrve (81), koje je u nedjelju ubio Čedomir Keran u Sukošanu, višestruke ozljede glave  nastale bridovitim predmetom.

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2019 22:04

Nakon trostrukog ubojstva i samoubojstva iza Sukošana je dugo nedjeljno poslijepodne i još duža neprospavana noć s nedjelje na ponedjeljak. Mještani su u vidnom šoku, potišteni odsutnog pogleda i uglavnom izbjegavaju medije.

Nedjelja, Siječanj 6, 2019 20:13
Stravičan zločin dogodio se jučer u Sukošanu, gdje je  počinjeno trostruko ubojstvo i samoubojstvo. Za mnoge  je ovo horor i  nezamisliv događaj, a Sukošan je zavijen u crno, tuguje, mještani su u  šoku jer su četiri osobe pronađene mrtve. 
Nedjelja, Siječanj 6, 2019 15:50 1

U Sukošanu se jutros dogodila velika tragedija. Jedan je muškarac ubio svoju sestru, njenog sina, odnosno nećaka i sestrinu svekrvu, a nekoliko sati potom sam je sebi oduzeo život, ispod brda Sveti Martin iznad Sukošana.

Prema neslužbenim informacijama razlog ovog nemilog događaja su nerješeni imovinskopravni odnosi i pitanje vlasništva.

Nedjelja, Prosinac 30, 2018 15:06

Unatoč narodnoj poslovici  "Bolje da nestane sela nego  običaja", mnogi su stoljetni običaji i tradicije naših krajeva jednostavno  nestali. I Sukošan tu nije iznimka. No, sačuvali su se obiteljski nadimci.

Nedjelja, Prosinac 23, 2018 17:08

Posljednju, četvrtu advensku svijeću na trgu Gornja vrata u Sukošanu upalili su članovi Moto kluba Sv. Kasijan i njihova djeca. Prvu adventsku svijeću proroka i nade zapalila su djeca iz Dječjeg vrtića Zlatna lučica, drugu učenici OŠ Sukošan, a treću članovi Bože Bičića Društva športske rekreacije Tigrići.

Utorak, Studeni 13, 2018 10:17

U povodu blagdana sv. Martina u istoimenoj crkvici na istoimenom brdu iznad Sukošana, u odsutnosti domaćeg župnika don  Domagoja Kelave, misno slavlje je predvodio vlč. Mladen Benko, koji je u  Župi svetoga Mihaela Arkanđela u Miholecu kod Križevaca u Bjelovarsko-križevačkoj nadbiskupiji. Svečanom misnom ugođaju pridonio je  župni zbor pod ravnanjem č.s. Davide.

Petak, Studeni 9, 2018 18:30

Sukošan postaje istinsko stožerno mjesto ptica Republike Hrvatske, dok Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Zadar od 7. do 11. studenoga u Domu mladeži održava međunarodnu izložbu ptica pod nazivom  2. kup Jadrana Zadar 2018.

- Jučer i prekjučer, srijeda i četvrtak, bio je prijam i ocjenjivanje ptica,  kazao je predsjednik udruge Vremenko Maričić, uzgajivač ptica i  međunarodni sudac.

Četvrtak, Listopad 11, 2018 14:48

Trideset djelatnika Osnovne škole Sukošan predvođenih ravnateljem Branimirom Peričićem, bilo je u dvodnevnom humanitarno-edukativnom posjetu, hodočašću u hrvatski grad patnje, herojski grad Vukovar. Oni su Osnovnoj školi Čakovci i područnim školama u Berku, Mikluševcima i Tompojevcima uručili humanitarnu pomoć koju su na inicijativu i u organizaciji učiteljice Nevije Pavić, sakupili učenici iz Sukošana i Debeljaka.

Nedjelja, Rujan 9, 2018 08:35 1

Sukošan i ove godine obara turističke rekorde, približio se  brojci od 450.000 noćenja.

Statistički podaci koje je za prvih osam mjeseci objavila Turistička zajednica općine Sukošan govore kako je ostvareno 6,8 posto više turisdtičkih dolazaka i 1,7 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. 

Stranice