gkzd

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:28

U utorak je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Udruge Eko Zadar održana tribina na temu "Može li Zadar bez jednokratne plastike?" 

Cilj tribine, koja se održava u sklopu projekta "Zeleni telefon - suradnjom do zdravijeg okoliša" je potaknuti na promišljanje o mogućim rješenjima problema onečišćenja plastikom koje na globalnoj, ali i lokalnoj razini poprima alarmantne razmjere, te značajno utječe na zdravlje cijeloga ekosustava.

Srijeda, Veljača 20, 2019 15:05

Mladi osjećaju kao da su isključeni iz javnih, ali i komercijalnih kulturnih sadržaja. Alternativno-nezavisna scena učenika i učenica je nezadovoljna kulturnom ponudom u Zadru te ističu monotonost ponude i slabu institucionalnu potporu Grada, dok zadovoljstvo izražava potrošačka scena konvencionalnih učenika i učenica. Ovo je problem jer oni koji su danas rockeri i punkeri, kasnije najčešće postaju aktivni na nekom polju kulture.

Srijeda, Veljača 20, 2019 13:00

Gradska knjižnica Zadar u suradnji s profesoricom povijesti  iz Gimnazije Vladimira Nazora Tihanom Magaš tijekom veljače organizirala je za zadarske učenike osmih razreda edukativne radionice pod nazivom "Anne Frank - djevojčica prošlosti za djecu budućnosti".

Četvrtak, Kolovoz 23, 2018 10:00

U Gradskoj knjižnici Zadar 27.kolovoza, u ponedjeljak, s početkom u 18 sati otvorit će se izložba slika pod nazivom "St. David" autorice Sonje Butić Davidoff iz Zadra.

Četvrtak, Lipanj 14, 2018 09:05

U okviru projekta "Globalna inicijativa za svjetski mir" Saveza za transcendentalnu meditaciju u petak 15. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar direktorica ureda za Maharishijeve vedske pandite Mona Kagi - Causemann održat će predavanje "Zamislite znanost kreiranja mira". Zadarski organizator događanja koje će ugostiti Kagi - Causemann, jednu od najistaknutijih članica transcendentalne meditacije na svjetskoj razini je dr. Mladen Antišin, certificirani učitelj Maharishijevog TM-a.

Subota, Ožujak 17, 2018 10:32

Bibliobus Gradske knjižnice Zadar otvorio je jučer novo stajalište u Dragama, a odaziv je bio izuzetno velik. Nakon što je knjižničar Marko Vrandečić prisutnima objasnio nekoliko osnovnih podataka, pravila posudbe i način poslovanja bibliobusa, u Knjižnicu se upisao 21 novi korisnik, a dva su korisnika obnovila članstvo.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2013 00:00

Primajući prošle godine nagradu za najbolju knjižnicu u Hrvatskoj Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice Zadar, rekao je, među ostalim, da to prestižno priznanje obvezuje te da je motiv za još bolji i predaniji rad. A taj rad trenutačno obuhvaća planove za sljedeću godinu i nadolazeću jesen kada ispočetka kreću svi već dobro znani i popularni programi Gradske knjižnice.

Ponedjeljak, Listopad 22, 2012 00:00

Zadar su prošlog petka posjetili indijski pisci koji su u Gradskoj knjižnici Zadar gostovali u sklopu mini turneje po Hrvatskoj.

U Zadru su gostovali Sri Ranajit Das, jedan od najistaknutijih pjesnika na bengalskom jeziku, Sitanshu Yashashandra, istaknuti gudžaratski pisac i Indra Nath Choudhuri, ugledni književni kritičar, znanstvenik i esejist.

Četvrtak, Lipanj 16, 2011 00:00

Zanimljivo je da se neka djeca ponašaju odgovornije od svojih roditelja i sama dolaze tražiti pomoć, rekla je Špinderk

Stranice