nauta lamjana

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Ožujak 7, 2015 00:00

Nakon neuspjelog pokušaja mirnog rješenja spora s Republikom Hrvatskom u lipnju prošle godine, kada je Nauta Lamjana u stečaju tražila 130 milijuna kuna za izvlašteno pomorsko dobro, taj će se spor rješavati 27. travnja 2015. godine na Trgovačkom sudu u Zadru pred sutkinjom Terezijom Goreta.

Četvrtak, Siječanj 22, 2015 00:00

Remontno brodogradilište "Nauta Lamjana" u stečaju zaprimilo je četiri pisma namjere lokalnih ribara koji žele iskoristiti priliku i riješiti se svojih ribarskih brodova uz naknadu iz Europskog fonda za ribarstvo.

Četvrtak, Prosinac 18, 2014 00:00

Preostalih 15 radnika Naute Lamjane u stečaju neće biti  vraćeni na posao. Tako je na jučerašnjoj skupštini vjerovnika Naute Lamjane odlučio stečajni upravitelj Alein Khan. Predstavnici radnika, Vedran  Uranija i Marijo Košta, nisu uspjeli taj zahtjev uvrstiti niti na dnevni red  skupštine, iako zapravo o tome odlučuje stečajni upravitelj. No, Košta je  rekao kako se ovih dana vidi kroz sudske presude da su radnici, zahvaljujući nezakonitim radnjama vlasnika, dovedeni na ulicu.

Subota, Prosinac 13, 2014 00:00

Antarctic navigator, brod dug 121 i širok 12,5 metara koji plovi pod norveškom zastavom, jučer je u 10 sati uplovio u kaljski škver gdje je potom i usidren. Brod će u Nauta Lamjani ostati do proljeća, što radnicima ovog remontnog brodogradilišta u stečaju daje sigurnost za opstanak.

Subota, Prosinac 6, 2014 00:00

Iako je sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Kornelija Knežević  jučer donijela nepravomoćnu odluku da Erste&Steiermarkisce Bank d.d.  Rijeka mora brisati založno pravo nad nekretninama Naute Lamjane  d.o.o. u stečaju, to neće imati nikakvog utjecaja na Skupštinu vjerovnika  najavljenu za 17. prosinca kako su to radnici priželjkivali.

Nedjelja, Listopad 19, 2014 00:00

U kaljskom brodogradilištu "Nauta Lamjana" u petak su ozlijeđena dvojica radnika, od kojih jedan teže, izvijestio je jučer Županijski centar 112 u Zadru.

Četvrtak, Listopad 9, 2014 00:00

Radnici i bivši radnici Brodogradilišta Nauta Lamjana, Autotransporta Šibenik, Imunološkog zavoda i drugi, uputili su javni poziv Ivanu Rudi od kojeg traže da se kandidira za predsjednika republike.

Utorak, Rujan 23, 2014 00:00

Brzi trajekt Capricorn dug 152 metara, kojega je prije nekoliko godina kupio anonimni američki milijarder s namjerom da ga preinači u najveću jahtu na svijetu, nakon gotovo četiri godine napustio je kaljsko remontno brodogradilište. No, trajekt koji je nekoć održavao liniju između Napulja na kopnu i otoka Sicilije te Sardinije, nije otplovio svom vlasniku već u riječko remontno brodogradilište Viktor Lenac.

Petak, Rujan 19, 2014 00:00

Od stečajne sutkinje Ardene Bajlo tražimo smjenu stečajnog upravitelja Aleina Khana po istom modelu kako je proljetos smijenila Ivana Rudu. Utvrdili smo brojne nezakonitosti kojima je on do sada nanio puno veću štetu škveru nego njegov prethodnik. Trgovačkom  sudu u Zadru predali smo zahtjev za kontrolu njegova rada, jednako  kako su to učinili "Jupiterovci" za Rudu.

nauta_lamjana
Utorak, Svibanj 6, 2014 00:00

Radnici Naute Lamjane u stečaju jučer su ponovno ostali ispred vrata tvrtke, no ovaj puta svojom voljom. Odlučili su se solidarizirati sa šestoricom kolega kojima je stečajni upravitelj Alein Khan uručio otkaze.

No osim toga, odbili su jučer raditi jer im Khan nije osigurao i dao na potpisivanje nove ugovore, a oni koje su imali, istekli su im sa zadnjim danom travnja.

Stranice