joso nekic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 20, 2019 19:38

Na današnjem Kolegiju gradonačelnika u Gradskoj upravi pročelnik Joso Nekić predstavio je projekt Mreža ZaDar koja se odnosi na inovativne vrtiće vrijedan 14,3 milijuna kuna osiguranih iz EU fonda.

Petak, Rujan 7, 2018 22:00

Dosta polemike vodilo se i oko prijedloga izmjena plana za područje  predškolskog odgoja i školstva. Ta proračunska stavka uvećana je za jedan milijun, a pročelnik Joso Nekić pojasnio je kako se taj iznos odnosi  na povećanje izdataka za plaće odgojitelja, nakon što je nedavno sa sindikatima potpisan Kolektivni ugovor.

Utorak, Srpanj 10, 2018 19:30

Grad Zadar će i ove godine u osam gradskih osnovnih škola  zaposliti 75 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju te sufinancirati nabavku školskih udžbenika za osnovnoškolce na području  grada iz obitelji koje ostvaruju pravo na dječji doplatak.

Utorak, Ožujak 27, 2018 14:42

Najavljena mirovinska reforma u vidu niza mjera kojima bi  se, prije svega, trebao riješiti problem nedostatka novca u sustavu za isplatu mirovina, uz ratifikaciju Istanbulske konvencije, najaktualnija je  tema o kojoj se priča u Lijepoj našoj. Među ostalim, tom je reformom  najavljen rad do 67.

Petak, Prosinac 29, 2017 14:45

Na kolegiju gradonačelnika Joso Nekić, pročelnik UO za Odgoj i školstvo iznio je plan stipendiranja učenika i studenata.

Srijeda, Studeni 29, 2017 14:11

Iako na području grada Zadra ima nešto manje od 500 mjesta u jaslicama, čini se kako taj broj nije u srazmjeru s potrebama. Našoj redakciji obratili su se roditelji koji ovih dana obilaze dječje vrtiće u potrazi za jasličkim smještajem, no mjesta nema, odgovor je koji dobivaju.

Utorak, Listopad 31, 2017 22:10 1

Nakon vijesti o ostavkama rukovodstva gradskog i županijskog odbora HSP Ante Starčevića te informaciji da kompletno članstvo  odlazi stranci Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića - Neovisni za Hrvatsku,  zatražili smo komentar lokalnog HDZ-a, osobito nakon informacije da  su nakon ove vijesti sazvali sjednicu Županijskog odbora HDZ-a.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 11:52

Neisplaćene subvencije za nabavu školskih udžbenika učenicima gradskih osnovnih škola bit će isplaćene najkasnije početkom prosinca. Grad je do sada riješio oko dvije trećine zaprimljenih zahtjeva, a zadnja bi trećina trebala biti na računima roditelja/skrbnika najkasnije za nešto više od mjesec dana. Potvrdio je to pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić.

Srijeda, Rujan 6, 2017 12:37

 U nedavno provedenom istraživanju hrvatskih gradova koji najviše, odnosno najmanje, izdvajaju za učenike, konkretno za subvencioniranje ili podjelu besplatnih udžbenika, neslavni su podaci izneseni za gradove Zadar i Rijeku. Ova dva grada, naime, s obzirom na proračune i činjenicu kako nije riječ o siromašnim lokalnim samopuravama najmanje daju za učenike.

Subota, Rujan 2, 2017 18:45

Svečanim potpisom ugovora s ministricom znanosti i obrazovanja RH Blaženkom Divjak i službeno su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 8 milijuna kuna za projekt Zadarske županije i 30 partnera "Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka". Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora u Zagrebu nazočili su zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić.

Stranice