sukosan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 9, 2021 13:36

Na vrhu Tustice s koje s jedne strane puca pogled na more, Pašmanski kanal, otoke, Marinu Dalmacija i Sukošan, a na drugoj strani na Ravne kotare za točno 112 stalnih i pridruženih članova Športske igraonice Tigrić Bože Bičića dodijeljene su zlatne medalje.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2021 10:50

Toma Makjanić iz Dola s otoka Hvara iz Splitsko-dalmatinske županije koji je za ekstra djevičansko maslinovo ulje (Pujiška) od stručnog ocjenjivačkog suda dobio 102,5 bodova u konkurenciji od 54 maslinovog ulja postao je šampionom Trećih dana masline i ulja »Peljuzica« Sukošan 2021.

Petak, Lipanj 4, 2021 14:02

Pod pokroviteljstvom Općine Sukošan i Turističke zajednice, a u suradnji s Udrugom senzorskih analitičara maslinovog ulja Olea Zadar, sutra, 5. lipnja 2021., na šetnici na Donjem moru održat će se Treći dani masline i ulja "Peljuzica" Sukošan 2021.

Četvrtak, Svibanj 20, 2021 12:33

U Općini Sukošan u tijeku je izgradnja pet vidikovca s uređenjem prilaznih puteva, solarnom rasvjetom i edukativno informativnim pločama, te sa spravama i elementima za rekreaciju. Tri vidikovca se grade na području Sukošana, a po jedan u općinskom zaobalju, na području Debeljaka i Glavice.
- Riječ je projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna, koje u 100-postotnom iznosu financira EU, ističe voditelj projekta Filip Dražić.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:45

U Sukošanu je bilo izuzetno svečano. Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Kasijana don Domagoj Kelava, župnik, podijelio je sakrament prve svete pričesti. Malog Isusa u svoje srce prvi put je primilo 32 prvopričesnika, učenika i učenica trećeg razreda Osnovne škole Sukošan.Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera održane su dva misna slavlja, posebno za 3a razred i 3b razred.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 13:21

U Sukošanu u uvali Zlatna luka, oko ostataka nadbiskupskog ljetnikovca Palac iz 15. stoljeća, održana je eko-edukativna volonterska akcija čišćenja podmorja pod nazivom »Za čisto sukošansko more – za našu djecu«. Akciju je već tradicionalno organizirao veliki volonter i entuzijast Nikola Lalić, profesionalni ronilac iz Sukošana.
- Ekološko-edukativna akcija je namijenjena vrtićkoj djeci i predškolcima, mališanima iz Dječjeg vrtića Zlatna lučica Sukošan, kazao je Lalić.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:35

Vatrogasci zbog kojih u Općini Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) osjećaju sigurnost i ponos dobili su jackpot, svoj vatrogasni dom. Jučer na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na zapadnom ulazu u Debeljak, nasuprot križa, otvoren je reprezentativni vatrogasni dom vrijedan 6,4 milijuna kuna, od čega su 90 posto EU sredstva.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 13:45 1

Davor Peić - Gun je umjetnik i izumitelj, Hrvat iz Sukošana koji želi promijeniti svijet.

- Imam izum za zaustavljanje i izlječenje od koronavirusa COVID-19, uređaja s kojim bi s dva ili tri tretmana godišnje bio rješenje za sve bolesti. Naime, stroj za liječenje u potpunosti uništava karcinome, pataloška stanja i sve tipove virusa, tvrdi Davor Peić, kojeg po obiteljskom nadimku, kojih u Sukošanu ima oko 220, prijatelji jednostavno zovu Davor Gun.

Petak, Travanj 2, 2021 12:30 1

U nedjelju je blagdan Uskrsa, najveći kršćanski blagdan, kojeg uvijek proslave u Dječjem vrtiću Zlatna lučica u Sukošanu i područnim vrtićima u Debeljaku i Gorici.
- Protekli tjedan plele su se maslinove grančice za Cvjetnicu, dok je ovaj tjedan u znaku uskrsnih jaja, bojanja, ukrašavanja i uskrsnih košarica te uskrsnih priča, pjesmica i igrokaza, kazala je Milica Ćoso, ravnateljica dječjeg vrtića.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 12:00 1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra u luci Gaženica uručili su 18 ugovora ukupno vrijednih 15 milijuna kuna. Općina Sukošan dobila je najveći iznos, za dva projekta ukupno 3,9 milijuna kuna. U tijeku su javni natječaji za izvođače radova na Barbiru te u luci od Rive do Keranovog mula.

Stranice