hgss

Subota, Kolovoz 11, 2018 09:26

Dežurni spašavatelji u NP Paklenica pred kraj dežurstva dobili su dojavu da se u zaseoku iznad planinarskog doma nalazi skupina francuskih planinara od kojih jedan ima sunčanicu i ne može se sam spustiti do parkirališta. Petorica spašavatelja uz pomoć nosila transportirali su ga do kanjona i predali hitnoj medicinskoj pomoći. Akcija je završena u 21:20h. 

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 09:29

Jučer oko 15:15 sati Županijski centar 112 zaprimio je dojavu od troje austrijskih državljana  da su ostali bez vode dok su planinarili u NP Paklenica.Nalazili su se na planinskoj cesti između Tomića i Starigrada. 

U akciji traganja i spašavanja sudjelovalo je osam članova HGSS-a. Akcija je završena u 16:50 sati, a Austrijanci nisu ozlijeđeni.

Utorak, Srpanj 24, 2018 18:00

Južni Velebit, posebno dio na podrućju Crnopca iznad Gračaca, obiluje brojnim špiljama i jamama, a u razdoblju od 13. do 15. srpnja 2018. godine održala se državna vježba speleološkog spašavanja u jami Muda labudova. Vježbe HGSS-a provode se kako bi pripravnici i članovi implementirali usvojena znanja s tečajeva, a voditelj ove vježbe bio je Ivan Mišur iz HGSS Stanice Zagreb, objavili su iz HGSS-a.

Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018 11:00

Članovi HGSS-a jučer su imali potražnu akciju za stranom državljankom u Nacionalnom parku Paklenica koja se izgubila na području Crnog vrha, međutim dio njezine grupe ipak ju je pronašao kod planinarskog doma.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 20:52

Teška prometna nesreća dogodila se oko 20 sati u blizini mjesta Barić Draga, a nastradao je strani motociklist. U spašavanju motociklista sudjelovali su i članovi HGSS stanice Zadar, koji su prolazili te su pomogli ekipi Hitne medicinske pomoći kako bi motociklista izvukli iz duboke provalije..

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 16:07

Središte za obuku HGSS-a otvoreno je prije nekoliko dana u Starigradu Paklenici. Riječ je o objektu koji nosi ime Dragana Špehara Špece, planinara, alpinista i instruktora HGSS-a te dugogodišnjeg člana i pročelnika Stanice Ogulin koji je preminuo prošle godine, a s obzirom da je školovao generacije HGSS-ovaca na ovaj način su mu kolege izrazile zahvalnost.

Subota, Srpanj 14, 2018 09:52

Članovi HGSS stanica Zadar imali su akciju na Kudinom mostu, gdje je prije dva dana njemačka turistkinja slomila nogu. Akcija spašavanja pokrenuta je u 15 sati, a završena je oko 18:30 kada je žena upućena u OB Zadar. Poslije akcije HGSS je još jednom poslao upozorenje da se u prirodu kreće adekvatno opremljen i s odgovarajućom obućom.

Petak, Srpanj 6, 2018 21:58

Nakon što je ispenjao smijer na Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica te se krenuo spuštati prema parkingu domaći je penjač uganuo nogu, a u pomoć su mu stigli članovi HGSS-a i djelatnik parka.

Subota, Lipanj 30, 2018 17:04

Helikopter iz Splita i članovi HGSS-a iz Zadra pomogli su lovcu iz Bibinja koji je tijekom lova na području Gračaca slomio nogu.

Srijeda, Lipanj 20, 2018 17:20

 

Zadarski HGSS-ovci osiguravali su uspon na Sveto brdo i svetu misu za poginule branitelje, a nakon događaja izjavili su kako su počašćeni jer im je pružena prilika biti dio ovog događanja posvećenoga poginulim braniteljima iz Domovinskoga rata. Uz to su i citirali "Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." 

Stranice