bedemi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Prosinac 30, 2018 15:33 2

Brojni Zadrani godinama prolaze uz srednjovjekovne bedeme koji okružuju naš grad, posebice one koji se uzdižu uokolo parka Vladimira nazora, a da nikada nisu mogli zaviriti u tunele koji su prije nekoliko stotina godina iskopani ispod njih. Ti tuneli godinama stoje zapušteni, prazni i zatvoreni, ali to ne znači da ne izazivaju pažnju i radoznalost prolaznika i žitelja ovoga grada koji bi htjeli "zaviriti" u njih.

Subota, Rujan 8, 2018 23:01

Tijekom ovoga ljeta Grad Zadar testirao je različite materijale  kojima bi se trebao pokriti sadašnji kolnik na Muraju u sklopu obnove  Bedema zadarskih pobuna.

Petak, Rujan 7, 2018 19:46

Parking na Poluotoku nije problem, a da se može parkirati u hladu i to besplatno pokazuje nam fotografija koju nam je poslao čitatelja. Dok neki plaćaju sat vremena po 10 kuna, dva vozača automobila austrijskih registracijskih oznaka parkirala su se pod drvetom, na bedemima koje je zaštitio UNESCO, a kako nas je upozorio čitatelj, oni za to neće bit sankcionirani.

Subota, Kolovoz 4, 2018 09:27

Ni jučer prijepodne još uvijek se nije sasvim pouzdano znalo na koji je način došlo do tragedije u kojoj je poginuo 21- godišnji Nizozemac koji je noću, oko 1.30 sati pao s bedema Perivoja kraljice Jelene Madijevke jer je kriminalističko istraživanje još uvijek trajalo.

Kako je rekla i Sonja Šimurina iz PU zadarske - ne zna se je li možda mladić bio pod utjecajem alkohola koji je prouzročio pad ili je jednostvano pao, spletom nesretnih okolnosti.

Nedjelja, Srpanj 29, 2018 08:45

Tijekom jučerašnjeg jutra u Zadru su se okupili vozači oldtimera. Bilo je tu raznih motocikala i automobila, a dio izložaka objektivom fotoaparata "uhvatio" je naš fotograf Vedran Sitnica.

Utorak, Srpanj 10, 2018 13:47

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić najavio je na kolegiju gradonačelnika skoru realizaciju dvaju kapitalnih projekata - rekonstrukciju Providurove palače i zadarskih bedema, odnosno projekta Zadar baštini.

Ponedjeljak, Srpanj 9, 2018 10:23

Glazbeni susret prošlosti i sadašnjosti u povodu uvrštenja zadarskih bedema na popis UNESCO održava se večeras u 21 sat, uz susret sevdaha i klapskog pjevanja. Na gradskoj tržnici nastupit će Damir Imamović i klapa Kožino.  Osim toga, održat će se radionica i predavanja “SevdahLab” u kojem izlaže povijest, estetiku i zanatske tajne sevdaha kao tradicionalne umjetnosti.

Priopćenje su poslali organizatori večerašnjeg događanja, iz festivala Zadar Snova.

Subota, Lipanj 16, 2018 20:43

U petak su na zadarskom Muraju započeli pripremni radovi za uređenje i valorizaciju bedema.

- Radnici isprobavaju materijale koji će se stavljati na bedeme kako bi vidjeli kako će se ti materijali "ponašati" na bedemima prilikom izgradnje, rekao nam je Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove pod čijom je ingerencijom uređenje bedema.

Utorak, Travanj 24, 2018 08:51

Radove i opremanje Bedema zadarskih pobuna nadzirat će zajednica ponuditelja Investinženjering d.o.o. i D&Z d.o.o. Njihova je ponuda odabrana kao ekonomski najpovoljnija po provedenom otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi s ukupnim brojem bodova 98,54 u ponuđenom iznosu od 314.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 392.500,00 kune s PDV-om.

Srijeda, Veljača 21, 2018 16:11

U Gradskoj upravi Zadra otvorene su javne ponude za  Nabavu usluge stručnog nadzora nad rekonstrukcijom objekta Providurove palače u Zadru procijenjene vrijednosti 993.750 kuna (s PDV-om) i  Uslugu stručnog nadzora nad radovima i opremanjem Bedema zadarskih pobuna, procijenjene vrijednosti 500.000 kuna s PDV-om. Za oba  nadzora pristigle su po dvije ponude.

Stranice